clip_image002Friesland heeft ontzettend veel mooie plaatsen en natuur om te ontdekken. Juist in deze Corona tijd ben ik extra veel buiten. Wandelen, fietsen en de omgeving verkennen. Ik laat je graag zien wat de mooiste bezienswaardigheden van Friesland zijn.

clip_image003
Nationaal Park Drents-Friese Wold
Het Nationaal Park Drents-Friese Wold biedt vele wandelpaden, duinen, grassen en bossen. Daarom is het een divers Nationaal Park waar je eigenlijk voor iedereen wel wat wils hebt. Je kunt lekker gaan wandelen of op de fiets stappen. Picknick en warme chocolademelk mee en genieten van al het moois om je heen.

clip_image004
De Friese Waddenkust

Omdat Friesland aan de kust ligt tegen de Wadden aan, vind je hier kilometers aan kust. In deze tijd van het jaar kun je er flink uitwaaien. Vlieger mee, strandspeelgoed en gaan! Rennen door de branding en daarna koud aankomen in een vakantiehuis. Als het zonnetje gaat schijnen kun je last minute vakantie in Friesland te boeken. Zo ben je ieder geval gegarandeerd van droog en fijn weer.

Waddeneilanden
Het is al een uitje op zich om een dag heen en weer te varen met de boot naar een Waddeneiland. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om een nachtje te verblijven op een Waddeneiland. De Waddeneilanden bieden zoveel verschillende natuur op relatief een klein oppervlakte. Daardoor is het goed te overzien binnen één of twee dagen. Friesland heeft 4 Waddeneilanden: Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog.

Al met al genoeg leuks om te zien en te ontdekken met je gezin in Friesland. Heb jij nog leuke tips?