IMG_3465
Investeren in jezelf, wat een vreemde term waar ik tot een paar jaar terug niets mee had. Een brede en vage term die vooral niet op mij sloeg. Wat bedoelen mensen daar nou eigenlijk mee en wat levert het je dan op?

Ik dacht vroeger eigenlijk dat het alleen nuttig was om in jezelf te investeren als je er rijker van zou kunnen worden. Je kan dan denken aan een goede opleiding volgen waardoor je een betere baan zou kunnen krijgen en dus ook een hoger salaris. Mijn blik hierover is zoveel veranderd en ik kan het investeren in mijzelf nu zoveel breder trekken dan er alleen rijk van worden in de zin van geld.

IMG_4270
Vaardigheden op doen & nieuwe dingen leren

Ik heb heel veel uren, weken en jaren in deze blog gestoken. Ik heb mijzelf alles wat komt kijken bij bloggen mijzelf aangeleerd. Ik ben in 2011 begonnen en nu in 2018 beschik ik over zoveel vaardigheden die ik zonder deze blog waarschijnlijk niet zou hebben gehad. Dit was qua tijd een investering in mijzelf waar ik niet rijk van ben geworden, maar nu zo blij ben dat ik dat heb gedaan. Omdat ik in het verleden Youtube videos heb gemaakt weet ik hoe ik filmpjes moet bewerken. Onlangs kwam er op mijn werk een kans voorbij waarbij een een kort introductie filmpje mocht monteren en bewerken. Een kans die ik zonder de investering in mijzelf nooit had kunnen doen.

gort
Loopbaancoach

Ik heb het wel vaker met mensen in mijn omgeving gehad over een loopbaancoach. Ik dacht altijd dat dat iets was voor mensen die in een crisis met hun baan zaten of ander werk wilde doen. En wat zou zo’n coach nu voor mij kunnen betekenen? Ik zag er het nut niet zo van in totdat ik benaderd werd door GORTcoaching of ik interesse zou hebben in een coaching sessie met een coach. Die kans liet ik niet voorbij gaan. Ik kon dit nu mooi een keer proberen en zien of mijn beeld wel klopte. En wat zat ik er naast en heeft mijn coach na een telefonische intake van een uur en één sessie veel voor mij kunnen betekenen. Ze stelde kritische vragen waardoor je keuzes die je hebt gemaakt helder kunt krijgen en op een objectievere manier kunt bekijken. Een loopbaancoach kijkt niet zo zeer naar wat je nu voor functie doet, maar wat jouw kernkwaliteiten zijn. Ik dacht altijd heel erg in competenties die ik bezat. Kernkwaliteiten zijn heel wat anders dan competenties die je jezelf hebt aangeleerd. Kernkwaliteiten bezit je van nature al. Als je werk hebt wat bij deze kernkwaliteiten aansluit kun je een baan vinden die heel goed bij je past. Zo kwam bij mij naar voren dat creativiteit een kernkwaliteit van mij is. Nu komt dit niet als verassing, maar ik wist niet dat dit zo’n belangrijke kwaliteit was die heel dicht bij mij staat. Hij is zo verweven in mijn leven dat ik hem nauwelijks meer herken! Nu ik weet hoe belangrijk deze competentie is kan ik hier ook meer tijd insteken, omdat ik daar energie van krijg. Ik hou kansen op mijn werk in de gaten, maar besteed hier privé ook meer aandacht aan. Zo heb ik onlangs een kastje van Marktplaats zelf opgeknapt. Ik kreeg hier zoveel energie van dat ik dit veel vaker wil gaan doen!

IMG_4385
Reizen

Ik ben er achter gekomen dat reizen voor mij ook echt een investering in mijzelf is. Het is een verrijking voor mijn leven dat ik kan reizen. Alle mooie landen en natuur die ik mag ontdekken.. Ik geniet ervan en het maakt mij intens gelukkig. Gelukkig is mijn man ook om en deelt hij deze passie. Sinds een paar jaar bezuinigen wij in ons dagelijks leven enorm waardoor wij geld kunnen sparen om zulke reizen te maken. Het is soms een opoffering in het dagelijks leven, maar de investering in deze reizen betaalt zich dubbel en dwars uit in ons geluksgevoel.

Investeer jij ook in jezelf of heb je hier eigenlijk nooit op zo’n manier bij stil gestaan? Begint het bij jou ook te kriebelen om een coach te zoeken? Je kunt bij GORTcoaching een gratis oriëntatiegesprek aanvragen. Mocht je na dit oriëntatiegesprek willen starten met coaching, dan kun je een e-mail sturen naar fan@gortcoaching.nl
Als je mij (Amanda van www.ditisons.nl) noemt krijg je een cadeautje!