Bucket list–Road trip Amerika

Afbeeldingsresultaat voor yellowstone nationaal park
Dit najaar gaan wij nog naar Canada. Ik kan het soms zelf niet geloven, maar het gaat echt gebeuren! Amerika staat echter ook al jaren op onze bucket list en we zijn inmiddels gaan sparen voor deze droom. We hopen in 2018 naar Amerika te gaan en in dit artikel laat ik je de hoogtepunten zien die ik dan wil gaan bezichtigen.

Afbeeldingsresultaat voor denver
Colorado & Denver

Mijn vriend wil al jaren een vriend opzoeken die in Amerika is gaan wonen. Hij woont hier nu een paar jaar en wij zouden het zo vet vinden om bij hem op bezoek te gaan. Hij is daar inmiddels een local en kent de leuke plekken. Het is natuurlijk een heel andere ervaring die je zult beleven. Hij woont in de staat Colorado in de stad Denver. Dit ligt in het midden van Noord-Amerika. Hier lees je normaal gesproken niet zo veel over en daarom ben ik wel heel benieuwd hoe wij deze staat zullen beleven. Colorado ligt heel centraal en gunstig gelegen voor de andere staten die wij nog willen bezoeken. Meerdere dromen in één reis.

Afbeeldingsresultaat voor yellowstone national park
Yellowstone national park

Sinds ik foto’s heb gezien van Yellowstone nationaal park weet ik dat ik hierheen moet. De natuur is daar dor, maar toch ook weer heel groen. Het zit vol met vulkanen, watervallen en wilde dieren. Overweldigend mooi en bijzonder. Vanaf Denver is het ongeveer 8 uur rijden. Voor zo’n groot land is dat helemaal niet ver.

Afbeeldingsresultaat voor grand canyon
Grand Canyon & Las Vegas

Voorheen voelde ik nooit zoveel bij de Grand Canyon. Maar ik lees er steeds vaker over en ik begrijp het. Het is zo’n bijzonder nationaal park en nergens anders mee te vergelijken. Als ik dan in Amerika ben moet ik dit voor mijn gevoel gezien hebben. De vergezichten, de diepte en droogte.. Het doet me ook denken aan de Indianen waar ik altijd een bijzonder gevoel bij krijg. Dit zouden we goed kunnen combineren met Las Vegas wat er praktisch naast ligt. Nu ben ik niet zo’n gokker, maar ik denk wel dat het een hele leuke en unieke ervaring is. Bovendien wil mijn vriend hier heel graag een keer heen. Vanaf Yellowstone is het ongeveer 13 uur rijden wat ook nog goed te doen is.

Afbeeldingsresultaat voor zion national park
Andere nationale parken

Mocht er nog tijd over zijn zouden we naar Zion nationaal park kunnen gaan waar het een stuk groener lijkt te zijn dan bij de Grand Canyon. Dit park hier vlak bij en zou dus mooi gecombineerd kunnen worden net als Bryce nationaal park.

Uiteindelijk zullen we keuzes moeten gaan maken, maar dit zijn ieder geval de plekken waar we heen willen gaan. Nadat wij in Canada zijn geweest zal ik mij nog beter gaan verdiepen in Amerika en de balans opmaken of het realistisch is om 2018 naar Amerika te gaan. Ik geniet er nu ieder geval al van om inspiratie op te doen! Dat geeft weer een extra motivatie om hard door te sparen.

Heb jij nog Amerika tips voor mij?

Vorige

Mijn volgende reis is geboekt

Volgende

Tips om zoveel mogelijk uit je vakantiedagen te halen

  1. Narelle | wegvanhetnoorden.nl

    Mooi lijstje! Wij hebben inmiddels al best veel van Amerika gezien (NYC, Washington, rondje westkust, Florida, Deep South, New Orleans), maar nog lang niet alles! Ook bij ons staat Yellowstone op het lijstje. En daarnaast Chicago, Hawaii, Oregon en de Rocky Mountains!

    • Klinkt als een droom zoveel van Amerika zien! Oregon staat ook nog hoog op mijn lijstje. De Rocky Mountains gaan we dit jaar zien in Canada.

  2. Marieke

    Wij zijn afgelopen oktober voor het eerst naar Amerika geweest (westkust, alle nationale parken, behalve yellowstone, want daar lag teveel sneeuw toen). Zooooo gaaf! We zouden eigenlijk dit jaar naar Florida gaan, maar ons vliegtuig is gecanceld. Boehoe! Ik wil ook heel graag meer zien van Amerika! Het is zo mooi daar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén