Favoriete campgrounds in West-Canada

IMG_6952
De natuurcampings in West-Canada zijn met niets te vergelijken. Ze staan middenin de natuur, zijn ruim en privé, hebben weinig voorzieningen en zorgen daardoor echt voor een kampeer gevoel. Op de meeste campings kan je op je eigen kampeerplek een kampvuur maken. Klinkt als een geweldige ervaring toch? Ik laat je in dit artikel mijn favoriete campgrounds zien zodat je inspiratie op kunt doen.. en je wellicht zelf ooit deze campgrounds kunt bezoeken tijdens een roadtrip door West-Canada!

IMG_1989
IMG_4350
IMG_4342
IMG_4333
IMG_4335
IMG_4337
1. Rampart Creek Campground

Met stipt op nummer 1 staat Rampart Creek Campground. Deze campground staat in Banff National Park. Naar mijn mening het mooiste nationale park van heel West-Canada. We stonden tweemaal op deze camping en hebben dus twee verschillende plaatsen gehad. Middenin de bossen, ruime plekken, uitzicht op de bergen en erg rustig. De camping is klein en daardoor hadden wij het gevoel de natuur voor onszelf te hebben. De eerste keer konden we niet aan de rivier staan, maar de tweede keer wel. We wisten van een eerder rondje over de camping precies waar de mooiste plekken stonden dus konden hier zo heen rijden. We hadden mazzel en deze plek aan de rivier was nog vrij. Wauw, je kon vanuit je kampeerplek zo naar de rivier lopen en had het mooiste uitzicht wat je maar kan wensen. Op de bossen, bergen en rivier. Kampvuurtje en biertje erbij en dat zorgt voor een ultieme kampeerervaring.
Kosten per nacht: $ 17,60
Fire permit: $ 8,80

IMG_5814
IMG_5827
IMG_5832
IMG_5840
IMG_5819
2. Bella Pacifica Campground

Bella Pacifica Campground bevindt zich op Vancouver Island in Tofino. Een campground met een hippie achtige vibe aan het strand, maar middenin een regenwoud bos. De plekken zijn minder ruim, maar wel privé en je loopt meteen een lang strand op. Wauw! Het is voornamelijk een jongerencamping, maar die bevinden zich het meeste op het tent gedeelte. Bij de plekken voor de campers hebben wij geen last gehad van geluidsoverlast etc. Wij maakten ‘s avonds in het donker nog een strandwandeling en zagen overal mensen met een kampvuurtje. Een heldere sterrenhemel en het ruizen van de zee op de achtergrond. Hoe romantisch wil je het hebben?!
Kosten per nacht: $ 34,65
Fire permit: 8

IMG_5165
IMG_5159
3. Whistler’s Campground
Whistler’s campground bevindt zich in Jasper National Park. Een grote, maar ruim omgezette camping middenin de bossen. De grootste reden waarom deze camping in dit lijstje staat is dat je hier een grote kans hebt om Elks (herten) te spotten. Wij waren er tijdens het paring seizoen en ze waren hier dan ook volop te zien. Ze bulken de hele campground over en dat zorgt voor een ultieme ervaring zo middenin de bossen. Daarnaast zijn de voorzieningen erg goed. Genoeg en ‘redelijk’ schone douches. Dat is het noemen waard, want op de meeste campings is dit ronduit slecht en vies.
Kosten per nacht: $ 41 incl. fire permit

IMG_6947
IMG_6933
IMG_6952
IMG_6966
IMG_6988
4. Greenpoint Campground

Greenpoint campground bevindt zich ook op Vancouver Island, maar dan in Ucluelet. Een mooie strandcamping met nette voorzieningen. De plaatsen zijn ruim en je kijkt zo door de bossen heen. Daardoor zijn de plekken minder privé, maar evengoed zijn de plaatsen groot genoeg zonder last te hebben van je buren. En het levert een heel mooi plaatje op! Aan het strand liggen hoge kliffen waar je op kunt klimmen voor een prachtige uitzicht op de campground en de zee.
Kosten per nacht: $ 32,30
Firepermit: $ 6

We zijn op meerdere campgrounds geweest, maar dit waren onze favorieten en als je de foto’s ziet kun je wel begrijpen waarom. Ik zou zo terug willen! Het valt iedere keer weer tegen als we naar een camping in Nederland gaan, omdat je hier zo dicht op elkaar staat en er veel minder mooie natuur is. De natuurkampeerterreinen in Nederland komen nog het dichtst in de buurt qua vrijheid, grootte en mooie natuurplekken.

Als jij ook van plan bent om naar Canada te gaan, vergeet dan niet op tijd een eTA (Electronic Travel Authorization) aan te vragen. Dit is een reistoestemming om Canada binnen te mogen komen. Deze kun je hier aanvragen etacanada-aanvragen.nl

Wat lijkt jou de mooiste campground?

Deze blog heb ik geschreven op verzoek van eVisa application services

Vorige

Voorbereidingen en tips voor onze reis naar Amerika #2

Volgende

Op fietsvakantie naar Texel

  1. Ziet er heel mooi uit!
    Wie weet kom ik ooit een keer in Canada.

  2. Babette

    Hallo, op welke andere campings zijn jullie verbleven tijdens jullie reis? En hebben jullie dit lang vooraf geboekt?

    Groetjes Babette

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén