Canada voorbereidingen #1

Afbeeldingsresultaat voor west canadaIn februari deelde ik met jullie het nieuws dat wij dit jaar naar Canada gaan om een roadtrip te gaan maken. Sinds die tijd is er veel gebeurd. Natuurlijk is de reis geboekt, maar aan zo’n grote reis gaan ook veel voorbereidingen vooraf.

In Canada hebben wij de hele dag ons huisje bij ons, omdat wij in een camper rijden. Niemand neemt zomaar gemakkelijk de camper mee. Bij een caravan is dit anders. Een caravan moet je goed beveiligen, bijvoorbeeld met een disselslot. Een kettingslot is vaak niet voldoende om een caravan te beschermen tegen diefstal. Met een disselslot vergrendel je de koppelingshandgreep. Hierdoor kan de caravan niet van de trekhaak worden gehaald. Weet je niet hoe een disselslot er uit ziet? Kijk eens bij deze voorbeelden op Slotenspeciaalzaak.nl. Toen ik jonger was en nog met mijn ouders kampeerde zette zij ook altijd de caravan op slot, omdat dit zulke kostbare voertuigen zijn.


Kleding
Omdat wij in het najaar naar Canada gaan wist ik dat ik nog meer outdoorkleding moest gaan aanschaffen. Het kan in die periode sneeuwen, maar de zon kan ook heel hard schijnen. In Slovenië hebben wij ervaren hoe fijn het is om outdoorkleding te dragen als je gaat hiken. Jurkjes, spijkerbroeken, sportschoenen en ga zo maar door zijn gewoon niet praktisch. Ze schuren en leveren blaren op na een hele dag bewegen. Totaal nutteloos en zonde om al dat gewicht mee te dragen. En je kunt op de terugweg minder aankopen meenemen!

Om een indicatie te geven wat wij zoal gekocht hebben aan kleding ondertussen:
– 1 paar wandelschoenen
– 1 dikke outdoorjas
– 2 x dunne outdoorbroeken
– 2 x gevoerde outdoorbroeken
– 3 x korte mouwen t-shirt
– 2 x thermo legging/onderbroek
– 2 x lange mouwen thermo t-shirt
– 2 x een fleece vest
– 2 x dik, gevoerd, wollen vest
– 1 x een fleece trui
– handschoenen

Allemaal gemaakt van materiaal wat goed ademt, lucht doorlaat, warm houdt en makkelijk droogt. Ik wil nog wat t-shirts en mutsen kopen en hoop dan toch wel klaar te zijn. En dit is per persoon! Uiteindelijk ben je gewoon honderden euro’s kwijt. Maar aangezien wij op campings willen staan zonder weinig voorzieningen zullen wij wel voldoende, warme kleding mee moeten nemen. En wij gebruiken deze kleding natuurlijk niet alleen voor deze reis, maar hebben een hele mooie reisgarderobe waar we nog heel veel reizen gebruik van kunnen maken.

Afbeeldingsresultaat voor banff jasper
Route

Onze route is helemaal af. In grote lijnen zullen wij de volgende route afleggen:
Calgary, Banff national park,  Yoho national park, Jasper national park, Wells Gray Provincial park, Vancouver Island, Vancouver. Ben je benieuwd hoe je zelf een camperroute kan uitstippelen? Kijk dan bij deze camperroutes van ANWB.

Wij starten in Calgary waar we één nacht blijven. De volgende dag kunnen we de camper ophalen en hebben wij 16 nachten de camper tot onze beschikking. We zullen langs de Icefields Parkway door de Rocky Mountains gaan. We focussen ons op de natuur en kiezen waar mogelijk voor mooie, natuur campgrounds. Deze heb ik al uitgezocht en eventueel back-up campings opgezocht zodat we altijd verzekerd zijn van mooie plekken. Nu afwachten of dat ook écht zo is. De informatie hierover was soms best lastig te vinden. Na onze reis zal ik met jullie de mooiste campgrounds delen. Uiteindelijk eindigen wij in Vancouver waar we de camper zullen inleveren en nog 3 nachten blijven. Om bij de komen van de indrukwekkende reis, maar ook om onze reis ook te verlengen. We konden de camper namelijk niet langer krijgen, omdat dit een wegbrengcamper is en de dagen daarbij al zijn vastgelegd.

Afbeeldingsresultaat voor eagle eye adventures
Excursies

Ik heb al veel excursies bekeken die we kunnen gaan doen, maar we willen niet gebonden zijn aan vaste dagen zodat we flexibel kunnen rondtrekken als we dat willen. We weten al wel wanneer we naar Vancouver Island gaan en daar hebben we al wel een excursie geboekt. En wat voor één, een walvissenexcursie van meer liefst 6 uur! Bij een fijne organisatie waarvan de eigenaar Nederlander is. Hij deelt regelmatig in een besloten Facebook groep foto´s van de excursies. Na de vele positieve verhalen en de foto´s was ik om. Hier wil ik sowieso naar toe, want dit wil ik niet missen!

We zijn momenteel de laatste items aan het kopen om onze reis voorbereid tegemoet te gaan! Heb jij nog tips voor mij? Deel ze in de comments!

Vorige

New home items

Volgende

Bloemen & planten in huis

  1. Ohh wat ben ik jaloers ;) Jullie gaan een onwijs toffe reis tegemoet. Wij reisden van Vancouver naar Calgary, precies dezelfde route maar omgekeerd in het voorjaar. Op Vancouver Island heb ik ook walvissen gespot. Een onvergelijke ervaring! Veel plezier alvast!

    • Dank je wel Stéphanie. Jazeker, we hebben er ook zoveel zin in! Wat leuk dat jullie de route precies andersom hebben gedaan. Dat was ook ons oorspronkelijke plan totdat we deze wegbreng actie tegen kwamen.

  2. Oooh wat gaaf jongens, fantastisch! Ik kijk uit naar jullie avonturen, wij willen ook heel graag nog een keer naar Canada :D

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén