clip_image002
Eén van de leukste cadeautjes om uit te zoeken vind ik kraamcadeaus. Een bijzondere gebeurtenis die gevierd mag worden met een tastbare herinnering. Jullie weten dat ik dol ben op de natuur dus in mijn cadeaus komt dit ook naar voren. Gemaakt van natuurlijke materialen, mooie prenten of handgemaakte cadeaus. In dit artikel vindt je mijn top 5 voor leuke originele kraamcadeaus.

clip_image003
Op nummer 1 staat de Grimms regenboog. Ik denk dat ik hem nu al 3 keer cadeau heb gegeven. Een houten regenboog die op heel veel manieren te gebruiken is. Hij prikkelt de fantasie van een kind en je kunt er geweldig mee bouwen. Zo’n geweldig, mooi en functioneel cadeau. Een echte musthave als je het mij vraagt. Dierenhokken, torens, knikkerbaan, wiegje voor een pop, sorteren op kleur en ga zo maar door. Op Pinterest vind je velen voorbeelden. Op een babykamer staat hij mooi gedecoreerd en ze kunnen er hun hele basisschool leeftijd mee spelen.

clip_image004
Op nummer 2 staan deze leuke geboorteklompjes van Hollands Klompenhuis die je met de naam en geboortedatum kunt laten bedrukken. Zulke persoonlijke cadeaus doen het altijd goed. Mijn beste vriendin heeft van haar beide kinderen persoonlijke klompjes gekregen bij de geboorte en ze staan nog altijd op de kast te pronken. Ook leuk om aan vrienden in het buitenland cadeau te doen wanneer zij een kindje hebben gekregen, omdat het écht Nederlands is.

clip_image005
Op nummer 3 staat dit voorleesboek van Grimm. Een supermooie uitgave met prachtige prenten. Een boek waar een kind zijn hele jeugd plezier van kan hebben. Hij is super dik en door de geweldige prenten maakt dat de prijs ook wel waard.

clip_image007
Op nummer 4 staat dit hobbelpaard. Het leuke aan dit hobbelpaard is dat hij tweedehands is en ik hemzelf heb opgeknapt in een kleur die de moeder mooi zou vinden. Een origineel, maar ook waardevol cadeau omdat ik er zoveel liefde in heb gestoken. Dit kun je natuurlijk ook met een houten loopfietsje doen of ander houten cadeau.

clip_image002[1]
Op nummer 5 staan de houten dieren van Ostheimer. De liefde voor dit merk en de houten diertjes moest groeien, maar nu ben ik volledig om. Ieder diertje wordt met de hand in Duitsland gemaakt. Ze zien er zo mooi en fijn uit en nodigt naar mijn inzien veel meer uit tot spelen dan een plastic variant. Ze zijn niet goedkoop, maar een leuke start om ze te gaan verzamelen. Zoek een leuk dier uit waar de ouders wat mee hebben. Dit kunnen huisdieren zijn, maar denk ook aan andere dieren die zij op een reis hebben gezien zoals pinguïns, papegaaien, orka’s, apen etc. Dát maakt het juist een origineel cadeau, omdat je er goed over na hebt gedacht.

Ik krijg vaak leuke reacties om de kraamcadeaus die ik meeneem. Ik schreef al eens eerder over originele kraamcadeaus. Hier kun je ook kijken om inspiratie op te doen.

Wat voor origineel kraamcadeau heb jij al eens gegeven?