two brown Giraffe on brown grass field
1. Het seizoen is omgekeerd
Het seizoen in Zuid-Afrika is precies andersom dan in Nederland. Als het bij ons zomer is dan is het winter in Zuid-Afrika. En dat geldt ook voor de andere seizoenen. Als het bij ons herfst is dan is het lente in Zuid-Afrika. Hou hier dus rekening mee als je een mooie rondreis in zuid afrika gaat boeken.

Rhinos on grass land
2. De dieren je er kunt spotten
De meeste mensen komen om de Big 5 te spotten. Dit zijn de leeuw, buffel, neushoorn, olifant en het luipaard. Maar er is nog veel meer gave wildlife dat je op een safari kunt spotten. Denk aan het nijlpaard, giraf, krokodil, antilope, hyena maar ook vele vogels.

3. Welke kleding je mee moet nemen
Vergis je niet met inpakken, omdat je denkt dat het alleen maar warm is in Zuid-Afrika. Het kan ’s nachts best afkoelen en als je ’s nachts of héél vroeg in de ochtend op safari vertrekt kan het nog best fris zijn. Een extra vest of jasje meenemen in dus geen overbodige luxe. . Waarom zou je in godsnaam zo vroeg vertrekken voor een safari? Nou, omdat je dan de meeste dieren kunt spotten! En daar komen de meeste mensen toch voor naar Zuid-Afrika.

white cumulus clouds over desert
4. Bezoek meerdere wildparken

Als je wilde dieren wilt spotten kun je het beste meerdere wildparken bezoeken. Het landschap is in ieder park weer net even anders waardoor je ook in ieder park andere soort dieren kunt aantreffen. Het Kruger Nationaal park is overigens het meest bekende park van Zuid-Afrika.

tree between green land during golden hour
5. Combineren met andere activiteiten

Een safari van meerdere dagen is natuurlijk ontzettend gaaf, maar kost ook veel energie. Je bent de hele dag op pad, staat weer vroeg op en bent volledig gefocust op het spotten van dieren. Ik raad altijd aan om dit soort drukke dagen af te wisselen met andere ontspannende activiteiten. Denk aan een mooie rit ter paard, maar je kunt ook naar de kust trekken om te snorkelen of te zwemmen. En natuurlijk kun je vooraf al een prachtige lodge boeken met zwembad. ’s Middags lekker aanschuiven bij een barbecue en je dag is compleet met een ondergaande zon.

Heb jij al eens een safari gemaakt door Zuid-Afrika? Wat zijn jouw ultieme tips?

Dit artikel is geschreven met input van Tenzing Travel