clip_image009
Het eind van de zomervakantie nadert en we genieten nog even van de warme zonnestralen. Voor je het weet staat de volgende vakantie alweer te wachten! Tijd om je nu alvast te oriënteren op je volgende reis. Ik laat je mijn top 5 mooiste winterse bestemmingen zien.

clip_image002
1. IJsland
Het land van vuur en ijs, waar sprookjes en mythen nog bestaan. De lege vlaktes zijn eindeloos en de natuur is er nog ongerept. Na Canada en Amerika staat IJsland hoog op mijn lijstje om ooit nog naartoe te gaan. In de zomer ziet het er totaal anders uit dan in de winter, een goede reden om IJsland in verschillende seizoenen te bezoeken. Wist je trouwens dat de scenes met de muur van Games of Thrones opgenomen zijn in IJsland?

clip_image004
2. Polen
Van IJsland weten veel mensen dat het mooi is, maar Polen wordt vaak onderschat. Het Tatragebergte in Polen is prachtig. De eindeloze bossen met piekende sneeuwtoppen zou je niet verwachten zo dicht bij huis. Je kunt hier ook heel veel sporten uitoefenen. Skiën, snowboarden, hiken en je kunt op huifkartochten en racen met een sneeuwscooter. Controleer voordat je je aan de ruige sporten waagt wel even wat je zorgverzekering dekt.

clip_image0053. Oostenrijk
Ik ben twee keer in Oostenrijk geweest in totaal verschillende gebieden. Oostenrijk staat natuurlijk bekend om zijn prachtige bergen. In de zomer kun je er geweldige hikes maken door de natuur en in de winter kun je er mooie kleine stadjes bezoeken. Een fijn land waarin de wegen goed zijn, waardoor je makkelijk om een roadtrip kunt maken.

clip_image0074. Duitsland
Een bestemming die dicht bij huis is, is Duitsland. In de winter zijn er ontzettend veel gezellige steden die leuk versierd zijn en vele kraampjes kennen. Chocomel, glühwein of een groot Duits biertje, eigenlijk is het allemaal wel goed! Een meer natuurlijkere omgeving is het Zwarte Woud. Kun je je er iets bij voorstellen? Kilometers dennennaaldbomen onder de sneeuw? Schitterend om doorheen te rijden met de auto.

clip_image0095. Scandinavië
Natuurlijk mag Scandinavië niet ontbreken. Een droom van mij is toch wel het maken van een huskytocht door de sneeuw of om kerst te vieren in een houten chalet die bedolven ligt onder het sneeuw. Dan ben je in Scandinavië zeker aan het goede adres. Of wat dacht je van het Noorderlicht zien? Zoveel moois!

Ik bereid mij altijd erg goed voor op mijn reizen en koop mijn reiskleding voornamelijk bij de ANWB, omdat de kleding goed aansluit en de temperatuur reguleert. Als je bijvoorbeeld zweet, krijg je het daardoor vervolgens niet snel koud, maar hou je juist je warmte vast.

Welke winterse bestemming staat er nog op jouw wensenlijstje?