De leukste activiteiten om te doen in Andalusië

Afbeeldingsresultaat voor Tabernas DesertMet deze temperaturen klinkt Spanje érg aangenaam. In deze tijd van het jaar is het er nog 20 graden en heerlijk vertoeven. Ik vertel je graag meer over de regio Andalusië en de leukste activiteiten die je daar kunt doen om de winter door te komen!

Afbeeldingsresultaat voor Tabernas Desert

Tabernas Desert
Ik begin met een bestemming die ik pas sinds kort ken dankzij medeblogger Marlieke van Kleine Globetrotter. Ze is samen met haar gezin naar de Tabernas Desert geweest. De enige woestijn van West-Europa. Ik wist niet dat wij überhaupt een woestijn hadden in Europa, maar dus toch wel. Een adembenemend mooie woestijn die mij doet denken aan onze roadtrip door Amerika. Je kunt hier geweldig hiken. Door Marlieke wil ik hier nu ook graag heen! Let op: als je gaat googelen raak je verkocht en bekijk ook zeker even haar blog voor tips over reizen met kinderen.

Afbeeldingsresultaat voor Oasys Theme Park

In de omgeving heb je ook een onwijs leuk western thema park. Ik hoopte zulke beelden in Amerika nog tegen te komen, maar helaas heb ik die niet kunnen vinden. Maar voor western hoef je dus niet naar de andere kant van de wereld te vliegen. Wij hebben het hier in Europa ook gewoon! Het is een levensecht park met al het zand en de shows met paarden die worden gegeven. Het park heet Oasys Theme Park, ook wel ‘’Mini Hollywood’ genoemd.

Hoewel ik kinderen niet graag achter teveel beeldschermen zie is het tijdens het reizen wel onwijs makkelijk om veel kilometers af te leggen en de kinderen bezig te houden  met kinderfilmpjes. Je hebt tegenwoordig ook handige ophang systemen om een IPad in een camper of auto te hangen. Ik ben trouwens ook gek op luister cd’s. Ze nemen weinig ruimte in beslag en je hebt er lang en veel plezier van.

Afbeeldingsresultaat voor Cabo de Gata Natural Park wikipedia

Cabo de Gata Natural Park
Een ander mooi gebied om te hiken is Cabo de Gata Natural Park. Een vulkanische rotsformatie waarbij je uitkijkt op de zee. Mooie bergen en stranden, genoeg te ontdekken hier.

Afbeeldingsresultaat voor Torcal de Antequera
Torcal de Antequera

Velen rotsen met hoge pieken omschrijven denk ik wel het beste Torcal de Antequera. Het doet mij denken aan het reuzen gebied uit de GVR. Sprookjes lijken tot leven te komen.. Je kunt hier zeker mooie wandelingen maken en avonturen beleven.

Zoals je ziet is er genoeg te zien en te beleven in Andalusië. Vanwege het weer een perfecte plek om te overwinteren. Maar natuurlijk ook om rond te reizen!

Dromen bij La Casita
Glooiende heuvels bedekt met olijfbomen en hier en daar lieflijke Spaanse huisjes. Een koele slok wijn op een overschaduwd terras. Een ademloos mooie omgeving met Moorse overblijfselen die tot de verbeelding spreken. Vogels die de zinderend blauwe lucht doorklieven boven bomen met vers fruit dat voor het grijpen hangt. Of liever een duik in het verfrissende zwembad na een sportieve dag op één van de vele golfbanen! Kiezen voor rust of activiteit op ieder moment en in ieder seizoen. Is dit je vakantiedroom? Dan ben je toe aan La Casita. De vakantiehuizen zijn van alle luxe voorzien, inclusief Wi-Fi, wijnklimaatkast inbouw, airconditioning, BBQ, golf, internet & tv, wasmachine etc. Een villa Zuid Spanje is te boeken bij La Casita vakantiehuizen! La Casita verhuurt trouwens ook vakantiehuizen in Zuid-Amerika, Medellin Colombia. Hier vind je geweldige koffie plantages.

Vorige

Inspiratie voor een reis interieur

Volgende

5 musthaves voor op reis

  1. sabrina

    Dat ziet er allemaal prachtig uit! Lijkt me idd lekker om nu te gaan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén