Onze rondreis door Slovenië – deel 1

IMG_4315
Ik heb al zoveel moois over onze rondreis door Slovenië van vorig jaar geschreven, maar onze route ben ik helemaal vergeten te delen met jullie. Ik geef je in dit artikel inspiratie en laat je de mooiste bezienswaardigheden in Slovenië zien.

IMG_1908
Triglav Nationaal Park

De eerste bezienswaardigheden die we gaan bezoeken liggen in het Triglav Nationaal Park. Een super mooi park tussen de bergen, grootste bossen, kloven, blauwe wateren en watervallen. Klinkt idyllisch hé? We wandelden er door de mooiste Parel van Slovenië.

IMG_2523
IMG_2466
IMG_2536
We deden een wandeling door de Tolmin Gorge waarbij we op de mooiste paden liepen en door diepe kloven keken. De wandeling kost € 4 per persoon en is het geld meer dan waard.

IMG_1356
IMG_4323
IMG_4259
In de buurt van het Triglav Nationaal Park bezochten we 2 watervallen. Voor de Kozjak waterval moesten we een stuk lopen, maar onderweg kwamen we de meest blauwe rivier ooit tegen. We keken onze ogen uit en leek wel een sprookje zó mooi en onwerkelijk.

IMG_2820
IMG_1336IMG_1340
We hebben ontzettend genoten van deze wandeling en diep verscholen ligt de Kozjak waterval. Omdat het hier vrij donker is heb ik deze niet goed op de foto kunnen krijgen. Het is hier glibberig en heeft een klim pad dus let er op dat je stevige wandelschoenen draagt.

IMG_2829
IMG_2834
IMG_1346
IMG_4382
De Boka waterval zagen we in eerste instantie niet, omdat hij vrij ver van het uitzichtpunt ligt. Maar toen we hem eenmaal zagen begrepen we niet dat we hem niet hebben kunnen zien?! Op de foto’s komt de grootte van deze waterval niet goed over, hij is super groot en lang. Hij deed mij denken aan de waterval in Nationaal Park Yosemite in Amerika. Hoewel ik hier nog nooit geweest ben staat dit land al wel heel lang op mijn bucketlist. Onze planning is om volgend jaar een roadtrip te maken door Amerika! Hoe gaaf is dat?!

IMG_1140
Wij reden met een huurauto door Slovenië waarbij we vooraf al een goedkope autoverzekering hebben uitgezocht. Zo hadden we hierover geen zorgen bij aankomst op het vliegveld. Je kunt hier goedkoop een autoverzekering berekenen.

Watervallen
De volgende bezienswaardigheden die op de planning stonden waren weer 2 watervallen. De watervallen in Slovenië zijn een van de mooiste bezienswaardigheden in Slovenië, omdat ze omringt zijn met prachtige natuur en het er heel rustig is. Hoe langer je moet lopen, hoe rustiger het is is onze ervaring.

IMG_1772
IMG_1779
De mooiste waterval van heel Slovenië vinden wij toch wel de Peričnik waterval. De wandeling en klim is al een avontuur op zich. Je moet je vastgrijpen aan niet vastzittende leuningen en trappen nemen van een halve meter hoog. Ik was blij dat mijn moeder niet toekeek, die had vast hartkloppingen gekregen. Dit is trouwens de route aan de linkerkant van de waterval. We kwamen er op de terugweg achter dat de rechterkant een stuk beter begaanbaar is. Maar we hadden de avontuurlijke route niet willen missen, dit zorgt voor de geweldige ervaring.

IMG_1876
Links op de foto zie je mijn vriend en zie je goed hoe groot deze waterval is.

IMG_1129
De Peričnik waterval is zo mooi en bijzonder, omdat je achter deze waterval kunt lopen en hij heel groot is. Je kunt erg dichtbij komen en het uitzicht achter en naast de waterval is uniek en adembenemend. Hiérom gaat mijn hart sneller kloppen van reizen, ontdekken & genieten van de natuur en nieuwe plekken.

In een ander artikel meer over mijn rondreis door Slovenië. Door het schrijven van dit artikel kom ik weer helemaal in Sloveense sferen en verlang ik terug naar onze prachtige rondreis. Ben jij nog benieuwd naar iets van onze rondreis?

Vorige

Tips voor het huren van een auto op reis

Volgende

Onze zoektocht naar een koophuis

  1. Leuk om te lezen ! Ik ben enkele jaren geleden ook naar Triglav National park geweest en vond het prachtig. Helaas heb ik de watervallen niet gezien en zo te zien heb ik echt wat gemist, wat geweldig mooi zeg!

    • Wat jammer Daphne dat je de watervallen gemist heb. Het waren voor ons echt een van de hoogtepunten van onze reis. Goede reden om nog eens terug te keren!

  2. Ik ben sowieso benieuwd naar Slovenië. Erg leuk om je ervaring in dit gebied te lezen. Bergen, kloven en watervallen scoren altijd hoog bij mij en ik hou wel van natuur en avontuur. Dit ziet er in ieder geval veelbelovend uit! :)

    • Ik weet zeker dat je het géweldig gaat vinden. Het wordt ook wel Canada in het klein genoemd en ik weet dat jij het ook super zal vinden. Vele malen kleiner dan Canada, maar af en toe net zo adembenemend mooi.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén