Weten jullie nog dat ik vorig jaar samen met mijn moeder en zus naar Wenen ben geweest? We hadden een meiden tripje en een weekend om nooit meer te vergeten. Herinneringen gemaakt voor het leven en nu gaan wij weer een weekend weg, maar dit keer naar Londen! We hebben er zoveel zin in.

Eigenlijk hebben we pas last minute besloten om een weekendje Londen te boeken. Mijn moeder was deze maand jarig en een cadeau geven is altijd een terugkerend probleem. Wat geef je iemand die alles al heeft? Iets samen doen vindt zij veel leuker dan het krijgen van een fysiek cadeau. We wilden eerst een concert of voorstelling boeken, maar die kaartjes waren al helemaal uitverkocht. Jammer, want nu moesten we last minute nog op zoek naar een ander cadeau.

Afbeeldingsresultaat voor londen big ben
We wilden wel weer heel graag met zijn drieën weg, maar de afgelopen maanden hebben wij veel kosten gemaakt. Zo hebben wij een huis gekocht en gaan wij dit najaar nog een roadtrip van 3,5 week maken door Amerika. Qua timing kwam het dus niet helemaal uit om nog weg te gaan, maar ik heb de instelling ‘doe het vandaag, want morgen kan het over zijn’ en ‘ik haal alles uit het leven wat er in zit’. Ik wist dat mijn moeder nog heel graag een keer naar Londen wilde. Ze is nog nooit in Engeland geweest en wij trouwens ook niet. Daarom extra leuk om een nieuw land te ontdekken. Ze heeft het er nog regelmatig over dat ze het vorig jaar zo leuk vond. We hebben uiteindelijk dus gewoon een last minute weekendje weg naar Londen geboekt!

We vertrekken al snel en ik heb nog een hoop uit te zoeken voordat we gaan. Ik wil altijd het meeste uit mijn tripjes halen en ben niet het persoon van: ik zie het wel en ik vind alles prima.

Afbeeldingsresultaat voor peggy porschen
We willen sowieso naar de bakkerij Peggy Porschen. Een roze bakkerij die er te schattig uit ziet en waar ze hele mooie cupcakes verkopen. We zijn vorig jaar in de hofbakkerij van Wenen geweest en hebben daar heel decadent en luxe taartjes gegeten. Alles was tot in de puntjes verzorgd. De prijs viel uiteindelijk mee en die ervaring vergeten we nooit meer! Het lijkt mij ook heel leuk om een typische Engels high tea te doen, maar ik zie door de bomen het bos niet meer. Hebben jullie nog leuke tips?

Afbeeldingsresultaat voor hop on hop off londen
We willen ook nog met een hop-on-hop-off bus door Londen. Lijkt ons heel praktisch en je kunt veel zien in een korte tijd. De hele dag lopen is geen optie, omdat we dan uitgeteld zijn. Daar zijn we vorig jaar wel achter gekomen haha. En we moeten de hele dag sowieso al veel lopen, omdat we de hele dag op pad zullen zijn.

Harrods
Mijn moeder wil nog graag naar de winkel Harrods. Het schijnt een soort grote bijenkorf te zijn. Volgens mij is het alleen al leuk om hier door heen te lopen. Ik ben benieuwd!


We hebben vorig jaar Schloss Schönbrunn (zomerpaleis van Sissi) bezocht en dit keer zou ik graag Buckingham Palace willen bezoeken. De mooie koninklijke kamers, het paleis, het verhaal.. Ik vind het ook leuk om een stuk cultuur meer te krijgen en niet alleen maar te shoppen. De combinatie op zo’n stedentrip is juist zo leuk. Vooral met mijn moeder en zus die ook van shoppen houden! Ik vraag me af of we een tas extra moeten meenemen, want ik vermoed dat we niet met lege handen thuis komen.

Voor de rest staan de plannen nog open en moet ik mij nog verder gaan verdiepen in Londen. Heb jij nog tips voor ons? Deel ze in de comments!