Helikoptervlucht door de Rocky Mountains in Canada

helikopter vlucht Canada Rocky Mountains kosten budget dollar euro blog tips
Een helikoptervlucht maken boven een prachtig natuurgebied. Wie droomt daar niet van?! Wij maakten vorig jaar een helikoptervlucht door de Rocky Mountains in Canada en in dit artikel vertel ik je er alles over.

helikopter vlucht Canada Rocky Mountains kosten budget dollar euro blog tips
Toen ik vorig jaar onze rondreis door Canada had geboekt begon er de maanden daarna het idee te borrelen om iets te doen om onze rondreis nog specialer te maken. De rondreis door Canada was voor mij sowieso al een droom die uit kwam. Jaren van dromen en sparen werden eindelijk werkelijkheid. Uiteindelijk kwam ik op het idee om een helikoptervlucht te gaan maken boven de Rocky Mountains. Ik heb heel veel reviews gelezen over de verschillende opties en bedrijven die dit soort vluchten organiseren. Er sprong één bedrijf uit met alleen maar goede reviews en dat was: Rockies Heli Canada. Ze zijn niet goedkoop, maar de kwaliteit is uitstekend en het geld meer dan waard.

helikopter vlucht Canada Rocky Mountains kosten budget dollar euro blog tips
helikopter vlucht Canada Rocky Mountains kosten budget dollar euro blog tips
Ik wilde thuis nog niet boeken, omdat we ook slecht weer konden treffen en dat kon deze geweldige ervaring op een negatieve manier beïnvloeden. De vlucht vond ik daarvoor ook te duur. Ik wilde de perfecte omstandigheden zodat we optimaal konden genieten! Ter plekke hebben wij een paar dagen van te voren gereserveerd op een dag dat de zon zou schijnen. We hebben hiervoor zelfs een stuk omgereden. Het reserveren ging trouwens telefonisch op een plaats waar we wel bereik hadden. Je moet met creditcard betalen dus zorg voor voldoende saldo op je creditcard. Onze creditcard was gekoppeld aan onze bankrekening waar we het saldo op hadden gezet zodat we geen hoge terugbetalingskosten hadden.

helikopter vlucht Canada Rocky Mountains kosten budget dollar euro blog tips
Ik heb de Epic Summit & Icefield Tour geboekt. Dit is de populairste tour en duurt 30 minunten. Je vliegt over en door de Rocky Mountains. Door hoge bergen, kilometers bos, helderblauw meren en gletsjers. De tour is zoals gezegd niet goedkoop en kost per persoon $379 dollar (€ 235).

helikopter vlucht Canada Rocky Mountains kosten budget dollar euro blog tips
helikopter vlucht Canada Rocky Mountains kosten budget dollar euro blog tips
We werden netjes ontvangen en kregen alvast wat uitleg. We zaten samen met de piloot en nog twee andere personen in de helikopter. Ik mocht naast de piloot zitten, zó gaaf! Hierdoor had ik het beste uitzicht, omdat ik alle kanten op kon kijken. Zelfs onder mij zat glas. Ik heb mij geen moment onveilig gevoeld. Wel had ik kriebels in mijn buik!

helikopter vlucht Canada Rocky Mountains kosten budget dollar euro blog tips
helikopter vlucht Canada Rocky Mountains kosten budget dollar euro blog tips
De piloot bleek de eigenaar te zijn en vertelde van alles over de omgeving. Hij was enthousiast en maakte leuke grapjes tussendoor. Zo vlogen wij vanaf de grond niet meteen vooruit, maar achteruit. Hij vroeg ons waarom hij dat deed? We hadden geen idee… Omdat het kan! Ook vroeg hij onze meerdere keren hoe dit en dit meer heet. Weten wij veel? Nou welke kleur heeft het meer? Blauw antwoorden wij netjes. Dus?… Blue Lake! En zo kwamen we ook nog een bruin meer tegen dat Brown Lake heette. De piloot zorgde voor een ontspannen sfeer en gaf tegelijkertijd veel informatie over de omgeving.

helikopter vlucht Canada Rocky Mountains kosten budget dollar euro blog tips
helikopter vlucht Canada Rocky Mountains kosten budget dollar euro blog tips
helikopter vlucht Canada Rocky Mountains kosten budget dollar euro blog tips
helikopter vlucht Canada Rocky Mountains kosten budget dollar euro blog tips
De 30 minuten vlogen zo voorbij. We vlogen vlak langs de bergen op zoek naar Mountains Goats. Helaas hebben we ze niet gevonden, maar was het wel heel vet om zo dicht langs de bergen te vliegen.

helikopter vlucht Canada Rocky Mountains kosten budget dollar euro blog tips
helikopter vlucht Canada Rocky Mountains kosten budget dollar euro blog tips
helikopter vlucht Canada Rocky Mountains kosten budget dollar euro blog tips
helikopter vlucht Canada Rocky Mountains kosten budget dollar euro blog tips
helikopter vlucht Canada Rocky Mountains kosten budget dollar euro blog tips
We hebben magische momenten beleeft door over de bossen en rivieren te vliegen. In een helikopter heb je veel beter uitzicht dan vanuit een vliegtuig.

helikopter vlucht Canada Rocky Mountains kosten budget dollar euro blog tips
helikopter vlucht Canada Rocky Mountains kosten budget dollar euro blog tips helikopter vlucht Canada Rocky Mountains kosten budget dollar euro blog tips
helikopter vlucht Canada Rocky Mountains kosten budget dollar euro blog tips
helikopter vlucht Canada Rocky Mountains kosten budget dollar euro blog tips
In de helikopter ervoer ik van zo dichtbij de grootsheid van Canada en de adembenemende natuur. Heel bijzonder om mee te maken en ik kan het iedereen aanraden. Ik wil dit jaar weer een helikoptervlucht gaan maken, maar dan in Amerika. Dat zegt eigenlijk wel genoeg hoe gaaf ik het vond!

Heb jij ooit een helikoptervlucht gemaakt? Zo ja, waar en hoe vond je die ervaring? Ik ben benieuwd naar jullie verhalen!

Vorige

Voorbereidingen voor onze rondreis door Amerika

Volgende

Must do´s in Canada in de winter

  1. Dit lijkt ons ZO gaaf! Prachtige foto’s!!

    • Dank je Narelle! Ik ben zelf ook heel blij met de foto´s. Echt de moeite waard op te sparen voor een vlucht, je vergeet het nooit meer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén