clip_image002
Toen ik zwanger was droomde ik er al van om ooit een roadtrip met ons kindje te maken door Amerika. En nu Sonne er is, is dit gevoel alleen maar sterker geworden. Nu we niet mogen reizen, kunnen we alleen nog maar dromen van het reizen met onze dochter. Maar onze plannen kunnen we wel concreter maken, want daar is nu genoeg tijd voor. In dit artikel neem ik je mee in onze plannen.

In 2017 maakten wij onze eerste camperreis naar de andere kant van de wereld. We gingen namelijk naar Canada en maakten daar een roadtrip met een campertruck. We zagen veel wildlife, bergen, bossen en meren. Ontzettend gaaf en het heeft onze reislust nog meer aangewakkerd.

clip_image004
In 2018 gingen wij naar Amerika en maakten daar wederom een roadtrip maar nu met een camper. Ruim 3 weken lang zagen wij de mooiste nationale parken. Amerika was groots, afwisselend en ook de steden bevielen ons goed. Bij thuiskomst zeiden we: dit is zo ontzettend gaaf. Hoe vét zou het zijn als we ooit weer naar Amerika mogen gaan en dan de westkust gaan ontdekken?

En zo begon de start van het plannen van een nieuwe roadtrip. Inmiddels zijn wij ouders geworden en hebben wij een dochter gekregen waar wij rekening mee moeten houden in de plannen. Als je met zijn tweeën ben kunt je ’s ochtends vroeg wanneer het nog donker is vertrekken en ook weer in het donker op een camping aankomen. Met een kind is dat veel te veel gevraagd. Daarom zouden wij liever een wat langere reis maken en we zitten te denken aan 4 – 6 weken.

clip_image006
Best een kostenplaatje en we houden rekening met minimaal € 10.000. Dit is dan zonder het kopen van kleding en souvenirs. Ook zullen we waarschijnlijk minder excursies kunnen doen, omdat we nu eenmaal niet meer dezelfde excursies kunnen doen als voordat wij een kind kregen. Denk aan een helikoptervlucht die wij maakten door de Rocky Mountains en de Grand Canyon. Onze reis door Canada kostte ons € 6654,57. Ik ga nog een keer een uitgebreid artikel schrijven over onze kosten van de reis naar Amerika, maar deze kostte ons € 8665,21. We moeten daarom echt nog wel even goed doorsparen en we hopen ergens in 2022 de reis te kunnen maken.

Voordat wij kunnen vertrekken moeten wij nog een reisverzekering vergelijken. We hebben onze reisverzekering momenteel stopgezet, omdat we toch niet kunnen reizen door Corona. Zonde van het geld en dat kunnen we nu juist mooi weer sparen voor onze droomreis. Als we een verzekering vergelijken houden wij er rekening mee of hij alleen Europa dekt of ook Wereldwijd en waarvoor hij precies dekking geeft. We willen op reis namelijk geen zorgen hebben voor als er wat gebeurt. Zo kunnen we zorgeloos op reis gaan.

Tot zover onze voorbereidingen en in een ander artikel zal ik jullie eens meenemen in de route die we willen gaan rijden.

Welke droomreis wil jij ooit nog eens maken?