De adembenemende Wicklow Mountains in Ierland

IMG_1875
De adembenemende Wicklow Mountains in Ierland, ik schreef er vorig jaar al over toen we net terugkwamen van deze reis. Maar deze prachtige bergen verdienen een apart artikel op mijn blog, omdat ze zo de moeite waard zijn om te bezoeken.

IMG_6987
Ierland

De Wicklow Mountains liggen in Ierland wat net iets meer dan 1,5 uur vliegen is van Nederland. Deze bergketen ligt op ruim een uur rijden van Dublin en zijn daarom perfect te combineren met deze stedentrip. Je kunt stad & natuur heel goed samenvoegen in slechts een weekendje weg.

wicklow mountains ierland ireland wandelen hiken natuur roadtrip stedentrip tips bezienswaardigheden
wicklow mountains ierland ireland wandelen hiken natuur roadtrip stedentrip tips bezienswaardigheden
wicklow mountains ierland ireland wandelen hiken natuur roadtrip stedentrip tips bezienswaardigheden
wicklow mountains ierland ireland wandelen hiken natuur roadtrip stedentrip tips bezienswaardigheden
De weg ernaartoe is werkelijk waar prachtig en je waant je even in een ruimtelandschap.

IMG_3099
Ja, ja, ook hier rij je door ´Hollywood´. Zie jij het bord al staan tussen de koeien?

IMG_1869
Wandelroutes

Er waren verschillende wandelroutes. Ik had op een blog gelezen dat de rode route het mooiste was, omdat je hierbij de langs de twee meren komt. Dit was ook meteen de langste route van maar liefst 11 km. Er zijn verschillende kleuren routes en ze starten al bij 1 km. Op de website van de Wicklow Mountains kun je je alvast inlezen in de routes. Wij waren ietwat onvoorbereid, omdat ik te weinig eten en drinken mee had genomen.

IMG_3225
Een aantal tips die ik je kan meegeven als je hier gaat hiken:
– trek goede, stevige wandelschoenen aan want hoe verder je op de route komt hoe minder verhard de wandelpaden zijn. Je loopt tussen de stenen, vochtig gras en hout en moet hierdoor veel grip kunnen hebben op de grond. Wandelschoenen waren mijn eerste reisspullen waar ik geld in investeerde, omdat je hier echt veel plezier van zult hebben. Je wilt ook echt geen blaren na een lange hike.
– neem voldoende eten en drinken mee voor onderweg. Het liefst nog in een rugzak zodat je het gewicht goed verdeeld en je geen last krijg in je armen en schouders. Tevens heb je je handen vrij om mooie foto’s te maken.
– vertrek op tijd. Wij waren er rond de middag, maar omdat onze hike uren duurde werd het al schemer. Er is in de bergen geen verplichting of hulp aanwezig en je wilt niet in het donker achterblijven. Hou hierbij dus rekening met de hike die je uitkiest!

wicklow mountains ierland ireland wandelen hiken natuur roadtrip stedentrip tips bezienswaardigheden
wicklow mountains ierland ireland wandelen hiken natuur roadtrip stedentrip tips bezienswaardigheden
Uiteindelijk hebben wij inclusief foto’s maken en pauze houden 4,5 uur over deze hike gedaan. Maar het was het allemaal waard en we hadden het voor geen goud willen missen.

IMG_1882
IMG_3237
wicklow mountains ierland ireland wandelen hiken natuur roadtrip stedentrip tips bezienswaardigheden
wicklow mountains ierland ireland wandelen hiken natuur roadtrip stedentrip tips bezienswaardigheden
We waren tijdens de herfst in de Wicklow Mountains en de bergen kleuren dan prachtig bruin, oranje en geel. Toen we tijdens het golden hour bovenop de Wicklow Mountains stonden was dat echt even een geluksmomentje. Wat is de wereld toch mooi en wat een bofkonten dat we zulke mooie reizen samen maken. Hiervoor sparen we zoveel en moeten we op andere dingen laten. Wil je meer weten hoe wij sparen voor onze reizen? Je leest het in dit artikel.

IMG_3194

IMG_3192
wicklow mountains ierland ireland wandelen hiken natuur roadtrip stedentrip tips bezienswaardighedenWe wandelden langs super grote rotsblokken die mij even lieten denken dat ik op Mount Doom liep in Lord of the Rings.

wicklow mountains ierland ireland wandelen hiken natuur roadtrip stedentrip tips bezienswaardigheden
wicklow mountains ierland ireland wandelen hiken natuur roadtrip stedentrip tips bezienswaardigheden
We liepen ook langs mooie, natuurlijke paden. We hadden de natuur voor onszelf en de mensen die we op deze hike tegen kwamen waren op één hand te tellen.

wicklow mountains ierland ireland wandelen hiken natuur roadtrip stedentrip tips bezienswaardigheden
We zagen ook een mini waterval.

wicklow mountains ierland ireland wandelen hiken natuur roadtrip stedentrip tips bezienswaardigheden
En hertjes!

wicklow mountains ierland ireland wandelen hiken natuur roadtrip stedentrip tips bezienswaardigheden
Het mag duidelijk zijn dat de Wicklow Mountains een echte aanrader zijn. Ik ben heel benieuwd wat jij van de Wicklow Mountains vindt en of je hier al eens bent geweest. Of komen ze nog op je bucket list?

Vorige

Top 5 mooiste winterse bestemmingen

Volgende

De leukste reiskleding ontwerp je zelf

  1. Erg gaaf!! De Wicklows zijn echt prachtig! Zeker in de herfst is het daar erg mooi!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén