Sample Review van Cattier Paris

IMG_2000

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een sample review heb gedaan. Het was er even bij ingeschoten, maar vandaag weer nieuwe samples in de review. Dit keer van Cattier Paris!

 

Van Cattier heb ik een douchegel, een shampoo en een dagcrème.
De Cattier garantie product samengesteld uit natuurlijke ingrediënten, gedeeltelijk van biologische landbouw; recyclebare en milieuvriendelijke verpakkingen; dierproefvrij; zonder kunstmatige geur- en kleurstoffen; zonder kunstmatige conserveringsstoffen (zoals parabenen); zonder genetisch gemodificeerde organismen (GGO); zonder petrochemische ingrediënten (paraffine, siliconen, PEG en PPG); zonder glycolether; zonder aluminiumzout en zonder synthetisch parfum.

Deze yoghurt shampoo van cattier voor dagelijks gebruik bevat 0% siliconen en parabenen.
Werking: Yoghurt oplossing (rijk aan lactose, melkzuren en wei proteïnen): verzacht, hydrateert en versterkt het haar. Biologisch lavendelwater: zuivert en kalmeert het haar en de hoofdhuid. Tarwe-eiwitten: voeden, beschermen, helen, verzachten en werken antistatisch. Glycerine (plantaardig): maakt glad en hydrateert het haar. Plantenazijn (lavendel, rozemarijn, salie en tijm): verzacht, antioxidant, werkt ontstekingsremmend en beschermt de hoofdhuid. Essentiële lavendelolie: zuivert, kalmeert, antiseptisch en regenereert. Essentiële biologische salieolie: vermindert transpiratie van de hoofdhuid, antioxidant en werkt ontstekingsremmend.

IMG_2207

De yoghurt shampoo heeft een beetje een perzikachtige, redelijk doorzichtige kleur. Ik had verwacht dat het een crème achtige substantie zou hebben door de yoghurt oplossing. De geur van deze shampoo rook voor mij naar groene thee en vond ik eerlijk gezegd niet zo lekker. De shampoo maakte mijn haar goed schoon, maar absoluut niet zacht. Het voelde als een bosje touw, net alsof ik zo de zee uit kwam zwemmen. Dit product zal ik niet zelf gaan aanschaffen. Ik denk dat mensen die slecht tegen bepaalde stoffen kunnen die in normale shampoos zitten, dit een fijn product is. Ik heb zelf nooit last van mijn hoofdhuid of allergische reacties.
Een fullsize verpakking bevat 250 ml en kost rond de € 10.

Dan de ontspannende douchegel van witte klei en lavendelhoning.
Werking: Witte klei: absorbeert, gaat verstopte poriën tegen en remineraliseert. Biologische lavendelhoning: verzacht, hydrateert en verstevigt. Biologisch lavendelwater: zuivert en stimuleert. Biologische essentiële lavendelolie: regenereert, kalmeert de huid en stimuleert de bloedsomloop.

Deze douchegel heeft een dikkige honingachtige structuur. De lavendelgeur overheerst enorm en vond ik echt to much! Waarschijnlijk vind Amanda de overheersende geur wel lekker haha. De douchegel maakte mijn huid verder wel goed schoon, maar ook dit product zal ik door de geur niet nog eens aanschaffen. Als je wel van lavendel houdt is dit product wel wat voor jou.
Een fullsize bevat 200 ml en kost rond de € 8,00.

IMG_1999

Ook testte ik de secret botanique vocht inbrengende dagcrème van cattier.
Werking: Biologisch zonnebloemextract: antioxidant, voedt en verzacht; Glycerine (plantaardige oorsprong): hydrateert, maakt glad en verzacht; Biologisch rozenwater: kalmeert, hydrateert, verfrist en zuivert. Stimuleert en verstevigt de huid; Biologische jojobaolie: regenereert, beschermt, brengt in balans en werkt ontstekingsremmend; Biologisch kokosvet: hydrateert en antiseptisch; Samenstelling van natuurlijke ingrediënten, rijk aan ceramiden, fosfolipiden en aminozuren (DMS®): voedt actief en regenereert  de huid diep en hydrateert langdurig; Calendula extract: kalmeert en werkt ontstekingsremmend en helend. 

Deze dagcrème is enorm voedend en dik van structuur. De dagcrème bevat geen parfum en omdat ik de laatste tijd dagcrème zonder parfum gebruik vond ik dit erg fijn. Het voelde heerlijk zacht tijdens het uitsmeren op mijn gezicht en trok goed in. Helaas bevat de crème wel alcohol wat ik graag wil vermijden in mijn dagcrème en zal hem daarom niet gaan kopen.
Een fullsize bevat 50 ml en kost rond de € 20,00.

Je kunt de producten van Cattier Paris kopen in sommige gezondheidswinkels.

Heb jij wel eens producten van Cattier Paris geprobeerd?

Vorige

Lush – Northern Lights Zeep

Volgende

Nieuwe winnares 88 matte palette

  1. nee, geen ervaring mee :)

  2. nog nooit geprobeerd hihi.xx

  3. Heel leuk dit! Ik zit zelf ook te denken om een sample review te maken. Heb nog veel samples liggen thuis.
    Ik ken dit merk niet maar het lijkt me wel goed x

  4. Nog nooit geprobeerd, maar het klinkt wel goed :)

  5. Nog nooit van gehoord, maar wel best prijzig.
    xx

  6. Nee ik heb er ook geen ervaring mee, lavendel hou ik echt niet van en alcohol lijkt mij juist uit drogend werken, dus nee zou het ook niet aanschaffen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén