Review Catrice Cucuba loose eye shadows (de pigmenten!)

duitsland pigmenten catrice 075
Twee weken terug heb ik op mijn vakantie in Duitsland de loose eye shadows uit de nieuwste Limited Edition collectie van Catrice gekocht, de Cucuba collectie. In deze collectie kun je 5 losse pigmenten vinden waarvan ik er 3 heb gekocht. Ik laat jullie vandaag swatches en natuurlijk mijn mening weten.

duitsland pigmenten catrice 058
duitsland pigmenten catrice 071
Als eerste natuurlijk de kleuren die ik heb gekocht. Een gele (C01 Sunny Side), groene (C05 Take It Mint) en een bruin/oranje/roestkleur (C04 Havana Drum).

duitsland pigmenten catrice 053
De verpakking vind ik leuk. Op de dop is het logo van Catrice geplakt en zie je de woorden Cucuba en loose eye shadow. De dop draait makkelijk open en als je de oogschaduw omdraait zie je aan de onderkant goed de kleur van de oogschaduw. Ik kon ze niet swatchen in de winkels, want er waren geen testers. Ik heb ze dus op de gok moeten kopen. Normaal kijk ik van te voren de swatches op internet, maar nu kon dat niet, omdat ik op vakantie was en daar geen tijd voor had.

duitsland pigmenten catrice 061
duitsland pigmenten catrice 066
duitsland pigmenten catrice 081
Als je de deksel open draait zie je 9 gaatjes waar het product uitkomt. Maar daarover heen zit eerst nog een plasticje om het product te beschermen. Hierdoor weet je zeker dat de oogschaduws tijdens het vervoeren naar huis niet los raakt. Het was nog een heel gedoe om dit plasticje eraf te krijgen. Maar zo weet je wel zeker dat hij nog niet eerder is opengemaakt, brr.. dat is het laatste dat je wilt hebben. Ik tik de oogschaduw gewoon in de dop. Op deze manier kan ik makkelijk doseren.

duitsland pigmenten catrice 087
duitsland pigmenten catrice 090
duitsland pigmenten catrice 091
duitsland pigmenten catrice 092
De oogschaduws zelf is vrij grof en korrelig. Dit merk ik het meeste bij de gele kleur. Het doet mij een beetje denken aan de Inglot pigmenten. Ik heb er hier één van en dit komt heel erg in de buurt. Als je het product eruit tikt is het onwijs korrelig, maar zodra je gaat swatches wordt het een metallic oogschaduw. Hier moet je van houden, zelf vind ik het wel mooi. Dit kan soms lastig zijn om mee te werken, omdat metallic oogschaduw wat moeilijker blend. Sommige vinden het al lastig om met pigmenten te werken en door deze metallic finish wordt het nog eens moeilijker! Denk hier dus goed bij na voordat je een van deze pigmenten koopt. Ik heb ondertussen al aardig wat ervaring met pigmenten dus bij mij gaat het redelijk gemakkelijk. Aan meiden die net beginnen met oogschaduw kan ik deze pigmenten niet aanraden, Woensdag komt er een look met deze pigmenten online. Hier kunnen jullie de finish wat beter op het oog zien dan op mijn arm.

Als ik een kleur moet aanraden zou ik voor de roestkleur (C04 Havana Drum) gaan. Net even anders dan bruin, maar nog vrij veilig voor overdag. Toch steel je de show door de metallic finish. Voor de echte die-hards zoals ik zou ik de groene kleur (Take It Mint, leuke naam!) aanraden. De gele kleur (C01 Sunny Side) raad ik af door de kruimelig finish waarbij zelf ik wat moeite heb om hem netjes aan te brengen.

Elk pigment bevat 2 gram en kost € 2,99 per stuk.

Vorige

Uitslag winactie week dag 1 t/m 5

Volgende

Nieuwe Bourjois collectie voor de herfst & winter 2012–Parisian Lodge

18 Comments

 1. Bij het swatchen in de winkel vond ik Salsa Cubana en Sunny Side Up het mooist. Je moet er inderdaad wel echt mee kunnen omgaan!

 2. God, de pigmentatie is echt geweldig ja! Take it Mint lijkt heel erg op een oogschaduw die ik heb van de Inglot, alleen meer een oogschaduw, de andere is meer een highlighter variant, als je snapt wat ik bedoel. Jammer dat ze zo korrelig zijn, altijd minder, maar wel cheap en losse oogschaduws zijn moeilijk om mee te werken. xD

 3. Deb

  Take it mint vind ik geweldig mooi, die wil ik hebben. Helaas is de collectie hier nog niet te krijgen…

 4. Ik vind ze er prachtig uitzien! Ik heb Take it mint zelf ook gekocht!

 5. Ik vind ze er heel mooi uitzien! Prachtige kleuren. Liefs

 6. Ik vind de kleuren prachtig. Ik zelf de gele in mijn bezit. Nog niet geprobeerd, dus ik ben benieuwd wat ik er van vind.

 7. Ik vind de kleuren prachtig. Ik heb zelf de gele in mijn bezit. Nog niet geprobeerd, dus ik ben benieuwd wat ik er van vind.

 8. havana drum is helemaal mijn ding :)

 9. oee die gele wil ik echt hebbenn!! vanmiddag maar eens ff een kijkje nemen bij de kruidvat!

 10. Die zien er goed uit!

 11. Die mint kleur is echt prachtig!

 12. Havana Drum is een goed kleurtje! Ik heb ‘m ook gekocht laatst, maar over de andere was ik zelf minder enthousiast. Het viel me eerlijk gezegd tegen, behalve dat kleurtje. Ik ben blij dat ik ‘m heb mee genomen. Heb ook weinig ervaring met losse pigments, maar het viel me zo erg mee. Het ging me heel makkelijk af, eigenlijk! :”)

 13. Prachtige kleuren. Ik heb nog staan twijfelen of ik er ook ééntje mee zou nemen..

 14. vind ze erg mooi, maar heb ze zelf idd laten liggen omdat ik er echt niet mee overweg kan..

 15. Wow die kleuren, budget pigmenten hebben meestal wel wat minpunten maar ze lijken me erg fijn! :)

 16. Wow die turquoise is mooi!

 17. Ik vind het inderdaad moeilijk om met pigmenten te werken. Sunny Side is mooi!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén