clip_image002
Wij hebben vorig jaar besloten om wederom een camperreis te willen maken door Amerika. Dit keer met onze dochter en ons doel is om een langere reis te maken dan de vorige keer. We denken aan 6 tot 8 weken. Hiervoor is natuurlijk wel budget nodig. Graag neem ik jullie weer mee in onze manier van sparen voor zo’n reis.

clip_image004
In een eerder artikel deelde ik al een aantal van onze tips. Momenteel is het de tijd om je belastingaangifte te doen. Persoonlijk vind ik het erg saai om te doen, maar mijn man is daar een stuk handiger in. Maar wat ik dan wel weer interessant vind is de belastingteruggave die wij ieder jaar krijgen. Tot nu toe is dit bedrag ieder jaar anders geweest en is het dus altijd een verrassing totdat mijn man de belastingaangifte doet. Dit jaar pakt het waarschijnlijk wat beter voor ons uit en kunnen wij in één keer een groter bedrag in ons reis spaarpotje storten.

clip_image005
Wij kiezen ervoor om iedere maand onze bruto hypotheek te betalen en onze belastingteruggave niet iedere maand te laten uitkeren, maar in plaats daarvan één keer per jaar uit te laten betalen. Dit zorgt wel voor maandelijks hogere lasten, maar we kunnen wel in één keer een hoog bedrag in ons spaarpotje inleggen. Zo kunnen we ons digitale spaarvarkentje flink spekken!

clip_image007
Een andere manier hoe wij nog meer sparen voor onze droomreis is door gebruik te maken van Crypto. Mijn man verdiept zich hierin en legt maandelijks een deel van ons spaargeld in door Crypto munten te kopen. Litebit is een bedrijf dat je kan helpen bij het kopen van Crypto’s. Voor mijn man is het nu vooral hobbymatig, maar zeker rendabel omdat je in een redelijk korte tijd veel winst kunt maken. Zo heeft hij zijn inleg in een paar maanden tijd al verdubbeld! Je kunt bijvoorbeeld Bitcoins kopen. Zo hebben wij al een paar honderd euro kunnen sparen voor onze reis.

clip_image009
Ook verdien ik met mijn blog geld. Ik heb verschillende vaste opdrachtgevers waarvoor ik iedere maand een paar artikelen schrijf. Dit geld zet ik altijd apart voor onze reis zodat ik het bedrag ook zie groeien. Ik heb naast mijn blog ook nog een baan voor 20 uur in de week. Je zou kunnen zeggen dat mijn blog mijn hobby is zoals de Crypto dat voor mijn man is. Allebei verdienen we op onze eigen manier extra budget voor onze reis.

Ik hoop dat je door dit artikel geïnspireerd bent geraakt om eens buiten een vaste baan om te kijken naar mogelijkheden om geld te verdienen voor je reis en je reisbudget bij elkaar te sparen.