clip_image002
Na 3 jaar is het eindelijk zo ver en gaan we weer op reis. Hier heb ik zo naar verlangd, mijn lijft ademt reizen ondanks dat ik moeder ben geworden. Ik ga nog steeds graag op avontuur, ontdek mooie natuur en maak herinneringen voor het leven.

Vele bestemmingen zijn gepasseerd: Zwitserland, IJsland en uiteindelijk zijn we bij Noorwegen uitgekomen. Zwitserland werd toch wel erg prijzig met de camping die we op het oog hadden, de vliegtickets en de autohuur. IJsland is sowieso een prijzig land en ik denk minder geschikt met kinderen. IJsland kunnen we bewaren voor een midweek met zijn tweeën als de kinderen wat ouder zijn!

Toen bleef Scandinavië voor ons over. Scandinavië staat al een tijd op ons wensenlijstje. Het is er nooit van gekomen, omdat we verder wilden reizen toen we nog geen kinderen hadden. We hebben roadtrips gemaakt door Canada en Amerika. Noorwegen stond toch wel bovenaan ons lijstje en toen we met de nieuwe boot konden varen vanaf Groningen was het wel duidelijk dat het Noorwegen moest worden. Relatief weinig reistijd en heel veel mooie natuur te ontdekken! Ik neem je mee naar de hoogtepunten van onze reis:

clip_image004
De omgeving van Vradal bestaat uit meren, bossen en bergen. Precies waar ik van hou en mijn hart sneller van gaat kloppen. De natuur op zijn mooist. Hier kun je prachtige wandelingen maken.

clip_image006
In de omgeving van Hardangerfjord bevinden zich de beroemde Preikestolen. Een grote rotsformatie die uitkijkt in een fjord. Uitzicht over de besneeuwde bergen, een waanzinnig uitzicht. Helaas is een hike van 4 uur voor ons niet te doen met 2 kinderen. Maar we willen een boottocht gaan maken door dit fjord! Hier kijk ik enorm naar uit.

clip_image008
Sognefjord is wederom een adembenemend fjord waar je je weer even heel klein voelt tussen die machtige bergen. Hier willen wij ook een boottocht maken met de kinderen zodat we niet urenlang hoeven te hiken om iets te zien.

clip_image009
We gaan in totaal bijna 3 weken weg. Als we weer terug zijn wil ik de foto’s graag uitprinten en delen met familie en vrienden. Niets zo vervelend als dan je inkt op is.. Instant Ink heeft daar iets op bedacht. Een print abonnement zodat je nooit meer zonder lege inkt zit, verkeerde inkt besteld (wij hebben dit regelmatig gehad) of met veel te veel inkt zit. Je hebt altijd precies genoeg! Zo blijven die vakantie foto’s ook niet liggen, maar kun je ze meteen afdrukken.

Waar ga jij dit jaar naar toe op reis?