Wij gaan naar Canada in 2017!

Afbeeldingsresultaat voor icefields parkway
Eindelijk kan het hoge woord er uit. Wij gaan in 2017 naar Canada! Na jaren van sparen en dromen is het eindelijk zover. In dit artikel vertel in je meer over de gave reis die we gaan maken.

Jasper National Park Widescreen Wallpaper 1920x1200
Waarom Canada?

Die vraag is mij regelmatig gesteld. Wat heb je dan met Canada? Waarom niet Australië, Nieuw-Zeeland of Azië? Voor mij heeft Canada álles wat ik wens tijdens een ideale rondreis. De grootste bergen, kilometers naaldnomen, turquoise meren, ruimte en rust. Maar het heeft ook geweldige dieren (die wij hopelijk ook gaan spotten!):
– Beren
– Wapiti’s & herten
– Elanden
– Zeearenden
– Walvissen
– Orka’s
– Wolven
– Dikhoornschapen & berggeiten
– Eekhoorns

Afbeeldingsresultaat voor icefields parkway
Onze droom

Sinds ik weet dat het zo’n adembenemend land is wil ik er heen. En dat is al jáááren. Er gaat geen week voorbij dat ik niet aan Canada denk en dat het mijn droom is om hier ooit een rondreis te maken met mijn vriend. Helaas hangt er ook een prijskaartje aan deze droom en is deze niet voor iedereen weg gelegd. Sinds ik een tijdelijk contract heb en niet meer detacheer met losse opdrachten, is het ook mogelijk om voor deze droom te sparen. Bijna al ons geld leggen wij hiervoor opzij en wij besparen op onze woonruimte, boodschappen en andere uitgaven. Nu het geld bijna bij elkaar is en wij toestemming voor onze vakantie hebben gekregen van onze werkgevers is het dan eindelijk zover. Wij gaan een hele maand rondreizen in het West-Canada in een camper! Genoeg tijd om veel te zien en niet teveel en te gehaast hoeven te rijden.

Voorbereidingen
De aankomende weken ga ik offertes opvragen bij verschillende reisorganisaties, want wij willen op tijd gaan boeken. Hoe langer je wacht des te duurder het wordt. We willen daar de vliegtickets en camper gaan huren. Ik heb al gekeken of het goedkoper is om dit los te boeken, maar dit is juist duurder.

Afbeeldingsresultaat voor west canada kaart provincies
Ik ben al druk bezig met het bepalen van de route. Er staan wel een aantal hoofdlijnen vast. We vliegen naar Vancouver en pikken daar de camper op. We willen onze reis starten op Vancouver Island, weer terug naar het vaste land en via Wells Grey provincial park richting Jasper national park naar Banff national park en eindigen bij Calgary. Vanuit daar vliegen we terug naar huis. Daartussen liggen ook nog vele provinciale en nationale parken die we willen gaan bezoeken, maar dit zijn de hoofdpunten die onze route zullen bepalen.

Ook moeten we nog extra kleding aanschaffen. Wij reizen buiten het hoofdseizoen en het kan heel koud zijn, maar ook heel warm. We moeten dus met alle temperaturen rekening houden. Afgelopen maand hebben wij al winter outdoor jassen aangeschaft, omdat deze momenteel met leuke kortingen te koop zijn. Voor je het weet hangt de zomerkleding in de winkels en kun je alleen nog online terecht en dan de volle mep betalen. We missen echter nog wel wat outdoor broeken. Wij hebben allebei momenteel maar één afritsbroek en dat is echt te weinig. Deze droegen wij in Slovenië constant, omdat het ontzettend fijne broeken zijn. Ze zijn licht, zitten lekker, drogen snel en als je het warm heb of wil zwemmen rits je zo de onderkant eraf. Een berg beklimmen in een spijkerbroek is voor ons geen optie. Verder moeten we nog backpacks gaan regelen. Ik hoop dat we deze kunnen lenen van familie en anders moeten we ze zelf aanschaffen.

Zoals je leest moeten we nog een hoop voorbereiden. Ik zal jullie meenemen in onze voorbereidingen en regelmatig updates geven. Mocht je nog tips hebben voor Canada dan hoor ik dat graag!

Vorige

Favorieten van de laatste tijd ♥

Volgende

Sparen om te kunnen reizen

  1. Wat gaaaaaf! Canada is voor mij ook echt een droomreis!

  2. Oooooh wat gaaf! Canada staat ook hoog op ons lijstje! Ik kijk uit naar je artikelen :)

  3. Heel herkenbaar hoor, die aantrekkingskracht van Canada. Ik wilde er ook altijd zo graag naartoe en toen het zover was werd ik verliefd op dit land. Ik zag dat je al had rondgekeken op mijn blog :) Gaaf dat jullie een maand lang gaan rondreizen, zo kun je optimaal genieten. Ik ben benieuwd naar je verhalen straks!

  4. Didier

    we vertrekken op 9/11 naar Hallifax voor 10 dagen ….een camper en we zien maar …

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén