Handleiding: kamperen op campings & campgrounds in West-Canada

canada west-canada kamperen campings camping campgrounds camper tent natuur nature map plattegrond nationale parken alberta british columbia vancouver island Tofino Ucluelet Whislet Banff Yoho Icefields Parkway kampeerplekken tips handleiding hoe werkt het reserveren vuur kampvuur tanks rijden kosten budget besparen RV park resort
In dit artikel ga ik jullie uitgebreid vertellen hoe alles rondom kamperen op campgrounds & campings in West-Canada werkt. Voor onze rondreis had ik graag vooraf een overzichtelijk artikel of handleiding willen hebben waar álles in staat zodat je deze er alleen maar bij hoeft te pakken om antwoord te krijgen op je vragen.

canada west-canada kamperen campings camping campgrounds camper tent natuur nature map plattegrond nationale parken alberta british columbia vancouver island Tofino Ucluelet Whislet Banff Yoho Icefields Parkway kampeerplekken tips handleiding hoe werkt het reserveren vuur kampvuur tanks rijden kosten budget besparen RV park resort
canada west-canada kamperen campings camping campgrounds camper tent natuur nature map plattegrond nationale parken alberta british columbia vancouver island Tofino Ucluelet Whislet Banff Yoho Icefields Parkway kampeerplekken tips handleiding hoe werkt het reserveren vuur kampvuur tanks rijden kosten budget besparen RV park resort
canada west-canada kamperen campings camping campgrounds camper tent natuur nature map plattegrond nationale parken alberta british columbia vancouver island Tofino Ucluelet Whislet Banff Yoho Icefields Parkway kampeerplekken tips handleiding hoe werkt het reserveren vuur kampvuur tanks rijden kosten budget besparen RV park resort
Wat is een campground?
Een campground is een natuurlijke kampeerplek met weinig voorzieningen. Het zijn grote kampeerplekken middenin de natuur. Je staat op de mooiste plekken en ervaart zo echt de schoonheid van dit land. Alle kampeerplekken zijn voorzien van een vuurplaats.

canada west-canada kamperen campings camping campgrounds camper tent natuur nature map plattegrond nationale parken alberta british columbia vancouver island Tofino Ucluelet Whislet Banff Yoho Icefields Parkway kampeerplekken tips handleiding hoe werkt het reserveren vuur kampvuur tanks rijden kosten budget besparen RV park resort
Sommige campgrounds zijn alleen toegankelijk voor tenten. Dit wordt dan met een groot bord op de weg aangegeven met een tent symbool. Als je ook met een camper mag kamperen vindt je ook een camper symbool. Op kaarten kan je ook een tent zien, maar dit kan betekenen dat je hier ook met je camper mag kamperen.

canada west-canada kamperen campings camping campgrounds camper tent natuur nature map plattegrond nationale parken alberta british columbia vancouver island Tofino Ucluelet Whislet Banff Yoho Icefields Parkway kampeerplekken tips handleiding hoe werkt het reserveren vuur kampvuur tanks rijden kosten budget besparen RV park resort
Wat kost een campground?
Onze goedkoopste: $ 17,60
Onze duurste: $ 35

Dit is exclusief fire permit.

canada west-canada kamperen campings camping campgrounds camper tent natuur nature map plattegrond nationale parken alberta british columbia vancouver island Tofino Ucluelet Whislet Banff Yoho Icefields Parkway kampeerplekken tips handleiding hoe werkt het reserveren vuur kampvuur tanks rijden kosten budget besparen RV park resort
Kampvuur

Om vuur te mogen maken op je kampeerplek bij een campground heb je een fire permit nodig. Deze kost rond tussen de $ 7 – $ 8,80 per dag. Dit is wel inclusief hout.
Alberta = zelf je hout pakken
British Columbia = een kleine bundel hout die al bij elkaar zit
Tip: zorg dat als je in Alberta bent alvast wat voorraad hout pakt, omdat je anders in British Columbia 2 keer hout moet kopen om goed vuur te kunnen maken en dit qua kosten kan oplopen.

canada west-canada kamperen campings camping campgrounds camper tent natuur nature map plattegrond nationale parken alberta british columbia vancouver island Tofino Ucluelet Whislet Banff Yoho Icefields Parkway kampeerplekken tips handleiding hoe werkt het reserveren vuur kampvuur tanks rijden kosten budget besparen RV park resort
canada west-canada kamperen campings camping campgrounds camper tent natuur nature map plattegrond nationale parken alberta british columbia vancouver island Tofino Ucluelet Whislet Banff Yoho Icefields Parkway kampeerplekken tips handleiding hoe werkt het reserveren vuur kampvuur tanks rijden kosten budget besparen RV park resort
Het kampvuur maak je in een stalen ronde buis. Deze staat vast in de grond en kun je dus niet verplaatsen. Tip: huur twee stoelen bij je camper of tent, omdat de picknicktafels op de kampeerplekken vaak niet te verschuiven zijn en je zo toch lekker warm bij het vuur kan zitten.

canada west-canada kamperen campings camping campgrounds camper tent natuur nature map plattegrond nationale parken alberta british columbia vancouver island Tofino Ucluelet Whislet Banff Yoho Icefields Parkway kampeerplekken tips handleiding hoe werkt het reserveren vuur kampvuur tanks rijden kosten budget besparen RV park resort
Eten & drinken op je kampeerplek

Het is verboden eten of te drinken te laten staan bij je kampeerplek, omdat je hiermee wilde dieren naar je kampeerplek lokt. In Canada willen zij dat je de dieren zo veel mogelijk met rust laat. Wij zitten namelijk in hun leefomgeving en moeten ons dus aanpassen aan hun. De dieren mogen niet afhankelijk worden van mensen, omdat ze hiervan ook agressief kunnen worden en dit dodelijk kan aflopen. Hierop wordt streng gecontroleerd en de boetes zijn niet mis. Als ze je betrappen kunnen ze je een boete van $ 25.000 uitdelen. Op deze manier kunnen wij mensen én dieren genieten van de prachtige en bijzondere natuur in Canada. Voor mensen in een tent zijn speciale food lockers waar je je eten en drinken in kunt bewaren.

canada west-canada kamperen campings camping campgrounds camper tent natuur nature map plattegrond nationale parken alberta british columbia vancouver island Tofino Ucluelet Whislet Banff Yoho Icefields Parkway kampeerplekken tips handleiding hoe werkt het reserveren vuur kampvuur tanks rijden kosten budget besparen RV park resort
Welke voorzieningen vind ik op een campground?

Je kunt kiezen uit een kampeerplek met elektriciteit of niets.

Douches
Er zijn geen tot weinig douches. De douches die er zijn, zijn voor onze begrippen niet schoon (tip: neem waterslippers mee). Op sommige campgrounds moet je hier apart een paar dollar betalen voor 3-5 minuten douchen (tip: zorg dat je altijd voldoende muntgeld hebt).

canada west-canada kamperen campings camping campgrounds camper tent natuur nature map plattegrond nationale parken alberta british columbia vancouver island Tofino Ucluelet Whislet Banff Yoho Icefields Parkway kampeerplekken tips handleiding hoe werkt het reserveren vuur kampvuur tanks rijden kosten budget besparen RV park resort
Toiletten

Er zijn of eenvoudige toiletten of diksies. Dit zijn van die aparte hokjes met álleen een gat in de grond. Deze diksies hebben geen licht en soms ook geen wc papier (tip: neem altijd een zaklamp & wc papier mee als je naar de wc moet).

WiFi
Er is geen WiFi en soms ook geen bereik.

Winkels
Campgrounds bevatten geen winkels dus zorg dat je voldoende eten en drinken meeneemt.

Hoe krijg je stoom zonder elektriciteitsaansluiting?
Er zitten twee accu’s in een camper. Een is voor de auto gedeelte en de ander is voor het camper gedeelte. Zo kan je camper nooit stil komen te staan, omdat je teveel stroom gebruikt. In de camper zit een indicator die aangeeft hoeveel stroom je nog hebt. Deze vult zichzelf weer aan als je gaat rijen. Tip: laat niet teveel lichten tegelijkertijd aan staan.

canada west-canada kamperen campings camping campgrounds camper tent natuur nature map plattegrond nationale parken alberta british columbia vancouver island Tofino Ucluelet Whislet Banff Yoho Icefields Parkway kampeerplekken tips handleiding hoe werkt het reserveren vuur kampvuur tanks rijden kosten budget besparen RV park resort
Zit er verschil tussen campings & campgrounds?
Ja, hier zitten grote verschillen tussen. Een camping heet in Canada ook geen camping, maar RV park of resort.

De verschillen tussen campings & campgrounds zal ik hier even opsommen:
– Campgrounds hebben grotere kampeerplekken.
– Campgrounds staan meer in de natuur op afgezonderde plekken. Bij een camping zijn dit meer laantjes en zit je dichter op elkaar.
– Campings hebben of alleen elektriciteit of Full Hook Up (elektriciteit, water en sani-dump)
– Campings hebben meer voorzieningen zoals meer douches, wasmachine, tankstation op de camping zelf, speeltuinen, winkels, Wifi,  restaurants etc. Ze zijn een stuk luxer uitgerust.
– Campings zijn duurder:
onze goedkoopste was $ 42 excl. fire permit
onze duurste was $ 47,50 excl. fire pirmit

Ter vergelijking de kosten van een campground:
Onze goedkoopste: $ 17,60 excl. fire permit
Onze duurste: $ 35 excl. fire permit

canada west-canada kamperen campings camping campgrounds camper tent natuur nature map plattegrond nationale parken alberta british columbia vancouver island Tofino Ucluelet Whislet Banff Yoho Icefields Parkway kampeerplekken tips handleiding hoe werkt het reserveren vuur kampvuur tanks rijden kosten budget besparen RV park resort
Hoe kan ik campgrounds reserveren?
Door ze ruim één dag van te voren online te boeken op deze website van Parks Canada.  Dit zijn alleen de campgrounds op de nationale parken van Canada. Hier heb ik geen ervaring mee, maar ik weet wel dat het hier kan ook al maanden van te voren geboekt kan worden.

Je kunt ook bellen om te reserveren, maar dit moet minimaal één dag van te voren gedaan worden. Tevens moet je je creditcardnummer bij de hand houden en duurt bellen heel lang (je staat soms wel 10 minuten in de wacht). Dit kost ook nog eens veel geld (tip: koop meteen een Canadese simkaart. Dat is stukken goedkoper dan de rekening achteraf kan ik je vertellen). Je kan hier naartoe bellen:
Telephone:
1-877-RESERVE (1-877-737-3783)

Outside of North America:

(519) 826-5391

Een aantal campings in British Columbia (dus ook Vancouver Island) kun je hier vinden. Of je hier ook kan reserveren weet ik niet.

canada west-canada kamperen campings camping campgrounds camper tent natuur nature map plattegrond nationale parken alberta british columbia vancouver island Tofino Ucluelet Whislet Banff Yoho Icefields Parkway kampeerplekken tips handleiding hoe werkt het reserveren vuur kampvuur tanks rijden kosten budget besparen RV park resort
Hoe zit het met campgrounds/campings die je van te voren niet kunt reserveren?
De volgende regel gaat op: wie het eerst komt, wie het eerst maalt.
Er zit niets anders op dan campings af te rijden totdat je plek heb. Soms wordt op borden langs de weg al aangegeven dat ze vol zitten.

Ik raad je aan om zo vroeg mogelijk op zoek te gaan naar een kampeerplek. Dit kan pas vanaf 11 uur ‘s ochtends, omdat de vorige kampeerder tot die tijd een kampeerplek bezet houdt en eventueel nog een nacht bij kan boeken.  Doe het niet te laat op de dag (na 15:00), omdat er dan een grote kans is dat de meeste plekken al vol zitten.

canada west-canada kamperen campings camping campgrounds camper tent natuur nature map plattegrond nationale parken alberta british columbia vancouver island Tofino Ucluelet Whislet Banff Yoho Icefields Parkway kampeerplekken tips handleiding hoe werkt het reserveren vuur kampvuur tanks rijden kosten budget besparen RV park resort
canada west-canada kamperen campings camping campgrounds camper tent natuur nature map plattegrond nationale parken alberta british columbia vancouver island Tofino Ucluelet Whislet Banff Yoho Icefields Parkway kampeerplekken tips handleiding hoe werkt het reserveren vuur kampvuur tanks rijden kosten budget besparen RV park resort
Hoe werken campgrounds zonder beheerders?
Je kan zelf een kampeerplaats naar keuze kiezen. Je ziet een hokje zoals op de foto afgebeeld. Hierop staat een plattegrond afgebeeld met alle plekken die er zijn en wat ze kosten. Dit zijn plekken zonder voorzieningen. Je ziet meteen waar alle plekken zich bevinden. Wij reden bijvoorbeeld meteen door naar de plekken aan de rivier, omdat deze het snelst weg zijn.

canada west-canada kamperen campings camping campgrounds camper tent natuur nature map plattegrond nationale parken alberta british columbia vancouver island Tofino Ucluelet Whislet Banff Yoho Icefields Parkway kampeerplekken tips handleiding hoe werkt het reserveren vuur kampvuur tanks rijden kosten budget besparen RV park resort
Op de plekken staan paaltjes met een nummer. Als er een wit papiertje opgehangen is betekent dit dat de plek al bezet is (ook als er geen camper staat). Je kunt namelijk meerdere dagen achter elkaar op een plek staan. Dit kun je goed zien op deze foto. Als je weer vertrekt en niet meer terug komt moet je het papiertje er af halen.

canada west-canada kamperen campings camping campgrounds camper tent natuur nature map plattegrond nationale parken alberta british columbia vancouver island Tofino Ucluelet Whislet Banff Yoho Icefields Parkway kampeerplekken tips handleiding hoe werkt het reserveren vuur kampvuur tanks rijden kosten budget besparen RV park resort
canada west-canada kamperen campings camping campgrounds camper tent natuur nature map plattegrond nationale parken alberta british columbia vancouver island Tofino Ucluelet Whislet Banff Yoho Icefields Parkway kampeerplekken tips handleiding hoe werkt het reserveren vuur kampvuur tanks rijden kosten budget besparen RV park resort

Als je eenmaal de plek heb gevonden moet je meteen contant betalen. In het houten huisje vindt je een witte envelop waarop je je gegevens moet invullen, welke plek je wil, voor hoe lang je blijft en of je een fire permit wil of niet. Je rekent zelf uit hoeveel dit is (staat op het bord) en dat geld doe je gepast in de witte envelop. Deze doe je weer in een koker in een aparte bak in de grond (op de foto is dit de zilveren bak voor het huisje).

canada west-canada kamperen campings camping campgrounds camper tent natuur nature map plattegrond nationale parken alberta british columbia vancouver island Tofino Ucluelet Whislet Banff Yoho Icefields Parkway kampeerplekken tips handleiding hoe werkt het reserveren vuur kampvuur tanks rijden kosten budget besparen RV park resort
Wat je moet weten over campers
1. Grootte van je kampeerplek
Sommige campings & campgrounds hebben niet zulke grote kampeerplekken en laten maar campers toe tot 25 feet. Let hierop bij het uitzoeken van je camping, campground en kampeerplek.

2. Het legen & vullen van je tanks
Je hebt in totaal 3 tanks in je camper zitten. Je moet weten welke waar voor is en hier geen fouten mee maken, omdat je anders verstoppingen kunt krijgen of de tanks stuk kunnen gaan.

Zwart = Toilet

Grijs = Afvalwater (van je gootsteen)

Watertank = Water (voor je gootsteen én toilet)

Let op: je mag alleen wc papier gebruiken dat bestaat uit één laag, omdat het toilet anders kan verstoppen. Deze zijn nergens te koop in de winkel dus ik raad je aan meteen voldoende te kopen bij je verhuurmaatschappij. Wij kozen uiteindelijk voor tweelaags toiletpapier en dit ging gelukkig goed.

canada west-canada kamperen campings camping campgrounds camper tent natuur nature map plattegrond nationale parken alberta british columbia vancouver island Tofino Ucluelet Whislet Banff Yoho Icefields Parkway kampeerplekken tips handleiding hoe werkt het reserveren vuur kampvuur tanks rijden kosten budget besparen RV park resort
Waar kun je je tanks legen?
1. Op een Full Hook Up kampeerplek.
2. Op sommige campings & campgrounds op een speciaal aangewezen plek. Dit heet een sani-dump. Op de camping zelf of er dicht bij in de buurt. Dit wordt op de plattegrond op de camping of campground aangegeven met een logo.
3. Op sommige tankstations! Zoek naar een grote oranje pion en daaronder vindt je een een zwarte dop. Als je deze eraf haalt kan je hierin je tanks legen.

Let op: als het koud wordt en er kans is dat de leidingen bevriezen kunnen ze de sani-dump afsluiten of alleen open gooien binnen bepaalde uren. Hou er dus rekening mee dat je dan nooit je tanks helemaal vol laat lopen. Hou er ook rekening mee dat de meter van de tanks kan bevriezen en geen goede indicatie meer geeft (hier hadden wij heel veel last van). Je kan dan kokend water door je gootsteen doen om te zorgen dat de meter weer gaat werken.

Waar kun je je watertank vullen?
1. Op een Full Hook Up kampeerplek.
2. Op sommige campings & campgrounds op een speciaal aangewezen plek. Op de camping of er dicht bij in de buurt.
3. Op sommige campgrounds kun je niet je tanks legen, maar wel je water vullen.

canada west-canada kamperen campings camping campgrounds camper tent natuur nature map plattegrond nationale parken alberta british columbia vancouver island Tofino Ucluelet Whislet Banff Yoho Icefields Parkway kampeerplekken tips handleiding hoe werkt het reserveren vuur kampvuur tanks rijden kosten budget besparen RV park resort porta pak
Let op: nadat je de watertank hebt gevuld, moet je eerst chemicaliën met voldoende water door je toilet (via het gat) in je camper spoelen anders krijg je enorm veel stankoverlast.
Tip: Deze kun je met korting bij je camper verhuurmaatschappij kopen.

Ik raad je aan om er meteen genoeg te kopen, omdat ze bijna nergens te koop zijn. Wij hebben er een hele dag naar lopen zoeken. Het zijn deze blauwe zakjes. Geen andere chemicaliën er in stoppen anders kan het systeem kapot gaan en moet je op eigen kosten de reparatie laten uitvoeren of helemaal naar de verhuurder rijden. Hou er rekening mee dat je er één per dag gebruikt. Mocht je er toch te weinig hebben, wij hebben ze uiteindelijk bij een winkel in een tankstation in een stad gevonden, maar hier betaal je dan wel de hoofdprijs voor.

canada west-canada kamperen campings camping campgrounds camper tent natuur nature map plattegrond nationale parken alberta british columbia vancouver island Tofino Ucluelet Whislet Banff Yoho Icefields Parkway kampeerplekken tips handleiding hoe werkt het reserveren vuur kampvuur tanks rijden kosten budget besparen RV park resort
Waar kan ik campgrounds/campings vinden?

Je kunt de campings in Alberta hier vinden. Hier kun je ze ook reserveren. Een aantal campings in British Columbia (dus ook Vancouver Island) kun je hier vinden.

Tip: je kunt ter plekke ook altijd naar een bezoekerscentrum (visitor centre) gaan. Hier hebben ze overzichten van campings & campgrounds in de buurt en hier weten ze ook of ze al vol zitten. Maar soms zijn deze voor of na het seizoen al gesloten en dan moet je het zelf uitzoeken.

Je vind ze natuurlijk ook verschillende boekjes, folders en websites, maar dit vond ik zelf heel erg onoverzichtelijk omdat ze nooit allemaal genoemd worden én in die boekjes vaak alleen de commerciële campings te vinden zijn en niet de campgrounds. Daarom heb ik alle campgrounds van Alberta & British Columbia voor je op plattegronden in dit artikel geplakt. Deze kun je dan vergroot uitprinten en meenemen tijdens je rondreis. Super makkelijk en overzichtelijk!

Campgrounds Banff National Park
canada west-canada kamperen campings camping campgrounds camper tent natuur nature map plattegrond nationale parken alberta british columbia vancouver island Tofino Ucluelet Whisler Banff Yoho Icefields Parkway kampeerplekken tips handleiding hoe werkt het reserveren vuur kampvuur tanks rijden kosten budget besparen RV park resort Campgrounds Banff  & Jasper National Park (Icefields Parkway)
canada west-canada kamperen campings camping campgrounds camper tent natuur nature map plattegrond nationale parken alberta british columbia vancouver island Tofino Ucluelet Whisler Banff Yoho Icefields Parkway kampeerplekken tips handleiding hoe werkt het reserveren vuur kampvuur tanks rijden kosten budget besparen RV park resort
Campgrounds Jasper National Park
canada west-canada kamperen campings camping campgrounds camper tent natuur nature map plattegrond nationale parken alberta british columbia vancouver island Tofino Ucluelet Whisler Banff Yoho Icefields Parkway kampeerplekken tips handleiding hoe werkt het reserveren vuur kampvuur tanks rijden kosten budget besparen RV park resort

Campground Yoho National Park
canada west-canada kamperen campings camping campgrounds camper tent natuur nature map plattegrond nationale parken alberta british columbia vancouver island Tofino Ucluelet Whisler Banff Yoho Icefields Parkway kampeerplekken tips handleiding hoe werkt het reserveren vuur kampvuur tanks rijden kosten budget besparen RV park resort

Campgrounds Kootenay National Park
Kootenay National Park canada west-canada kamperen campings camping campgrounds camper tent natuur nature map plattegrond nationale parken alberta british columbia vancouver island Tofino Ucluelet Whisler Banff Yoho Icefields Parkway kampeerplekken tips handleiding hoe werkt het reserveren vuur kampvuur tanks rijden kosten budget besparen RV park resort

Campgrounds in British Columbia
Hiervan zijn geen duidelijke overzichten te vinden dus ben ik zelf in Google Maps gaan zoeken naar overzichten. Dit kun jij ook doen als de plekken waar jij heen wilt hier niet tussen staan.

Wells Gray Provincial Park
canada west-canada kamperen campings camping campgrounds camper tent natuur nature map plattegrond nationale parken alberta british columbia vancouver island Tofino Ucluelet Whisler Banff Yoho Icefields Parkway kampeerplekken tips handleiding hoe werkt het reserveren vuur kampvuur tanks rijden kosten budget besparen RV park resort wells gray provincial park

Campgrounds rondom Whistler
canada west-canada kamperen campings camping campgrounds camper tent natuur nature map plattegrond nationale parken alberta british columbia vancouver island Tofino Ucluelet Whisler Banff Yoho Icefields Parkway kampeerplekken tips handleiding hoe werkt het reserveren vuur kampvuur tanks rijden kosten budget besparen RV park resort

Campings Noord Vancouver Island
canada west-canada kamperen campings camping campgrounds camper tent natuur nature map plattegrond nationale parken alberta british columbia vancouver island Tofino Ucluelet Whisler Banff Yoho Icefields Parkway kampeerplekken tips handleiding hoe werkt het reserveren vuur kampvuur tanks rijden kosten budget besparen RV park resort

Campings rondom Oost Vancouver Island
canada west-canada kamperen campings camping campgrounds camper tent natuur nature map plattegrond nationale parken alberta british columbia vancouver island Tofino Ucluelet Whisler Banff Yoho Icefields Parkway kampeerplekken tips handleiding hoe werkt het reserveren vuur kampvuur tanks rijden kosten budget besparen RV park resort

Campings rondom Zuid Vancouver Island
canada west-canada kamperen campings camping campgrounds camper tent natuur nature map plattegrond nationale parken alberta british columbia vancouver island Tofino Ucluelet Whisler Banff Yoho Icefields Parkway kampeerplekken tips handleiding hoe werkt het reserveren vuur kampvuur tanks rijden kosten budget besparen RV park resort

Campings West Vancouver Island
canada west-canada kamperen campings camping campgrounds camper tent natuur nature map plattegrond nationale parken alberta british columbia vancouver island Tofino Ucluelet Whisler Banff Yoho Icefields Parkway kampeerplekken tips handleiding hoe werkt het reserveren vuur kampvuur tanks rijden kosten budget besparen RV park resort

Campings rondom Vancouver
canada west-canada kamperen campings camping campgrounds camper tent natuur nature map plattegrond nationale parken alberta british columbia vancouver island Tofino Ucluelet Whisler Banff Yoho Icefields Parkway kampeerplekken tips handleiding hoe werkt het reserveren vuur kampvuur tanks rijden kosten budget besparen RV park resort

Tip: print deze handleiding uit en neem hem mee tijdens je rondreis door West-Canada. Zo heb je alle vraag en antwoorden altijd bij de hand.

Mocht je nog dingen in dit artikel missen of vragen hebben kun je dit altijd vragen in de comments hier beneden. Je kan hier nog meer artikelen van mij over Canada lezen.

Vorige

Als je voor langere tijd op reis wilt

Volgende

Kosten camper rondreis West-Canada

 1. Peter Reijn

  Hallo,
  Wij hebben besloten om een camperreis te gaan maken (terugbrengreis van Whitehorse naar Vancouver) in September/Oktober.
  We hebben al veel info van jullie site gehaald, dank daarvoor!! Top

  Een vraag krijg ik nog niet beantwoord:
  Campings zijn maar deels open, of sluiten rond die tijd. Maar de Campgrounds? Kan je daar constant terecht?
  Groet Peter en Bea Reijn

  • Hoi Peter, wat ontzettend leuk om te horen dat je zoveel aan mijn tips en informatie hebt gehad! Daar doe ik het voor. Nee, ook campgrounds zijn gedeeltelijk gesloten en die informatie is soms lastig te vinden. Bij bezoekers centrums hebben ze soms een blaadje met daarom de exacte data van wanneer een campground open is. Hou er ook rekening mee dat bij sommige campgrounds de toiletten/douches dicht worden gegooid i.v.m. leidingen die kunnen bevriezen. Er zijn dan helemaal geen voorzieningen. Je zult dan je water ergens anders moeten bijvullen en hier zuinig mee om gaan :) Soms kun je al wel informatie online vinden tot wanneer een campground open is. Ik had dan bijv. een top 3 en reed dan eerst naar de 1e keuze etc. Soms was er dan plek en soms niet, maar dan hadden we ieder geval een alternatief waar we heen konden rijden. Op de campgrounds moet je zelf je plekje zoeken en is er dus ook geen personeel die je een andere camping kan aanwijzen. Mocht je nog vragen hebben laat het me dan gerust weten of mail me op info@ditisons.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén