Afbeeldingsresultaat voor calanques national park
Hoeveel Nederlanders kiezen voor Zuid-Frankrijk als ultieme relax bestemming? Niet te ver rijden, mooi weer, prachtige stranden en natuurlijk lekker eten. Maar wist je dat Zuid-Frankrijk nog veel meer te bieden heeft? Ik laat je zien dat je Zuid-Frankrijk ook op een avontuurlijke manier kunt ontdekken!


Watersporten

Je kunt in Zuid-Frankrijk alle kanten op als het gaat om watersporten. Je kunt een kano huren en door de betoverende Gorges du Verbon peddelen. Metershoge kloven met daartussen een turquoise blauwe rivier. Zoek je wat meer spanning? Kies er dan voor om te raften.

Na een inspannende dag kun je het avontuur voortzetten door te kiezen voor een mooie natuurcamping of door juist te kiezen voor luxe en een vakantievilla bij Azurselect te huren. Van alle gemakken voorzien en voor grote groepen ideaal.

Afbeeldingsresultaat voor canyoning zuid frankrijk
Je kunt in Zuid-Frankrijk op verschillende plaatsen ook van hoge rotsen glijden, springen en ondertussen door turquoise blauw water zwemmen. Ook wel ‘canyoning’ genoemd. Ik heb dit nog nooit gedaan, maar het lijkt mij een ervaring om nooit meer te vergeten.

Nationaal Park Mercantour
Afbeeldingsresultaat voor nationaal park mercantour picture
Een park waar je heerlijk kunt hiken, vergezichten hebt en watervallen kunt bezoeken is Nationaal Park Mercantour. Een adembenemend mooi park waar je ook nog eens mooie meren kunt vinden.

Nationaal Park Calanques
Afbeeldingsresultaat voor calanques national park
We gaan nog even door met de nationale parken, want een ander park wat wederom schitterend is om te gaan hiken is Nationaal Park Calanques. Maar je kunt hier ook heerlijk met een boot gaan varen of zwemmen. Als je een gids of een tour boekt kun je op plekken komen waar niemand anders komt en heb je de natuur voor jezelf.

Côte d’Azur
Afbeeldingsresultaat voor cote de azur diving
De Côte d’Azur  staat bekend om zijn prachtige stranden met helderblauw water, maar wist je dat je rondom de Côte d’Azur kunt duiken? Dit maakt je vakantie naar Zuid-Frankrijk een stuk avontuurlijker!

Ik hoop dat ik jullie met dit artikel heb kunnen laten zien dat Zuid-Frankrijk zoveel meer is dan alleen luieren aan stranden en wijntjes drinken (wat natuurlijk ook heel lekker is!). Haal er inspiratie uit en richt je volgende reis  wellicht anders in met wat meer afwisseling en durf jezelf uit te dagen om eens wat anders te kiezen dan je altijd al doet!

Een andere bestemming waar je net zulke mooie wateren en avonturen kunt vinden is Slovenië. Ik ben hier in 2016 zelf geweest en in deze artikelen deel ik mijn tips met je.