clip_image002
Ruim een week geleden vertelde ik jullie over onze droomreis die we willen gaan maken. Een roadtrip door Amerika met onze dochter. In dit artikel wil ik jullie weer meenemen in onze voorbereidingen.

De roadtrip die wij met zijn tweeën door Amerika maakten in 2018 kostte ons € 8665,21. In het vorige artikel over onze droomreis vertelde ik jullie dat we verwachten dat de reis die we nu willen maken ongeveer € 10.000 zal kosten. Een megabedrag waar wij nog goed voor moeten sparen. Hoe doen wij dat en pakken wij dit aan?

clip_image003
Sparen in potjes

In ons spaarsysteem hanteren wij eigenlijk verschillende potjes: leuk, niet leuk, sparen kinderen en vrij te besteden kinderen. Voorheen hadden wij wel 10 potjes vanuit waar wij spaarden, maar omdat we dit zo verspreid deden konden we maar kleine bedragen sparen. Daardoor duurde het heel lang voordat we eindelijk iets konden uitgeven. Daarom hanteren we sinds een paar maanden dit nieuwe potjes systeem. Het sparen gaat daardoor veel sneller en we maken bewustere keuzes in waar we het leuke potje aan uit willen geven. Door Corona kunnen we nu toch weinig leuke uitjes doen dus het sparen gaat een stuk sneller. Het bedrag wat wij sparen varieert, maar we proberen hier toch al gauw een paar honderd euro per maand in te sparen.

Rente vergelijken
Omdat we inmiddels best een leuk spaarpotje hebben opgebouwd loont het de moeite om rente vergelijken. Het geld levert immers meer geld op op je bank dan contant in huis. En het lijkt niet veel, maar alle kleine beetje helpen. En hoe meer je spaart, hoe hoger het bedrag dat je ontvangt aan rente. Je kunt dit bijvoorbeeld doen op Rente.nl.

clip_image005
Vakantiegeld uit laten keren

Ons vakantiegeld sparen wij ook voor onze droomreis. Mijn man ontvangt zijn vakantiegeld één keer per jaar in mei. Ik kan mijn vakantiegeld iedere maand laten uitkeren of één keer per jaar. Hier heb ik veel vrijheid in en dat is heel voordelig als je nog een bedrag te kort komt voor je droomreis. In Canada en Amerika heb ik het bijvoorbeeld laten uitkeren in de maand voordat we op reis gingen en nog een gedeelte terwijl wij op reis waren. De rekeningen lopen ook gewoon door. Bij elkaar opgeteld bedraagt het vakantiegeld toch al snel duizenden euro’s. Het is de moeite waard om eens uit te zoeken hoe dat bij jouw werkgever zit.

Spullen verkopen
Sinds een aantal maanden ben ik ook wat fanatieker spullen aan het verkopen op Marktplaats, Instagram en Facebook. Ik verkoop vaker niet dan wel iets, maar het geld dat ik hiermee verdien zet ik wel apart voor onze droomreis. Een paar tientjes is toch weer een maaltijd op reis.

clip_image007
Besparen
Het lijkt voor de hand liggend, maar door geld te besparen op je uitgaven kun je dit geld wel weer sparen voor je droomreis. Wij besparen door nu bijvoorbeeld niet uit eten te gaan, niet te lunchen en minder luxe boodschappen te doen.

Welke tips heb jij om voor je droomreis te sparen?