clip_image002
Iedereen zit momenteel in een lockdown thuis. De muren komen op je af en je voelt dat je iets moet doen. Je lijf roept letterlijk om in beweging te komen, omdat je de hele dag zit. In dit artikel geef ik je mijn tips om Corona proof op 1,5 meter afstand te kunnen sporten.

Wandelen
Ik vond het voor de Corona uitbraak al heerlijk om lange wandelingen te maken, maar nu nog meer. Iedere dag probeer ik minimaal 30 tot 60 minuten te wandelen. Dit is niet iedere dag haalbaar, maar op mijn vrije dagen lukt dit toch wel aardig. Dan is het minimum voor mij 60 minuten naar buiten. Ik neem mijn dochter mee in de wandelwagen en wandel door een aantal parken in de buurt. Ik probeer de route af te wisselen. Niet altijd de meest inspirerende omgeving, omdat het steeds hetzelfde is maar ik ga wel. Omdat ik weet dat mijn lijf het nodig heeft om te bewegen. Als ik eenmaal aan het wandelen ben en in de frisse lucht loop, merk ik de positieve effecten al. Even rustig ademen, pas op de plaats en kijken wat ik in de natuur zie. De veranderingen in de seizoenen en alles aanwijzen aan mijn dochter. Vooral als we dieren tegenkomen zie ik haar genieten. En ik geniet op mijn beurt weer van haar waardoor ik me gelukkiger voel. En dat kunnen we juist in deze tijd goed gebruiken.

In mijn pauze van 30 minuten probeer ik ook te wandelen. Ik smeer een boterham en neem hem onderweg mee. En ook al is het grijs of bewolkt, ik ga toch! Ook hier probeer ik bewust naar de natuur te kijken. Ik woon in een oude nieuwbouwwijk en dit is geen hele mooie omgeving. Maar ik probeer wel de schoonheid te zoeken in de tuinen van mensen en iedereen die ik tegen kom gedag te zeggen. En eens een andere kant op te lopen en zo hele nieuwe gedeeltes ontdekken in mijn buurt waar ik nog nooit geweest ben.

clip_image004
Fietsen
Fietsen is een sport die ik nu veel meer doe. In mijn geval is dat met een bakfiets samen met mijn dochter van 1 jaar. En waar ik voorheen de trapondersteuning op maximaal zette, doe ik dat nu 3 standen lager. Er even tegenaan! Ook als het waait ga ik. Ik fiets naar een park, de stad, mijn ouders of een vriendin. Soms wandel ik ook vanaf mijn bestemming weer verder met mijn dochter in de draagzak. Zo ben ik soms wel 3 uur per dag buiten. ’s Avonds lig ik voldaan in bed waarna ik snel in slaap val.

Kickboxen
Mijn man doet al jaren aan kickboxen en begint dit echt wel te missen nu de lockdown zo lang duurt. Daarom hebben we in de garage een kickboxzak opgehangen en kan hij in de garage sporten. De radio er bij aan het en leuk maken voor jezelf. Helemaal Corona proof.

Al dat sporten zorgt wel voor een hoop was en zweetvoeten. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar de hele gang kan hiervan stinken. Zweetvoeten, wat te doen? Allereerst leg ik vaak de kleding te drogen in de badkamer waarna ik het in de loop van de dagen verzamel en in de was doe. De sportschoenen staan tegenwoordig in de schuur waardoor ik er al minder last van heb.

Yoga
Ik doe vooral aan yoga voor mijn mentale ontspanning. Na een volle dag thuis merk ik dat ik hier ook behoefte aan heb. Wel even lekker bewegen, maar ook de rust in mijn hoofd creëren. Ik doe een rustige vorm van yoga en hierbij zweet ik een stuk minder. Ik heb een yoga playlist op Spotify en doe een aantal oefeningen van Youtube.