clip_image002
Wie droomt er nu niet van om weer te kunnen reizen? Mijn hele lijf kan er naar snakken. Je spullen inpakken, de deur achter je dicht trekken en gaan! Schotland is een land dat hoog aan mijn wensenlijstje staat om nog eens te bezoeken. Ik geef je graag inspiratie om een roadtrip te maken door Schotland op de motor.

Sinds de serie Outlander ben ik om. Het accent, de cultuur, de landschappen. Wauw, wat is Schotland een fantastisch land en ook relatief dichtbij! Het is belangrijk om voordat je vertrekt goed voor je zelf na te gaan of je de juiste uitrusting hebt. Denk aan ruimte in je motor of motortassen zodat je alle vakantie items mee kunt nemen op reis. REVIT motorkleding biedt hoge kwaliteit motorkleding zodat je veilig de weg op kunt. Een HJC helm biedt ook de veiligheid die je zoekt. Heb je dit allemaal gecheckt? Dan kan je reis beginnen.

Allereerst rij je vanuit Nederland naar Frankrijk. Je kunt in Frankrijk op de boot stappen met je motor en vanaf daar varen naar Engeland. In Engeland aangekomen kun je naar Schotland rijden en kom je langs de mooiste highlights van dit prachtige land.

clip_image003
De Schotse Hooglanden zijn wat mij betreft het hoogtepunt van Schotland qua natuur. Mooie bergen, rotspartijen, rauw en puur en geschapen zoals het komt. Geen perfecte bergen, maar juist met rare vormen er in. Je kunt hier geweldig touren met je motor. Wind door de haren en genieten maar van dit prachtige natuurverschijnsel. Ik vind het zelf ook altijd leuk om een hike of wandeling te maken. Zo kun je rustig de natuur verkennen en alles goed in je opnemen. En ook niet onbelangrijk, tijd om foto’s te maken.

clip_image005
In Schotland kun je ontzettend veel kastelen vinden. Ze zijn mooi bewaard gebleven en je waant je even terug in de tijd. Een mooie afwisseling met de natuur.

clip_image007
Niet alleen de kastelen zijn goed bewaard gebleven, ook Edinburgh is een stad vol historie en mooie gebouwen. Motor even aan de kant zetten en de cultuur opsnuiven. Wat mij betreft mag een whisky proeverij dan ook niet ontbreken tijdens deze roadtrip! Mijn man zou dit ook kunnen waarderen aangezien hij met 2 vrienden in een whisky club zit. Iedere maand komen ze samen en zoeken ze een mooie whisky uit die ze vervolgens beoordelen. Er wordt lekkers gehaald en onder het genot van een bordspel wordt de whisky genuttigd. Zelfs ik zou een proeverij leuk vinden ondanks dat ik niet van whisky hou.

Staat Schotland nog op jouw wensenlijst om een roadtrip door te maken?