Onze route van 3 weken door West-Canada

IMG_4299
Canada staat op de top 2 grootste land ter wereld. Als je een rondreis gaat maken heb je dus heel veel keuze in de plaatsen die je gaat bezoeken. In dit artikel deel ik onze route van 3 weken die wij met een camper door het westen van Canada hebben afgelegd zodat je inspiratie op kunt doen! En even mee kunt genieten van al het wonderlijks in dit land aan de hand van mijn eigen foto’s. Geniet mee..

Dag 1 Calgary
De eerste dag en nacht brachten wij door in een hotel in Calgary. Dit hotel lag niet in het centrum dus wij hebben niets mee gekregen van deze stad. We waren veel te uitgeput van de reis om nog dingen te gaan bezichtigen. Morgen kunnen we echt van start als we camper hebben opgehaald.

IMG_1896Dag 2 Banff National Park
Vandaag kunnen we ‘s middags de camper ophalen en boodschappen doen. Het is al ver in de middag, maar we willen toch graag richting de Rocky Mountains en eindigen in het mooie Banff National Park. Op een paar uur rijden van Calgary waan je je in een andere wereld. Van de vlakheid en graslanden naar hoge bergen, vele bossen en mooie meren. Wauw! Enorm indrukwekkend en hiervoor zijn we gekomen.

IMG_4046

IMG_4074

IMG_4077Dag 3 Banff National Park
Er is zoveel te zien in Banff National Park en vandaag staan er meren en hikes door kloven op het programma. We bezoeken Lake Minnewanka, Bow Lake, Two Jack Lakeside en Johnston Canyon. Bow Lake maakt op mij een diepe indruk, omdat dit het eerste turquoise meer is dat ik zie. Je gelooft je ogen gewoon niet, maar het water is echt zo mooi als op de foto.

IMG_3189
Two Jack Lakeside

IMG_4270Bow Lake

IMG_3187Lake Minnewanka

IMG_4201Johnston Canyon

Dag 4 Banff National Park
We rijden een stuk naar boven in Banff National Park en bezoeken het adembenemende Waterfowl Lakes heel vroeg in de ochtend. Het hele meer voor onszelf, wat een sprookje!

We maken vandaag ook een spectaculaire helikoptervlucht boven de Rocky Mountains. Een ervaring om nooit meer te vergeten! Het is zo mooi om de Rocky Mountains vanaf boven te bekijken. Je weet niet waar je moet kijken, zoveel is er te zien. We eindigen boven Lake Abraham wat een ondergeschikt meer is waar je niet veel over leest, maar zeker wel de moeite waard is. Dit was de mooiste dag uit onze hele reis. Als je de foto’s bekijkt zie je wel waarom.

IMG_3218
Waterfowl Lakes

IMG_4490
IMG_4537
IMG_4547
IMG_4552
Helikoptervlucht boven de Rocky Mountains

IMG_4598
Lake Abraham

Dag 5 Banff National Park
We gaan deze dag weer een aantal mooie plekken bezoeken in dit prachtige park. We zien het bekende Lake Louise, Lake Emerald en de Natural Bridge. Onderweg rijden we langs de mooiste weg ter wereld: de Icefields Parkway!

IMG_3238
Lake Louise

IMG_3281
Natural Bridge

IMG_4775
Lake Emerald

IMG_4691
De Icefields Parkway

Dag 6 Banff National Park
De dagen gaan veel te snel voorbij en er is zoveel moois om te zien! Deze dag bezoeken we het mooiste, maar ook meest toeristische meer van Canada: Lake Morraine. Schilderachtig mooi en nauwelijks te bevatten dat dit meer echt bestaat. En wij zijn de geluksvogels die dit moois mogen bewonderen. Wat is de wereld mooi.. Lake Peyto maakt ook een diepe indruk op mij achter met de vorm van een wolf. Past natuurlijk perfect bij al het wildlife dat je tegenkomt in Canada!

IMG_4867
Lake Morraine

IMG_4915
Lake Peyto

Dag 7 Jasper National Park
We vertrekken vandaag vroeg, omdat we kilometers willen maken. Dan kunnen we de andere dagen weer rustiger aan doen en hoeven we niet zoveel te rijden. Onderweg belanden we in de sneeuw en doen we een hike langs The Valley of the 5 Lakes. Weer een heel ander gebied met alle grassen en meren.

IMG_3337

IMG_5065

IMG_5073
The Valley of the 5 Lakes

Dag 8 Magline Lake
In de ochtend staan we zelf met onze schoenen in de sneeuw bij Magline Lake. In Canada maak je alle seizoenen soms in 1 dag mee. Ongelooflijk, maar wel leuk. Lake Magline valt een beetje in het niet als je alle meren zoals hierboven al gezien hebt. Desondanks doen we hier wel een leuke wandeling opzoek naar een Moose, maar vinden deze helaas niet.

IMG_5251

IMG_5199
Lake Magline

IMG_5325
Een waterval die we onderweg bekijken, net een schilderij.

Dag 9 Wells Gray Provincial Park
We maken een rit van zo’n 4 uur en eindigen in Wells Gray Provincial Park. We hadden hier eigenlijk twee dagen voor uit getrokken, maar in één dag hebben we alle bezienswaardigheden wel gezien. We willen een dag eerder naar Vancouver Island, omdat daar nog zoveel moois te zien is!

IMG_5514
Helmcken Falls

IMG_5590
Spahats Creek Falls

Dag 10 Het Wilde Westen
We hebben deze dag een lange rit voor de boeg van zo’n 9 uur richting Vancouver. We verwachten niet veel van de rit, maar worden onverwachts verrast met ‘Het Wilde Westen’ en dat in Canada. We genieten enorm van de rit en het voelt niet als 9 uur zoals je die hier over de snelweg zou rijden. Er is onderweg zoveel te zien!

IMG_3449
IMG_3453

Dag 11 Vancouver Island
We maken ‘s ochtends vroeg de overtocht met de ferry naar Vancouver Island. We worden getrakteerd op een geweldige zonsopkomst. Ook maken we een wandeling bij onze campground waar we direct aan het strand staan, gaaf!

IMG_5763
Zonsopkomst

IMG_5821
IMG_5812
Bella Pacifica Campground beach

Dag 12 Vancouver Island
Vancouver Island heeft net als het vaste land heel veel moois, maar ook afwisseling te bieden. Zo maken we ‘s ochtends een hike door het regenwoud en ‘s middags doen we een hike langs de Wild Pacific Trail langs de kliffen en de kust. Canada heeft veel meer te bieden dan alleen bergen!

IMG_5866
IMG_5908
Rainforest Trail

IMG_3502
IMG_5955
IMG_6021
Wild Pacific Trail

Dag 13 Vancouver Island
We maken een lange rit naar de andere kant van het eiland, omdat we morgen een walvissentocht gaan doen. Spannend!

IMG_6228Dag 14 Vancouver Island
We maken een fantastische walvissentocht waarbij de walvissen, orka’s en zeeleeuwen zien. We zitten in een open boot en scheren langs het water. We zien deze machtige zeedieren van dichtbij en dat is een ervaring om nooit meer te vergeten.

IMG_6465Dag 15 Vancouver Island
We rijden weer terug naar de andere kant van het eiland en bezoeken Cathedral Grove waar we enorme bomen zien. Een mooie variatie ook aan bomen, je kijkt je ogen uit.

IMG_6569Dag 16 Vancouver Island
We maken vandaag een vlucht met een watervliegtuig boven Vancouver Island. Super gaaf, omdat dit weer een heel ander gebied is dan de Rocky Mountains. De kust is prachtig om te zien en de vele kleine eilanden zijn niet te tellen.

IMG_6722
IMG_6855Dag 17 & 18 Vancouver Island & Vancouver
Aan alles komt een einde en we moeten Vancouver Island achter ons laten om richting Vancouver te gaan. De camper moet morgen worden ingeleverd. Helaas..
IMG_3637Dag 19 & Dag 20 Vancouver
We blijven nog twee dagen in Vancouver om onze camperreis wat langer te verlengen. We fietsen door Stanley Park en nemen een watertaxi naar Granville Island. We drinken nog wat speciaal biertjes in wat pubs en dan is het toch echt tijd om Canada te verlaten.

IMG_7184
Watertaxi

IMG_7197
Granville Island

IMG_3639
Vancouver

IMG_5382
We vinden het vertrek niet leuk, omdat de reis zo mooi en bijzonder was. Het reizen met een camper is super goed bevallen. Je hebt altijd alles bij je en de camper staat in 1 minuut op zijn plaats. Met een tent en bijbehorende spullen zijn wij tot al snel 30 tot 60 minuten kwijt. Er bestaan nu trouwens ook Combi Camp vouwwagens die binnen 1 minuut staan. Kijk, dat is ideaal als je een roadtrip aan het maken bent. Net zoveel voordelen als een camper of caravan, maar een stuk compacter. Je kunt bij deze vouwwagen specialist de verschillende types bekijken die er zijn, afhankelijk voor hoeveel personen je een vouwwagen zoekt.

Ik hoop dat je genoten hebt van mijn foto’s en inspiratie hebt kunnen op doen voor jouw eigen roadtrip. Als mijn andere artikelen over Canada vind je hier. Als je mijn route zo bekijkt, wat lijkt jou het leukste om te zien en waarom?

Vorige

Groener op reis

Volgende

Voorbereidingen en tips voor onze reis naar Amerika #2

  1. Hallo jullie reis ziet er indrukwekkend uit. Wanneer zijn jullie geweest (periode ivm sneeuw wat ik lees)? Hoe hebben jullie de campings gereserveerd?
    Ik zie dat jullie een auto/camper hebben, is dit niet té klein voor 2 personen en alle bagage (koffers waar laat je dit?).

    • Hoi Babette, wij zijn in de periode september geweest. De campings hebben we of niet gereserveerd of door te bellen met het nummer van de nationale parken. En soms door alvast naar de camping toe te rijden als we te laat waren met bellen. Dit moet een X aantal dagen van te voren. Wij hadden een campertruck en dit was prima te doen voor 2 personen. Wij hadden grote backpacks mee. Deze konden we opvouwen en in een hangkast doen. Ik adviseer je geen koffers mee te nemen, deze passen alleen bij grotere campers in een opbergvak onderin de camper.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén