beige clay containers
Ik ben gezegend met een man die heel goed kan koken en het leuk vindt om nieuwe gerechten uit te proberen. Van Azië tot Europa tot Afrika, we gaan alle continenten af en in dit artikel deel in mijn favoriete buitenlandse gerechten met jullie.

bowl of cooked food
1. Indiase Curry
Op nummer 1 staat toch wel de Indiase Curry. Ik kan dit iedere dag wel eten. Mijn man maakt het met een potje curry pasta, kokosmelk en heel veel verse groenten. We wisselen dan af met garnalen of kip. Hij kookt er basmati rijst bij en wij vinden het dan heerlijk om er naanbrood bij te eten. Dit dopen we dan in de curry waarna we de rijst aan het brood plakken. Mijn man maakt vaak een hele grote pan waar we nog meerdere dagen van kunnen eten. Dit recept is trouwens ook goed te maken in een slowcooker.

tomato soup
2. Tapas
Voor een gezellige avond thuis met zijn tweeën of met vrienden maken wij wel eens zelf tapas. Gehaktballetjes in tomatensaus is dan altijd een succes. Maar ook mijn mini stokbroodjes carpaccio met truffelmayonaise, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en rucola doen het ook altijd goed. Vaak maken we ook nog wraps, quiche Lorraine en knoflook garnalen. En spiesjes met tomaat, mozzarella en basilicum zijn altijd een frisse afwisseling. Het water loopt me nu al in de mond!

pepperoni pizza with green leafed toppings
3. Italiaanse pizza

Een ander gerecht wat we wel eens tijdens een date night thuis maken is een Italiaanse pizza. We kopen kant en klaar deeg en tegenwoordig kun je dit makkelijk uitrollen, omdat het al aan bakpapier gekleefd is. Erg leuk om de toppings op tafel te zetten en dan zelf je pizza samen te stellen. Meestal zetten we de platenspeler nog aan en eindigen met een bordspelletje of goede serie. Zo kun je er een super gezellig avond van maken met zijn tweeën!

beige clay containers
4. Marokkaans Tajine gerecht

Een keer in de zoveel tijd neemt mijn man de tijd om een gerecht te maken in de Tajine. Het voorbereiden en koken neemt zo een paar uur in beslag, omdat het gerecht langzaam gaart. Een tajine is een aardewerk stoofpot en bestaat meestal  als basis uit een bruine kleur versiert met allerlei kleuren en tekeningen. Hij wordt veel gebruikt bij Marokkaanse gerechten. Mijn man doet er meestal kip in, met veel groentes, gedroogd fruit en kruiden. We eten het dan met couscous. Ontzettend lekker en de moeite waard als je eens iets anders wilt eten!

Wat zijn jouw favoriete buitenlandse gerechten?

Dit artikel is geschreven met input van www.kookwinkel.nl