Groene bossen, blauwe meren en rivieren, kloven en bergen. Klinkt dat niet als een droombestemming? Voor ons zeker wel en daarom gaat onze volgende reis naar Slovenië! Een land waar je nog weinig toeristen vind en waar de natuur nog puur is. Ik vertel je meer over Slovenië en laat jullie de plekken zien waar wij naar toe willen.

Slovenië ligt tussen Italië, Oostenrijk, Hongarije en Kroatië. Slovenië is qua oppervlakte de helft van Nederland. Het land bestaat voor ongeveer 60% uit bos wat een enorm hoog percentage is. In Nederland is dat percentage ongeveer maar 10%. Het staat op de 3e plek van meest bebosde gebieden in Europa. Op 1 staat Finland met iets meer dan 70% en op de 2e plek staat Zweden met iets minder dan 70%. Ik vond Oostenrijk al zo mooi met haar groene bossen, maar dit betrof minder dan 50%. Ik denk dat Slovenië met haar bossen mij nog meer gaan overtreffen. Wij gaan er twee weken heen en hebben doordat het land zo klein is voldoende tijd om veel te zien en te ontspannen. Hieronder laat ik je een aantal bezienswaardigheden zien welke wij in ieder geval willen zien.


Op nummer één staat het Triglav nationaal park. Slovenië heeft maar één nationaal park, maar deze is meteen wel ontzettend indrukwekkend.


Lake Jasna ligt in het Triglav nationaal park en ziet er bij helder weer geweldig uit.De Soca Valley heeft helder blauw water. Ik ben zo benieuwd hoe dit water er in het echt uitziet. Hoe bijzonder is het dat we dit water hebben in Europa?!De Tolmin Gorge is een route waarbij je langs allemaal kloven wandelt en uitzicht hebt op het heldere blauwe water. Ik heb in Oostenrijk ook een schlucht gelopen langs allemaal kloven en dit vond ik één van de meest spectaculaire dingen die ik in Oostenrijk heb gedaan en gezien.


De Vintgar gorge is ook een kloof waar je langs kunt wandelen. Ziet er spectaculair uit!


Veliki Kozjak waterfall


Peričnik waterval

Dit zijn slechts twee van de vele watervallen in Slovenië. Wij gaan er nog veel meer bezoeken, maar dit artikel is slechts om jullie een idee te geven van de schoonheid van dit land en waarom onze volgende reis naar Slovenië gaat!Grotten van Škocjan, deze zien er zo indrukwekkend en groot uit. Ik heb nog nooit zulke grote grotten gezien en ben heel benieuwd naar dat indrukwekkende gevoel als ik er zelf zal lopen. Ik kan niet wachten! We gaan ook nog naar de grotten van Postojna waarbij je met een treintje door de grot rijdt, zo gaaf.


Predjama castle, een kasteel wat tegen een rots aan is gebouwd en dat maakt het kasteel best wel uniek.


We gaan ook nog een dagje naar de hoofdstad van Slovenië, Ljubljana.Slovenië heeft ook nog kust wat je niet zou verwachten, omdat het door vier landen omringt is. Dit is het stadje Piran wat er heel schattig uitziet.

Zoals je ziet heeft Slovenië voor ieder wat wils, maar ik denk dat het vooral het land voor jou is als je van actieve vakanties houdt waarbij je veel in de natuur kunt doen. Zo willen wij nog een kano gaan huren, paardrijden en fietsen. We moeten maar kijken of we dit allemaal kunnen realiseren, maar het feit dat de mogelijkheden er zijn in zo’n mooie omgeving maakt dat ik heel erg veel zin heb in onze reis in Slovenië.

Ben jij wel eens op reis geweest naar Slovenië? Zo ja, heb je nog tips voor mij of voor andere mooie landen?