Wishlist– roadtrip door Schotland

Afbeeldingsresultaat voor scottish highlands
Sinds wij naar Ierland zijn geweest wil ik ook de omliggende landen gaan ontdekken. Ierland vonden wij geweldig. Een ruig landschap, aardige mensen en veel te ontdekken. De natuur in Schotland is volgens mij nog indrukwekkender en een roadtrip door Schotland staat dan ook hoog op mijn verlanglijstje. In dit artikel neem ik je mee naar de plaatsen en gebieden die ik zou willen ontdekken.

Afbeeldingsresultaat voor edinburgh
Edinburgh kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Het is de hoofdstad van Schotland en heeft nog veel mooi bewaarde gebouwen en panden. Ik hoor alleen maar positieve verhalen over deze stad. De heuvels op de achtergrond maken het plaatje helemaal af. Schotland barst van de kastelen en ik zou ook een bezoekje wagen aan Edinburgh Castle welke je tussen de torens ziet liggen. Als kind bezocht ik vroeger iedere vakantie kastelen dus dat is er bij mij met de paplepel in gegoten. Ik kan hier enorm van genieten en zo echt een stukje historie van een land ervaren.

Een roadtrip is voor mij geen roadtrip zonder auto, omdat je dan zelf de route kunt bepalen, veel vrijheid hebt en kunt gaan en staan waar je wilt. Wij gaan dan ook nooit zonder auto op roadtrip. Je kunt ervoor kiezen om een auto te huren of vanuit Nederland met een eigen auto met de boot naar Engeland te varen. Om de kosten te drukken kun je een tweedehands auto kopen om deze zelf op te knappen en roadtrip proof te maken. Weer een heel ander avontuur dan met het vliegtuig! De enige boot die wij met de auto hebben gezien is de boot naar Texel. Lijkt mij ontzettend gaaf en is zeker het overwegen waard.

Afbeeldingsresultaat voor dunnottar castle Vanuit Edinburgh zou ik mijn weg vervolgen naar Dunnottar Castle. Zoals je ziet ligt deze sprookjesachtig op een berg aan de zee. Wat een droom om dit kasteel te bezoeken! Waan je even als je koningen en koninginnen van vroeger en je komt helemaal in de sfeer. Rondom het kasteel kun je nog mooi wandelen op de bergen of langs het strand.

Afbeeldingsresultaat voor scottish highlands
Schotse Hooglanden in de lente
Dunnottar Castle ligt in de Schotse Hooglanden welke toch wel het pronkstuk van Schotland zijn. Ieder seizoen kleuren ze weer anders. De landschappen lijken soms wel buitenaards. Deze staan heel hoog op mijn verlanglijstje om door heen te hiken en te rijden met de auto. Ik vind het ook ontzettend gaaf dat het niet alleen maar landschap is, maar je ook meren en beekjes ziet. Er zit veel afwisseling in het landschap en dat maakt het ook zo bijzonder.

Afbeeldingsresultaat voor jacobite train highlands
Ik zou ook nog graag met de Harry Potter trein willen rijden door de Schotse Hooglanden. Lijkt mij zó gaaf! Een ervaring om volgens mij nooit te vergeten. De echte trein heet overigens Jacobite train.

Afbeeldingsresultaat voor eilean donan castle
 Ik zou daarna eindigen bij Eilean Donan Castle welke prachtig gelegen ligt aan een meer. Ook de moeite waard om ‘s avonds te bekijken, omdat het kasteel dan verlicht is en de omgeving niet. Geeft een mysterieus effect!

Waar zou jij nog graag naar toe willen in Schotland?

Vorige

Favorieten januari & wishlist

Volgende

Voorbereidingen voor onze rondreis door Amerika

  1. Dit lijkt ons ook ZO mooi! Staat bovenaan ons lijstje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén