Geboorte Noa Mae 24-9-2015 227
Ik ben ondertussen al 6 jaar tante en al heel wat neefjes en nichtjes rijker. Ik beleef ontzettend veel plezier aan het geven van een origineel kraamcadeau. Ik kom niet aan met een standaard Bart Smit of Nijntje cadeau, maar besteed veel tijd en aandacht aan het zorgvuldig uitzoeken van een geschikt cadeau. Vandaag geef ik je tips om een origineel kraamcadeau te vinden!

IMG_2324 (1)
Wij streven er naar om een cadeau van hout te geven. Een goed degelijk houten cadeau, niet een houten cadeau van de Action wat na één keer gebruiken kapot is. Hout wat veilig is zonder splinters, waar een baby veilig op kan kauwen, hout wat voor meerdere doeleinde gebruikt kan worden, hout wat de creativiteit stimuleert. Hout is een natuurlijk materiaal en ik vind het een fijn idee dat het houten speelgoed wat ik geef in sommige gevallen zelfs generaties doorgegeven kan worden. Het is daarmee ook een duurzaam cadeau. Bovenstaande bijtring & rammelaar in de vorm van een visje met de naam van ons neefjes bestelde ik bij Sylvana van de houtwerkplaats Orion. Een origineel, persoonlijk kraamcadeau wat niemand anders waarschijnlijk zal geven.

Geboorte Noa Mae 24-9-2015 221

Geboorte Noa Mae 24-9-2015 227
Bij mijn familie is het gebruikelijk om een kraammand cadeau te geven aan de ouders. Ik wilde voor mijn zus een originele kraammand, geen standaard mand. Na heel lang denken kwam ik op het idee om een hobbelpaard op te knappen en daaraan de cadeautjes te hangen! Bovenstaand hobbelpaard heb ik gekocht via Markplaats en helemaal zelf opgeknapt. Ik heb hem geschuurd en een mooie lichtroze verf uitgekozen die ik vond passen bij mijn nichtje. De ouders vonden het zó ontzettend leuk en speciaal. Er zit liefde in dit cadeau en dat merken de ontvangers meteen.

IMG_2471
Cadeautjes die ik vaak in een kraammand geef: een mooi prentenboek, kleertjes mits ik goed de smaak van de ouders ken. Dit doe ik niet bij kennissen, maar alleen bij familie of mensen die dicht bij mij staan. Niets is vervelender dan spullen te ontvangen die niet jouw smaak zijn, want je gebruikt het dan toch niet. Ik geef vaak een origineel bestekje die je dus niet bij de Bart Smit of Prenetal kunt krijgen. Ik rij vaak naar een andere stad of winkel waarvan ik weet dat niet veel mensen daar hun cadeaus halen. Ik bedenk van te voren wat ik ongeveer wil hebben. Ik vind het nooit leuk om iets dubbel te geven. Wat ook een leuk idee is om iets met een foto van het pasgeboren kindje te doen. Zo heeft mijn zus een new born shoot gedaan en daarvan een vergrote foto laten afdrukken en in een mooie lijst gedaan. Deze staat nu te pronken in haar woonkamer. Ouders kun je niet blijer maken dan met een cadeau van hun trots, hun kind! Hier kun je leuke foto cadeaus vinden.

baby mobiel 214
Ouders zelf worden vaak vergeten, maar ik stop ook wel eens een lekker verzorgingsproduct in de kraammand voor de moeder. Als je net een kindje hebt gekregen dan is het lastig om tijd te vinden voor jezelf. De producten van Weleda vind ik heel fijn. Ze zijn natuurlijk en zonder allerlei troep er in. Veilig voor moeder & kind Winking smile

Ik ben heel benieuwd wat voor kraamcadeaus jullie geven! Laat het me weten in de comments.