Dat Canada mijn lievelingsland is geen geheim. De hoge bergen bedekt met sneeuw, helder blauwe meren, eindeloze bossen en veel wildlife. Ik bezocht Canada tijdens de Indian Summer in de herfst, maar Canada heeft ook veel te bieden in de winter.


Nationale Parken

De nationale parken zijn in de winter ondergesneeuwd. De bergen zijn nog meer bedekt met sneeuw, de bossen hebben een wit laagje gekregen en de meren zijn misschien wel bevroren. Ze leveren sprookjesachtige plaatjes op. Als de wegen het nog toe laten kun je gaan roadtrippen met een camper. Ik ben tijdens onze rondreis door Canada regelmatig campings tegen gekomen die het hele jaar door open zijn. Een auto huren is natuurlijk ook een optie waarbij je overnacht in een hotel of Airbnb.

Huskeys Driving Sled Through White Snow
Tijdens onze reis lag er nog geen sneeuw, anders had ik zeker weten een husky tocht willen maken. Staat al lang op mijn verlanglijstje en de lang gestrekte landschappen zorgen ervoor dat je zo een paar uur zoet bent. Helemaal geen straf!

People in the opening of a cave filled with ice and snow
Canada is bij ons in Nederland nog vrij onontdekt als wintersport bestemming. Maar juist hiér kun je de vetste sporten als het gaat om outdoor. Wat dacht je van ijsklimmen op een bevroren waterval? De bossen bieden een betoverend uitzicht. Voor mij zeker een activiteit die op mijn bucket list staat. Je kunt ook hikes maken met een gids waarbij je één of meerdere dagen onderweg bent.

Snowy mountain landscape against a blue sky
Ooit gehoord van heli-skiën? Ik tot voor kort ook nog niet. Je wordt met een helikopter naar een hoog gelegen gebied gebracht om vanaf daar af te dalen. Wie de foto’s van mijn reis door Canada heeft gezien weet wat voor adembenemende uitzichten je daar hebt. Het vliegen met een helikopter is al een behoorlijk indrukwekkende ervaring.


Natuurlijk kun je ook gewoon skiën of snowboarden in de Rocky Mountains. Er zijn meerdere skigebieden in Alberta en British Columbia. Je kunt vliegen op Vancouver en dan richting Whistler gaan of je kunt juist op Calgary vliegen en richting de Rocky Mountains gaan. Ik ben nog nooit op wintersport geweest en mijn man ook niet. Misschien komt ooit de kans nog voorbij om samen te gaan. Voor singles is dit een stuk lastiger. Juist tijdens wintersport gaan er hele groepen families of vrienden samen op vakantie en kun je niet zomaar aansluiten. Gelukkig zijn er tegenwoordig reisorganisaties die ook wintersport groepsreizen aanbieden voor singles die op wintersport willen. En ja, zélfs naar Canada aan de andere kant van de wereld. Canada is te mooi om niet ontdekt te worden als je geen partner hebt om samen heen te gaan.