Bloemen & planten in huis

IMG_3988
Accessoires zijn voor mij belangrijk in huis, maar waar ik ook veel waarde aan hecht zijn bloemen & planten in huis. Ze geven je huis sfeer, kleur en ik word er gelukkig van. Bloemen & planten maken voor mij zoveel verschil in hoe ik een ruimte ervaar. Kijk je mee naar de bloemen en planten in mijn huis?

IMG_3959
Ik gun mezelf maar zelden een mooie bos bloemen terwijl ik er zóveel waarde aan hecht. Misschien, omdat ze verwelken en ze vaak ook best prijzig zijn. Van dat geld kun je ook heel veel andere leuke dingen doen. Ik ben overdag ook niet thuis en geniet er dan niet van. Maar als ik ze dan koop of krijg dan geniet ik er intens van. Kijk deze mooie bos nou die ik voor mijn verjaardag kreeg. Is hij niet prachtig?! Zoveel kleur, verschillende bloemen, weinig groen. Intens genieten en kijken naar iedere bloem.

IMG_3985
Zonnebloemen zijn een van mijn favoriete bloemen. Ze zijn groot en de kleur is intens. Een paar zonnebloemen zorgt al voor een volle bos.

IMG_3963
Waar ik weinig groen in bossen bloemen wil, waardeer ik dat juist wel bij planten. Dit Chinese lantaarnplantje neemt weinig ruimte in beslag en heb ik op een plank gezet zodat de bladeren mooi naar beneden vallen.

IMG_3967
Omdat ik klein woon (40 m2) moet ik oplossingen zoeken en slim met de ruimte omgaan. Hangplanten zijn daarvoor ideaal! Hier zie je de Kokodama Sansevieria kirkii en daarachter Kokodama Chlorophytum. Deze hangen in een omhulsel van kokosvezels.

IMG_3981
Deze lieve pannenkoekplant (Pilea Peperomioides) kreeg ik voor mijn verjaardag. Zoals jullie in mijn favorieten artikel zagen, ben ik dol op pannenkoekplanten! Ze staan zo leuk. Ook een leuk cadeau om te geven aan iemand die van planten houdt of een nieuw huis heeft gekocht.

IMG_3996
Dit kleine lieve plantje heeft een plekje gekregen op mijn salontafel. De naam weet ik niet, maar hij heeft wat weg van de bladeren van de pannenkoekenplant, maar dan puntiger.

IMG_3969
Met deze gatenplant (Monstera) ben ik zó blij. Ik wilde hem al erg lang hebben. Deze komt van plantje.nl (meerdere planten uit dit artikel). Hij is erg groot, maar zo mooi. Ik heb hem in een terracotta pot gepland en een mooi plekje gegeven naast de tv in onze slaapkamer. Ik kan niet wachten tot we eindelijk een koophuis hebben gevonden en hij een plekje kan krijgen in de woonkamer. Daar is in dit huis helaas geen plaats voor. Tot die tijd geniet van ik van hem in de slaapkamer.

IMG_3978
Aan de andere kant van de tv staat deze groene kamerplant (Alocasia cucullata). Ook een hele mooie en iets smaller dan de gatenplant!

IMG_3994
Deze mooie groene hangplant (Scindapsus pictus) staat bij mij in de badkamer. Het enige plekje wat nog over was in huis om een plant neer te zetten. Omdat hij niet veel licht nodig heeft en in het oerwoud groeit hoop ik dat hij het hier goed gaat doen.

Ik hoop dat ik jullie inspiratie heb kunnen geven met dit artikel. Hebben jullie ook bloemen & planten in huis?

Vorige

Canada voorbereidingen #1

Volgende

Top 5 mooiste winterse bestemmingen

  1. Ik ben gek op planten en groen in huis!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén