Odorex deo’s

1
Ik leef geloof ik onder een steen, want van Odorex deodorants had ik nog nooit gehoord. Jorinde vertelde me dat deze deodorants al heen lang bestaan. Ik was verast, want ze waren mij nog nooit opgevallen. Tijd om ze dus maar eens te gaan testen. Ik heb twee deodorants getest en vandaag vertel ik je mijn mening.
 

kerst look decubal 590
Dit is de Odorex Natuurlijk Fris. Deze komt uit de normale collectie. Wat zegt Odorex zelf over dit product?
’’Odorex Natuurlijk Fris is een heerlijk frisse deodorant. Natuurlijk Fris is verkrijgbaar in een roller (50ml) en een spray (150ml). Kenmerken; frisse geur, 24 uur effectief tegen transpiratie, extra werkzaam zodra je lichaam dat nodig heeft. Mild voor de huid, bevat geen alcohol en is dermatologisch getest.’’

Ik heb gekozen voor de rol variant, omdat ik dat persoonlijk fijner vind werken dan een spray. Deze wil nog wel eens ruw voor mijn huid zijn na het scheren. Een roller is dan verzachtender. De roller vind ik er basic uitzien. Geen poespas, what you see is what you get.

3
kerst look decubal 600
Je draait de dop eraf waarna de roller tevoorschijn komt.

De deodorant ruikt inderdaad lekker fris. Dat is iets wat ik graag ruik bij een deo. Een deo met een snoep geurtje is voor af en toe lekker, maar niet voor dagelijks gebruik. Ik vind dat deze deo dat wel is. Ook is hij inderdaad mild voor mijn huid. Ik heb geen last gehad van prikkels of reacties. Mijn huid werd alleen maar zacht van deze deo. Ik denk dat dit ook komt, omdat er geen alcohol in de deo zit en de deo een rolvariant is. Deze combinatie zorgt voor een fijne deodorant. Je moet de deodorant wel even laten drogen, omdat je toch een lichte lotion op je oksels smeert. Deze trekt niet binnen 1 seconde in. Persoonlijk vind ik dit niet erg, omdat ik liever een milde fijne deodorant heb dan een spuit flacon die zeer doet aan mijn huid.

Het enige minpuntje vind ik de werking. Hij beschermt mij geen 24 uur tegen transpiratie (zweet). Naarmate de dag vordert moet ik toch wel opnieuw bijsmeren. Ik denk dat dit na een uur of 6 is. Dit vind ik erg jammer, omdat deze deodorant dat wel beloofd. Bijsmeren is dus wel nodig. Desondanks vind ik het geen slechte deo, want de geur blijf je nog wel een paar uur ruiken. Dit is iets wat ik niet ondervind bij elke deo. Voor mij dus zeker een pluspunt.

5
Dan een nieuw product voor mij wat ik nog niet eerder heb gebruikt. Een deodorant crème! Wat zegt Odorex zelf over deze crème?
’’Odorex Extra Dry Creme onderdrukt op een verantwoorde manier overmatige transpiratie en voorkomt transpiratiegeur. De Creme is bedoeld voor dagelijks gebruik en breng je ‘s ochtends direct op de oksel aan. Odorex Extra Dry Creme is mild voor de huid en heeft een verzorgende werking. De Creme bevat geen alcohol en is hypoallergeen. Odorex Extra Dry Creme is ook geschikt voor de lichtgevoelige huid en kan direct na het ontharen worden gebruikt.’’

6
7
8
De crème komt in een kartonnen verpakking Wat een luxe zeg! Haha dat heb ik nog niet eerder bij een deodorant gezien. Nadat de verpakking is geopend zie je een tube met een draaidop. Even wennen, maar ik hou wel van aparte verpakkingen. Mits het natuurlijk functioneel is. Dat is deze, want de dop draai je er heel makkelijk op en af. Het product kun je er gemakkelijk uitknappen, omdat je te tube goed in kunt knijpen. Allemaal pluspunten dus.

kerst look decubal 623
Zo ziet de crème eruit. Hij is voller dan de roller en ook wat plakkeriger. Deze droogt nog minder snel op. Dit vind ik s ’ochtends wel een nadeel. Twee minuutjes wachten vind ik niet erg, maar voor langer heb ik geen tijd. Deze breng ik dan ook allen s ’avonds aan na het douchen.

De crème ruikt eigenlijk nergens naar, hij is geheel neutraal. Ook deze crème is mild en zacht voor mijn huid. Dit vind ik erg positief aan deze crème. Waar ik verbaasd over was is dat hij ook daadwerkelijk mijn huid voedt. Ik merk echt verschil. Ik vind het fijn om deze deodorant aan te brengen nadat ik mijn oksels geschoren heb. Ze zijn dan toch wat schraler en een klein beetje verzorging is eigenlijk wel fijn. Hier heb ik nooit eerder bij nagedacht, omdat ik niet wist dat deze producten bestonden. Nu dus wel en daar ben ik blij om, want nu heb ik nooit meer last van schrale oksels (als je begrijpt wat ik bedoel). Ik vind dat ook deze deodorant mij niet genoeg beschermt tegen een transpiratiegeur. Natuurlijk heb ik deze deodorant ook wel in de ochtend getest, maar dat maakt qua werking niets uit. Na een paar uur begin ik toch te zweten en begin ik te merken dat ik begin te ruiken. Na die paar uur moet ik toch wel opnieuw een deodorant aanbrengen. Dit vind ik dan ook een minpunt aan de dit product.

Op www.odorex.nl kun je nu een deo check doen om te zien welke deo het beste bij jou past. Als je deze check doet kan je kans maken op een welness-weekend voor twee personen. Dat is nooit verkeerd dacht ik zo! Ik zou hem ieder geval graag willen winnen.

De roller kost € 2,55 en de crème € 3,85. Odorex is verkrijgbaar op www.odorex.nl Ook heb ik het zien staan bij de Kruidvat.

 

 

 

 

 

 

Vorige

Vernieuwde Essence assortiment – februari 2013

Volgende

Sale bij Illamasqua

17 Comments

 1. De deo’s trekken me niet zo, omdat ze niet echt een uitgesproken geur hebben. Wel fijn dat ze voedend werken voor de huid :)

 2. Wat jammer dat ze het niet lang uithouden bij jou. Ik had gehoord dat odorex ook eentje heeft die je onder de oksels moet smeren en dat je dan drie dagen minder/niet zou transpireren.

  • hi Josephine,

   Dit klopt inderdaad. De depper, spray en lotion kan je gebruiken. Wel ‘s avonds aanbrengen na het douchen. Dan transpireer je niet voor 2 a 3 dagen. Je kunt voor de dagelijkse frisheid-geur je ‘gewone” deo erbij gebruiken.
   Doe de deo-check op http://www.odorex.nl en kijk welke deo-combi bij jou past !

   frisse groet,

   het odorex-team

 3. Hmm, lijkt me niet top.

 4. Op de een of andere manier trekt het me nooit zo..

 5. Fijne review!
  Ik gebruik altijd de rollers van Dove, omdat deze ook erg ‘zacht’ zijn en niet zo’n overdreven geur hebben. Deze moet ik ook halverwege de dag ‘bijsmeren’ maar ik geloof dat er geen deoderant bestaat waarbij dit niet nodig is!
  Odorex nog nooit geprobeerd maar het spreekt mij wel aan.

 6. Ik hou zelf nooit zo van rollerdeo’s maar de creme klinkt wel fijn

 7. ik had er ook nog nooit van gehoord :)

 8. Ik blijf toch altijd bij de lady speedstick. Houd mijn oksels droog en fris de hele dag.

 9. Ik ben ook meer van de roldeo’s dit maakt vaak geen vlekken in je kleding en spuitbussen heb ik daarin geen leuke ervaringen :(
  Dat je Oderex niet kende is heel apart haha bijna wekelijks hebben ze er wel reclame over op tv ;)

 10. ik heb die creme ook eens gebruikt, na 1 uur begon ik alweer te zweten dus dat schiet niet op. ik gebruik nu syneo5 en dat zorgt ervoor dat ik 3 hele dagen totaal niet zweet!

 11. Ik gebruik meestal Odorex rollers, erg fijn, wel wat vaker smeren! :)

 12. Lin

  Was het fijn onder je steen? ;)
  Fijne review!

 13. Jammer dat het niet zo lang werkt. Ik hou het liever bij de Lady Speed Sticks.

 14. Wat jammer dat ze tegenvallen, ik heb namelijk veel goede verhalen gehoord en was bijna van plan er 1 te kopen..

 15. Mwah de meeste productne van Odorex vond ik nogal tegenvallen helaas.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén