kosten, budget, canada, west-canada, rondreis, roadtrip, camper, indicatie, overzicht, euro, geld, dollar, hoeveel, waar rekening mee houden, vliegtickets, camperhuur, overige kosten, tanken, excursies, eten, drinken, boodschappen, per dag, per week, 3 weken, drie, weken, sparen, campertruck, offerte, jasper, banff, icefields parkway, camping, campground, national park
Als natuurliefhebber probeer ik in mijn dagelijks leven te letten op het milieu en de keuzes die ik daarin maak. Op reis probeer ik ook bewuste keuzes te maken die beter zijn voor het milieu. Lees je verder voor mijn tips om groener op reis te gaan?

IMG_1391
Groener vliegen

Termen als opwarming en vervuiling van de aarde vliegen dagelijks om onze oren. Je hoort er wel eens wat over op het nieuws, maar waar komt dit vandaan en wat kan jij hier persoonlijk aan doen? Tijdens het vliegen wordt er CO2 (broeikas) uitgestoten. Teveel CO2 zorgt uiteindelijk voor opwarming van de aarde. Als we hier met zijn allen niets aan doen zorgt dit uiteindelijk voor grote natuur problemen. Bomen halen CO2 uit de lucht en zitten dit weer om in zuurstof. Het is dus erg belangrijk dat er voldoende bomen worden geplant om onze vluchten te compenseren. Wat valt er nog te reizen als er grote natuur problemen komen en wij deze prachtige bestemmingen uiteindelijk niet meer kunnen bezoeken? Door de warmte van de afgelopen maanden zijn er momenteel enorme bosbranden in Canada. Vorig jaar maakte ik nog een reis door dit schitterende land. Ik heb toen met eigen ogen gezien hoeveel bossen er zijn weg gebrand. Als jij je steentje wilt bijdragen kun je vluchten vergelijken om te zien hoe je jouw CO2 uitstoot kunt compenseren.

whats in my bag 003
Herbruikbare reisspullen

Waar mogelijk probeer ik gebruik te maken van herbruikbare reisspullen zoals Doppers en uitvouwbare tasjes. Ik heb altijd extra tasjes in mijn backpack zodat ik die kan gebruiken als ik boodschappen doe of om een vest in te doen. Ze gaan heel lang mee en nemen weinig ruimte in beslag.

IMG_7241
Leen reisspullen

Ik leen zelf ieder jaar de backpacks van mijn zwager en schoonzus. Zij hebben prima backpacks en vooralsnog is het niet nodig om zelf backpacks aan te schaffen. Onlangs kon mijn andere zwager weer reisspullen van ons lenen voor zijn reis naar Noorwegen. Afritsbroeken, vesten, t-shirts die lucht doorlatend zijn en makkelijk opdrogen, snel opdrogende handdoeken etc. Het is helemaal niet nodig om zelf altijd spullen aan te schaffen. Zo heb ik ook nog handige packing cubes die voor iedere vakantie of reis geschikt zijn. Mijn schoonzus heeft ze alvast gereserveerd toen ze mijn artikel las! Kijk eerst in je omgeving of er iemand is van wie je de spullen kunt lenen. Het is een stuk duurzamer en beter voor het milieu.

Ben je op zoek naar nog meer milieutips? Je vind ze hier. Heb jij nog tips om groener op reis te gaan? Ik ben benieuwd! Laat je reactie achter in de comments.