IMG_7710
Het treffen van voorbereidingen voor onze reis naar Amerika is cruciaal voor het plezier dat wij ter plaatse hebben. We kunnen dan gefocust reizen en zijn niet onnodig tijd kwijt aan dingen uitzoeken. Ik ben al bijna een jaar bezig met de voorbereidingen en in dit artikel neem ik je weer mee in die voorbereidingen en deel ik de beste tips met je als het gaat om reiskleding.

ESTA regelen
In liet jullie eerder dit jaar al zien welke route wij door Amerika gaan afleggen. Voordat wij op reis kunnen moest ik enkele weken geleden een ESTA formulier in te vullen. Een ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorization. Het is een toestemming om naar Amerika te mogen reizen. Zonder deze toestemming heb je kans geweigerd te worden bij de luchthaven. Des te belangrijk om op tijd, maximaal 72 uur van te voren, een ESTA in te vullen. Deze is inmiddels goedgekeurd dus kunnen wij met een gerust hard op reis.

Excursies boeken
Om ter plaatse teleurstellingen te voorkomen heb ik al enkele excursies geboekt. Sommige dingen willen wij echt niet missen. Het beperkt je in je vrijheid, maar je krijgt er waarschijnlijk ervaringen voor terug om nooit meer te vergeten. Dit maakt de voorpret al zoveel leuker!

gratis Brown Rock Formation Interieur Stockfoto
We hebben een tour geboekt bij Ken’s Tours om de Lower Antelope Canyon te bezoeken. Het lichtinval schijnt spectaculair te zijn en de tours zitten heel snel vol. Ik ben blij dat wij al een plaatsje hebben bemachtigt.

_JML8789.jpg
De andere tour die we hebben geboekt is bij Majestic Monument Valley Touring Co. We gaan een dag mee met een Native American die dit gebied beheren. Zonder een gids kom je het park niet in. We gaan een hele dag op pad om het mooie park Monument Valley te bezoeken! Dit lijkt me een hele bijzondere ervaring.

Reiskleding in orde maken
Wij dragen op onze reizen speciale reiskleding zodat wij nog meer uit onze reizen kunnen halen. Ze bieden meer comfort, bewegingsvrijheid en zijn gemaakt van of lichte materialen, goed isolatie materiaal en luchtdoorlatend. Ze houden de warmte snel vast, maar drogen ook snel. Voor ons is gebleken dat deze reiskleding echt niet overbodig is en de investering waard is gebleken. We hebben er zoveel plezier van gehad dat ik bij onze reis naar Amerika nu veel beter weet welke kleding ik nodig heb voor deze reis en wat ik beter thuis kan laten. Ik laat je de beste selectie zien van onze reiskleding en ik deel tips met je waar je deze kleding kunt kopen. Ik kan er nog een keer een uitgebreid artikel over schrijven waar ik op let als ik reiskleding aanschaf.

IMG_7710
We hebben allebei een nieuwe daypack/dagrugzak aangeschaft. De vorige leende we van mijn schoonzus, maar ik wilde er ook zelf graag een zodat we die mee kunnen nemen als we in Nederland gaan wandelen en ik geen onhandige handtas mee wil nemen. Het is een 20 liter rugzak. Groot genoeg voor een vest, eten en drinken maar niet te zwaar om een paar uur mee te hiken.

IMG_7713
Ik vind het heel belangrijk dat de rugzak zowel vast te maken is om je middel als onder de borst zodat hij goed stevig zit als je moet klimmen. Hij beweegt als het ware met je lichaam mee en schiet niet los.

IMG_7721
Aan iedere kant kunt je een drinkfles kwijt. Erg belangrijk, want het kan erg warm worden in Zuid-West Amerika en als je een paar uur op pad bent moet je wel genoeg drinken kunnen meenemen.

IMG_7716
Deze backpack heeft meerdere handige vakken zoals deze waar je telefoon en sleutels in kwijt kunt. Dit onderscheidt een daypack van een ‘normale’ rugtas. Deze kochten wij bij de Decathlon voor € 40. Echt een hele goede prijs voor zo’n handige en mooie rugtas en waar wij nog veel plezier van zullen hebben.

IMG_7742
Ze verdienen geen schoonheidsprijs, maar een paar wandelschoenen is voor mij onmisbaar op een reis naar Amerika. We gaan iedere dagen wandelen, meren bezoeken, klimmen en klauteren. Ze lopen als wolkjes, zorgen dat ik geen blaren krijg, waterproof, zorgen voor grip en mogen smerig worden. Deze hebben ook nog meerdere lusjes zodat je ze aan je rugzag of backpack kunt hangen. Ik koop onze schoenen altijd bij de ANWB, omdat ik de prijs/kwaliteit erg goed vindt.

IMG_7759
Deze broeken van ANWB hebben ons tijdens eerdere reizen al veel plezier bezorgt. De linker is een afritsbroek. Als het ‘s ochtends koud is laat ik de pijpen er aan en mocht het warmer worden kan ik binnen enkele seconde de pijpen eraf ritsen zonder dat ik me helemaal om hoef te kleden. Zó handig! De broek is bovendien van een licht materiaal gemaakt en beweegt soepel mee waardoor ik makkelijk kan klimmen zonder dat de kleding mij afknelt. Voor deze broeken merkte ik dit nooit zo op, maar nadat je één reis zo’n broek aan hebt gehad wil je nooit meer anders. Ik neem er twee van mee naar Amerika. Als het koud is trek ik er een thermo legging onder. Omdat het zulk licht materiaal is kunt je de broek ook tussendoor wassen en is hij binnen mum van tijd met een zonnetje weer droog. De rechterbroek is een gevoerde broek. Enorm warm, maar je kunt je nog steeds makkelijk bewegen. Ideaal voor de Rocky Mountains en Yellowstone National Park waar het dan toch al richting een paar graden boven nul gaat. Deze broeken zijn niet goedkoop dus ik scoor ze altijd tijdens de sale zodat het nog behapbaar blijft.

IMG_7777

IMG_7779
Zoals je ziet strijk ik mijn kleding nooit. Maar dit is wel echt hoe het er aan toe gaat en je kunt duidelijk zien dat ik de kleding graag draag haha. Deze lichte t-shirt van de Decathlon zijn super fijn. Ze zijn heel licht en daardoor kun je er makkelijk in zweten. Bij de oksels zit een dunner gedeelte zodat je dit zweet ook weer makkelijk kwijt raakt. We nemen er een stuk of 5 mee. Deze t-shirts zijn een super goedkope tip, want je betaalt maar € 4 per t-shirt!

IMG_7784

Er gaan ook nog 3 van dit soort lange mouwen t-shirt van de Decathlon mee. Ze isoleren goed en kunnen bovenaan nog een stuk open als het te warm is. Ik kan er ook een dun t-shirt onderaan trekken zodat ik in laagjes kan reizen. De temperatuur in Amerika kan ‘s ochtends en ‘s middags nogal wisselen. Deze t-shirts kosten € 15 wat wederom niet duur is voor zo’n t-shirt.

 

IMG_7752
IMG_7754
Dit is mijn lievelingsvest voor op reis! Hij is super goed gevoerd en houdt warm als het vriest. Ik vind het prettig dat ook de muts gevoerd is en hij zakken heeft die dicht kunnen. Ik kocht hem ooit bij de ANWB. Had ik al gezegd dat ik fan ben van hun producten? Deze is onmisbaar tijdens het kamperen. Heerlijk ‘s avonds bij een vuurtje.

IMG_7798
Een pull over van fleece als het koud is, maar niet zo koud dat ik het dikke vest aan moet. Het rechtervest is ideaal voor een hike overdag. Hij gaat makkelijk open en dicht, heeft meerdere vakken en past goed in de backpack wat hem tot een ideaal reisvest maakt. Beide komen ze van de ANWB.

IMG_7793
Over kou gesproken… Er moeten ook een paar setjes thermo ondergoed mee. Ik neem 3 setjes mee. Het kan ‘s nachts gaan vriezen en er is niets ergers dan na een vermoeide dag niet in slaap te kunnen komen door de kou. Deze setjes komen van de Decathlon. De t-shirts zitten prima, maar de broeken zijn eigenlijk veel te kort. Dit los ik op door lange sokken aan te trekken. Dit is een tussen oplossing, want ik wil eigenlijk nog wel een paar goede broeken aanschaffen maar de prijs van andere merken houdt mij op dit moment nog tegen. Ik wil er dan minimaal 3 aanschaffen en dat voor twee personen loopt nogal in de papieren. Ach ja, hebben we weer wat te wensen voor onze volgende reis. Ik kan deze niet meer op de website terug vinden dus ze zullen waarschijnlijk niet meer te koop zijn. Heb jij nog een goede tip voor thermo kleding?

IMG_7813
IMG_7815
Deze reisjas gaat waarschijnlijk ook mee. Hij kan goed tegen regen, is warm, heeft voldoende zakken en is bij de mouwen te verstellen.

IMG_7819
IMG_7827
Maar voor de écht koude dagen heb ik deze dikke jas mee. Hij is enorm warm, maar ik kan mij er goed in bewegen. Ook deze jas heeft speciaal materiaal wat ademend is en biedt hij dezelfde voordelen als de blauwe jas. Beide jassen komen bij de ANWB vandaan.

Handige reisspullen
IMG_7749
Deze waszakken gaan ook deze reis weer mee naar Amerika. Ze hebben ons een grote dienst bewezen door onze reis in Canada. Ze zijn ideaal om vuil ondergoed en sokken in te doen zodat de rest van schone kleding ook schoon blijft. Je houdt het bij elkaar en omdat het zulk licht materiaal is kan het ook niet gaan schimmelen door vocht. Er kan als het ware lucht bij komen. Ik heb ze vorig jaar bij HEMA gekocht, maar weet niet of ze nog steeds te koop zijn. Ik zou nog wel een setje willen hebben zodat mijn man en ik ieder een eigen setje hebben.

IMG_7806
IMG_7811
Deze reis handdoeken zijn wederom onmisbaar. De voordelen zijn de compactheid en dat ze heel snel droog zijn. Ze blijven daardoor niet nat, wegen bijna niets, schimmelen niet en zijn herbruikbaar. Ze zijn bovendien ook handig op te hangen door de lusjes. Op reis kunnen wij het ons niet veroorloven om voor iedere dag een schone handdoek mee te nemen. Die ruimte hebben we niet. Deze handdoeken van microvezel bieden dan echt een uitkomst. Ik neem 3 grote mee en de 2 kleintjes zijn voor de afwas. Ik kan niet meer zonder! Deze komen van Decathlon. De grote kost € 10 en de kleine € 4.

Het moge duidelijk zijn dat ik fan ben van de kleding van ANWB & Decathlon. Dit is een kwestie van uit proberen. Ik ben dit jaar ook weer kleding weg gedaan waarover ik niet tevreden was. In dit artikel hebben jullie dus echt de beste tips kunnen terug vinden. De meeste voorbereidingen zijn nu getroffen en onze reis kan bijna gaan starten, we hebben er zóveel zin in! Ik kan niet wachten om onze avonturen met jullie te delen.

Deze blog heb ik geschreven op verzoek van eVisa application services