green trees on brown sand beach during daytime
Patong is het Las Vegas van Thailand. Dit is het centrum van feest en vertier. Overdag kun je vertoeven aan het 2850 meter lange Patong Beach en zodra de zon gaat slapen, nemen de neonlichten in de Bangla Road de overhand.

white and blue airplane on airport during daytime
Tas inpakken en op naar het vliegveld
Wij wilden dit bijzonder tafereel met eigen ogen aanschouwen en besloten naar Thailand te gaan. Niet alleen voor Patong natuurlijk, maar het was mooi meegenomen. We hadden een reis geboekt en een parkeerplaats bij Eindhoven Airport. Het reizen verliep vlekkeloos en na ongeveer 24 uur onderweg te zijn geweest, kwamen we aan bij Phuket.

Hostel nabij Patong Beach
brown wooden bunk beds
Ondanks dat wij het nachtleven in wilde gaan, wilden we vooral de volgende dag niet te veel moeite hoeven doen om bij het strand te komen. Een hostel nabij het strand was dus een vereiste. Met airco. We kwamen uit bij het BearPacker Patong Hostel en zijn hier niets anders dan lovend over. Het is daar erg schoon en goed onderhouden. Waar je in Thailand erg verrast kan worden door het viezigheidsgehalte in de hostels, was dat in dit hostel niet het geval.

De eerste avond
blue auto rickshaw on road
Nadat wij ons hadden geïnstalleerd in het hostel en naar buiten gingen voor wat streetfood, hoorden wij al harde geluiden komen van de welbekende Bangla Road. Onderweg kwamen we veel massagepraktijken tegen die vooral gefixeerd waren op de mannelijke toeristen. Deze trend zette zich voor in de Bangla Road zichzelf. In 90% van alle clubs stonden vrouwen op de barren en waren er proppers met uitdagende kleding buiten die je naar binnen moesten leiden.

Illuzion Phuket
two auto rickshaw on the street
Wij kozen voor de plek Illuzion waar we een standaard deal kregen om voor een vast bedrag daar cocktails te drinken. Toen we binnenkwamen, werden we naar de zijkanten geleid en kregen we een plek toegewezen. Het werd ons duidelijk dat ze eerst alle zijkanten vol wilden hebben om meer ruimte over te houden in de grote zaal beneden. Later verplaatsten we onszelf toch naar de grote dansvloer, want we kwamen niet om langs de zijkant te zitten. Daar stond toen al een grote en vooral gevarieerde groep aan het dansen.

De volgende dag
woman standing on seashore near sea
De eerste avond had ons niet teleurgesteld. Zoals afgesproken lagen wij de volgende dag met een slof broodje achter de kiezen op het strand. Anderen uit het hostel gingen met de scooter het gebied verkennen. Daarvoor kwamen wij alleen niet naar Patong. Dit was de bestemming waar wij heerlijk lui mochten doen. En dat hebben we gedaan.

Mocht je naar Thailand gaan, dan is Patong de moeite waard om te bezoeken. Wellicht neem je dezelfde route als ons, via Eindhoven Airport naar Phuket. Misschien parkeer je de auto bij Düsseldorf Airport en vlieg je eerst naar Bangkok en komt Patong later pas. Hoe je jouw reis in Thailand ook maakt, het wordt een reis om niet te vergeten.

Gastartikel – Samenwerking