green grass on mountain under white cloudy sky
De Schotse Hooglanden is een grote speeltuin voor iedereen die zich graag omringt met natuur en actief bezig wilt zijn. Onze reis vanuit Nederland begon bij Schiphol. Het liefst vlogen we vanaf Groningen, aangezien dat dichterbij is. Het probleem is alleen dat er nog geen reizen worden aangeboden naar Schotland dus vliegen en parkeren bij Eelde Airport zit er nog niet in richting de Highlands. Wij gingen daarom maar met de auto richting Amsterdam en parkeerden nabij Schiphol onze auto. Vanaf hier vlogen wij naar Edinburgh, onze eerste stop.

Edinburgh Fringe
cliff near buildings during daytime
Toen wij aankwamen in Edinburgh, werden wij verrast door het grootste kunstfestival ter wereld: Edinburgh Fringe. Tijdens dit grote festival zijn de straten vol met muzikanten en artiesten die de straten beladen met voorstellingen. Helaas hadden wij dit niet voor ogen gehad en zouden wij een dag later weer doorgaan naar het noorden van het land. Nu we van dit festival bestaan af weten zouden wij volgende keer weer in augustus richting Edinburgh gaan, want het geeft een karakteristieke sfeer aan de stad.

Isle of Skye
green grass on mountain under white cloudy sky
Na deze eerste stop vervolgden wij onze tocht naar Isle of Skye. Als avonturier mag dit eiland niet ontbreken in je reis naar Schotland. Isle of Skye is een stukje ongerepte natuur dat beschouwd wordt als één van de mooiste locaties in Schotland. Naast de natuur zijn er ook veel culturele bezienswaardigheden.

Wij hebben ons voornamelijk gericht op de natuur en dan met name de watervallen. Een indrukwekkende omgeving vonden wij de Fairy Pools. Hier komen blauwe meren bij de rivier de Brittle. Het water is kristalhelder en zorgt gegarandeerd voor indrukwekkende foto’s.

Als je meer van de grote watervallen bent, dan is de Mealt Falls op de Kilt rock iets voor jou. De circa 55 meter lange waterval zorgt zeker weten voor het wow-effect waar je naar op zoekt bent in Schotland.

Gastartikel – Samenwerking