Voorbereidingen voor onze rondreis door Amerika

Afbeeldingsresultaat voor monument valley national park
Ik heb in mijn artikelen al vaker laten doorschemeren dat wij nog heel graag een rondreis door Amerika willen maken. Canada was mijn droom en Amerika is de droom van mijn man. Dit jaar gaat het er eindelijk van komen en ik neem jullie mee in onze voorbereidingen.

Afbeeldingsresultaat voor camper amerika
Camper

Wij zijn vorig jaar naar Canada geweest en hebben toen een rondreis met een camper gemaakt. Kamperen, natuur en avontuur: ik vond het geweldig! Daarom willen we dit jaar weer met een camper gaan. De kampeerplekken zijn zoveel groter dan in Europa en staan in de mooiste omgevingen. Ik ervaar het land dan veel intenser dan vanuit een hotelkamer. Uit mijn ervaring van vorig jaar en het volgen van Facebook groepen over reizen in Amerika & Canada, weet ik dat er maar een beperkt aantal campers beschikbaar zijn en dat deze zo weg zijn. Ik heb menig verhaal gehoord van mensen die achter het net visten en pas het jaar daarop aan de beurt waren. Daarom wil ik de komende weken offertes gaan opvragen. Ik heb in de groepen al geïnventariseerd bij welke organisaties offertes opgevraagd kunnen worden. Als jullie het leuk vinden kan ik hier nog wel eens een artikel over schrijven.

Route
Niet geheel onbelangrijk is onze route voor onze rondreis door Amerika, omdat we geen gewone route rijden. De meest mensen kiezen voor een route richting de westkust, maar wij trekken niet naar de kust en blijven meer in het midden van Noord-Amerika. De westkust is ook prachtig, maar we moeten keuzes maken qua tijd en budget. Onze route ziet er vooralsnog zo uit:

Afbeeldingsresultaat voor denver
– Denver (3 dagen)/Colorado
We starten in Denver, omdat een vriend van mijn man hier woont. We willen al jaren naar hem toe dus willen we hier ook wel een paar dagen blijven. Ontzettend gaaf natuurlijk om te zien hoe hij hier leeft en een paar dagen met een ‘local’ op te trekken. De invulling van deze dagen weet ik dus nog niet, maar we zullen ze met hem doorbrengen.

Afbeeldingsresultaat voor rocky mountain national park
– Rocky Mountain National Park (1 dag)/Colorado
Onderweg komen we langs Rocky Mountain National Park. Een park vol bergen en bossen en wat slechts 2 uur rijden vanaf Denver is.

Afbeeldingsresultaat voor grand teton national park wikipedia
– Grand Teton National park (1 dag)/Wyoming
Het doel van de lange rit richting het Noorden is Yellowstone National Park. Vlak daarvoor ligt het Grand Teton National Park wat ik graag wil meepakken als ik toch die kant op rij.

Grand Prismatic Spring
– Yellowstone (3 dagen)/Wyoming
Eén van de belangrijkste redenen waarom ik naar Amerika wil, is dat ik Yellowstone National Park met mijn ogen wil zien. Onder het park ligt een vulkaan die de energie levert voor prachtige warmwaterbronnen. Deze geisers spuiten in een ritme van enkele minuten water omhoog. Ontzettend gaaf om te zien!

Afbeeldingsresultaat voor arches national park
– Arches National Park (1 dag)/Utah
Daarna rijden we richting het Wilde Westen waar we de oranje rotsformaties in het echt zullen zien. Weer een heel ander natuur gebied dan de bovenstaande parken en iets wat je denk ik nergens anders zult vinden dan in Amerika.


– Capitol Reef National Park (1 dag)/Utah
Weer zo’n mooi park met oranje rotsformaties, alleen hier is het iets groener.

Afbeeldingsresultaat voor bryce national park
– Bryce Canyon National Park (2 dagen)/Utah
Bryce zou kenmerkend zijn vanwege zijn ‘toppen’ in de rotsformaties. Als ik de foto’s zie ziet het er ook heel indrukwekkend uit. Anders dan alle andere parken. In de groepen las ik ook dat je eigenlijk wel twee dagen uit moet trekken voor dit park als je de tijd hebt. Er is zoveel te zien.

Afbeeldingsresultaat voor zion national park
– Zion National Park (2 dagen)/Utah
Zion schijnt weer heel anders te zijn dan Bryce, maar wederom net zo mooi. De meningen zijn verdeeld over deze twee parken. Welke is er nou mooier? Ze zijn allebei weer zo anders. Wij hebben gelukkig de tijd en gaan allebei de parken zien. Hoeven we niet te kiezen!

Afbeeldingsresultaat voor monument valley national park
– Monument Valley Tribal Park (1 dag)/Utah & Arizona
Het grondgebied behoort toe aan Navajo indianen. Dat kan ik mij heel goed voorstellen als ik de foto’s zie. Wat een oneindige vlaktes. Omdat het park zo goed beschermd is kun je je goed indenken hoe de indianen hier geleefd hebben. Er worden geen huizen of andere toeristische attracties gebouwd. De natuurlijk blijft gelukkig zo mooi bewaard. Ik zit er aan te denken om hier een route per paard te maken. Dit hebben wij in Turkije & Oostenrijk ook gedaan en dit was zo speciaal, omdat je natuur heel anders beleeft.

Afbeeldingsresultaat voor grand canyon national park
– Grand Canyon National Park (3 dagen)/Arizona
Ik hoef jullie niet uit te leggen waarom de Grand Canyon een hoogtepunt van onze reis zal zijn. Dit kenmerkende park is zo bekend vanwege zijn uitgestrekte vlaktes en kloven. Vorig jaar maakte ik al een helikoptervlucht boven de Rocky Mountains in Canada. Dit jaar wil ik dat weer gaan doen, maar dan boven de Grand Canyon. Een droom die uit komt!

Afbeeldingsresultaat voor valley of the fire state park
– Valley of the Fire State park (1 dag)/Nevada
Onderweg richting Las Vegas willen wij ons laatste park nog meepakken. Wederom prachtige rotsformaties en het ligt op nog geen uur rijden van Las Vegas.

Afbeeldingsresultaat voor las vegas
– Las Vegas (2 dagen)/Nevada
Las Vegas was voor ons que tijd en route een logisch eindpunt. Zoals jullie wel weten ben ik geen stadsmens, maar het lijkt mij wel heel vet om Las Vegas eens in het echt gezien te hebben. Natuurlijk wil ik dan ook wel in een van de vele casino’s een klein gokje wagen voor de ervaring. We kunnen ook nog een show bezoeken, want die schijnen ook spectaculair te zijn.

We willen uiteindelijk een rondreis van 3,5 week maken dus we hebben nog wat dagen over die we kunnen invullen. We moeten ook rekening houden met reisafstanden, omdat je met een camper niet zo hard mag rijden als met een auto. Deze moet ik nog wel bij de dagen optellen, omdat je op sommige dagen wel 8 uur of langer aan het rijden bent.

Ik heb al uitgezocht of er geen wegbrengcampers voor deze route zijn, omdat we op deze manier heel wat euro’s zouden kunnen besparen. Zo hebben wij vorig jaar tijdens onze rondreis door Canada de helft aan kosten voor de camper kunnen besparen! Helaas is er voor deze route geen wegbrengcamper, omdat het een ongebruikelijke route is.

Heb jij nog tips voor mij van plaatsen of bezienswaardigheden die ik écht moet zien? Laat het mij weten in de reacties!

123blog (1)

Vorige

Wishlist– roadtrip door Schotland

Volgende

Helikoptervlucht door de Rocky Mountains in Canada

 1. Oooh wat een fijn vooruitzicht!! Je gaat echt een prachtige reis maken! Wij hebben een deel van deze reis gemaakt, het was echt te gek en een ervaring om nooit te vergeten :) Op ons blog staan onze ervaringen.

 2. Sabrina

  O wat een heerlijk vooruitzicht! Wij gaan in juli ook weer, start in Salt Lake City, daarna richting yellowstone en dan via de Black Hills naar Denver. Vanaf Arches hebben we alles op je lijstje gezien, super mooi!
  Mijn tip is om in Moab 3 nachten te blijven, 1 dag Arches, en. 1 dag Canyonlands en dead horse State Park.
  En ken je het alles Amerika forum al? Schat aan informatie en er is geen vraag te gek of je krijgt antwoord!
  Veel plezier met de voorbereidingen en ik ben heel benieuwd!

  • Oh Sabrina dat klinkt als een hele gave reis! Bedankt voor jouw tips. Ik ken het forum wel, maar heb er eigenlijk nog niet zo vaak gekeken. Ik zit nu vooral op de Amerika Facebook groep.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén