Essence – LE Class Of 2013 Translucent Powder

translucent powder essence oogpotlood 013
Essence is weer met een nieuwe Limited Edition collectie gekomen, de Class Of 2013. Ik vond de collectie niet heel erg spannend, maar ik nam toch deze poeder en een nagellakje mee. Ik heb al een translucent powder van Catrice die ik super fijn vind. Daarom wilde ik deze ook wel eens uitproberen! En helemaal vanwege de lage prijs van € 2,99!

Ik kan natuurlijk nog geen volledige review geven, omdat ik deze poeder nog maar één keer heb geprobeerd. Maar tegen de tijd dat ik hem goed getest heb, ligt hij niet meer in de winkels. Dat heb je nou eenmaal met Limited Editions.. Ik kan jullie natuurlijk wel foto’s laten zien en mijn mening na eenmaal gebruiken.

translucent powder essence oogpotlood 011
De poeder is iets kleiner dan mijn handpalm. Ik vind de opdruk niet zo speciaal, een beetje gewoontjes. Maar dat maakt mij niet zoveel uit, want daar is de prijs natuurlijk ook naar. Het is leuker als de verpakking mooi of leuk is, maar ik kan hier mee leven.

translucent powder essence oogpotlood 020
De poeder is wit en toen ik swatchte zag ik ook dat hij echt wit is. Maar zodra je hem uitveegt verdwijnt dit witte poeder in een doorzichtige waas. Als je hem aanbrengt merk je hier niets van. Je ziet niet dat je een witte poeder hebt gebruikt. Gelukkig, want hier ben ik toch nog wel eens bang voor als ik een translucent powder gebruik.

translucent powder essence oogpotlood 027
translucent powder essence oogpotlood 029
translucent powder essence oogpotlood 035
Ik heb geen foto gemaakt van mijn gezicht, omdat ik deze poeder s ’avonds heb getest. Ik had nog net genoeg licht om foto’s te maken. Maar zoals jullie zien zijn deze wel minder mooi dan normaal. Het is niet anders! Anders kan ik pas zaterdag of zondag foto’s maken en dat vind ik zelf te laat. Misschien is deze poeder dan wel op! Dan heb je niet zoveel aan mijn review.. we moeten het dus doen met de middelen die ik heb haha.

Wel kan ik zeggen dat deze poeder goed matteert. Mijn glimmende gezicht maakte plaats voor een mat gezicht. Perfect, precies de werking die ik had verwacht. Ik hoop dat mijn gezicht de hele dag mat blijft, maar al is het maar de halve dag ben ik al blij. Want de perfecte poeder kun je niet verwachten voor die prijs. Dan breng ik hem tussendoor toch nog een keer aan als ik er echt last van mocht hebben. Maar meestal geef ik daar niet zo heel veel om. Jullie wel?

Al met al kan ik deze poeder aanraden. Hij doet wat hij moet doen. Hij bevat 7 gram, kost € 2,99 en is te koop bij de Kruidvat.

Vorige

Een cadeau vinden

Volgende

Unboxing video – Enchantra (Sugarpill!), Herome, Golden Rose

22 Comments

 1. Linsey

  Leuk geschreven, lijkt me een tof product! Erg jammer dat je hem niet een hele dag hebt gebruikt, dan weet ik zeker hoe lang ‘ie mat blijft. Ik snap dat je de review vroeg wilt schrijven, maar ik wacht liever 2 dagen voor een review waar ik zeker weet hoe lang de poeder mat blijft want dat is voor een transparante poeder toch wel belangrijk. Ohja, zal je volgende keer de ingrediënten willen vermelden :) xx

  • Ik begrijp wat je bedoeld, maar ik moet voor mijzelf een afweging maken tussen nu plaatsen zodat bezoekers meer kans hebben om hem te bemachtigen of over een paar dagen plaatsen en dat ze dan minder kans maken. Dan plaats ik liever het artikel eerder zodat ze er nog wat aan hebben ;) Ja, dat wil ik volgende keer doen!

 2. Ziet er goed uit! Sowieso vind ik de poeders van Essence fijner dan Catrice. (maar dat zit waarschijnlijk tussen mn oren, haha!)

 3. Klinkt niet verkeerd, maar het is niet een product dat ik snel gebruik!

 4. Vind deze collectie ook tegenvallen en om die reden niets gekocht.poeder doet me denken aan de P&P van mac

 5. Lin

  Dat is niet duur voor een poeder die het prima doet. Goed om te horen :)

 6. ik voorlopig nog genoeg poeder liggen :)

 7. De swatches Zien er in ieder geval goed uit!

 8. me

  Ik heb ooit van de hema zo’n transparant wit poeder gekocht (nu niet meer in de collectie voor zover ik weet) en die is me altijd goed bevallen om het geheel onder mijn onder wat te fixeren en uiteraard voor de glim daarom deze ook maar eens meegenomen omdat je de compacte versie eigenlijk nooit ziet bij de merken die ik gebruik.

 9. Handig! Ik heb de prime and fine van catrice! Maar die is niet heel handig op mee te nemen (dagje weg, bijv) Deze wel!

 10. Deb

  Wat een goeie en eerlijke review! De eerste indruk is dus goed! Ben benieuwd hoe je het vindt nadat je het een tijdje hebt gebruikt. Zelf zou ik niet zo goed weten wat ik ermee aan moest.. dus ik ben wel benieuwd hoe het er op je gezicht uitziet (hint hint ;-) )

 11. Klinkt goed zeg!

 12. Wauw hij lijkt me erg fijn.

  Liefs, Romy

 13. Nouja, vind de foto’s nog best helder hoor Aman! :) Goede review, duidelijke swatch ook op je arm, mooi geblend joh! Fijn dat hij zo goed matteert, dat willen we ladybug! Hihi, ladybug klinkt zo lief. :’) Eh Aman, binnenkort weer een chatsessie hoor, wil even weten hoe het met je gaat. :)

 14. OH bij onze Kruidvat ligt deze LE nog niet in de winkel hellaas.. Ik heb zelf ook een transculent powder van Essence (loose powder) en vind hem wel fijn maar toch merk ik dat mijn gezicht er iets witter van word.
  Liefs

 15. Ik ben nu wel heel erg benieuwd naar de nieuwe collectie van essence! Zelf hebben wij de nieuwe collectie nog niet in de Kruidvat liggen, dus ik moet eventjes gedult hebben!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén