3
Eind september deelde ik met jullie mijn eerste zwangerschapsupdate na de bekendmaking op mijn blog. Dat is alweer 2 maanden geleden. De tijd vliegt! Tijd om jullie weer eens een update te geven.

5
Zwangerschapskwaaltjes

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, de zwangerschapskwaaltjes zijn behoorlijk aanwezig. Het hoort erbij, maar het is af en toe toch best lastig. Ik ben enorm MOE. Ik ga zo tussen 21.00 – 21.30 naar bed en mijn wekker gaat weer om 07.00 uur. Je zou denken dat ik genoeg slaap zou moeten hebben om de dag vol te houden Helaas is de waarheid toch anders. Daarbij komt dat ik er meerdere keren per nacht uit moet om te plassen en dan soms uren daarna wakker lig. En dan komen de hersenspinsels en zorgen. Heb ik dit en dat wel in huis? Weet ik de yoga oefeningen nog? Ben ik er wel klaar voor? Kunnen wij dit wel? Normale zorgen, maar als je wakker ligt ga je zoveel denken. Overdag kan ik die zorgen wel weer van mij af laten glijden. Ik droom ook enorm en krijg via die dromen boodschappen/zorgen door die ik blijkbaar toch onbewust heb.

Daarnaast heb ik last van bandenpijn, hoofdpijn en krijg ik nu ook last van mijn vingers. Ik vermoed het carpaal tunnel syndroom. Helaas had mijn zus hier ook last van tijdens haar zwangerschap, maar dan in haar polsen. Ook heb ik veel last van mijn blaas en heb ik mijn urine al een paar keer weg moeten brengen bij de dokter, omdat het op een blaasontsteking lijkt. Er komt iedere keer te weinig uit de testen bij de dokter. Er worden wel ontstekingen aangetroffen, maar geen echte blaasontsteking. Veel water blijven drinken dus en vitamine C slikken. Voor mijn gevoel aan blijven kwakkelen totdat het kindje er is..

Door mijn PCOS heb ik een verhoogde kans op zwangerschapssuiker. Bij de test die ik moest doen kwam er uit dat ik nét geen zwangeschapssuiker heb. Gelukkig maar, want dit kan gevaarlijk zijn voor de baby. Nu ben ik een enorme suiker addict dus dat is wel even afkicken, maar omdat ik niet in het ziekenhuis wil bevallen is de focus er wel om echt van de suiker af te blijven. Buiten de kwaaltjes zit ik wel op een roze/blauwe wolk en kan ik af en toe nog steeds niet geloven dat ik zwanger ben. Het blijft voor mij een wonder!

4
Werk

Na een aantal weken er tegen aan hebben lopen hikken, hebben mijn werkgever en ik besloten dat ik halve dagen ga werken. Ik moet ‘s middags echt naar bed en dat gaat niet als je hele dagen werkt. Ik zegde privé veel afspraken af, maar het mocht allemaal niet genoeg helpen tegen de vermoeidheid. Dit betekent ook dat ik 6 weken van te voren met verlof moet. Dat betekent voor mij nog 3 weken werken en dan ga ik heerlijk genieten van het cocoonen, lezen en nog meer voorbereiden. Ik kijk er inmiddels wel naar uit! De 2 weken die ik eerder moet neem ik na de geboorte op met vakantie dagen zodat ik toch 12 weken na de geboorte vrij heb. Na de geboorte blijf ik 2,5 dag werken. Ik hoop goed te combineren en ik start de eerste 2 maanden rustig met 2 dagen werken. Het bloggen blijft natuurlijk door gaan, maar dat kan ik indelen hoe ik het wil. Dit is meestal in de weekenden. Afhankelijk van hoeveel tijd en zin ik heb, maar ook afhankelijk van de hoeveelheid samenwerkingen.

1
2
Zwangerschapskleding
Ondanks dat ik nog maar 6-7 kilo ben aangekomen past er steeds minder kleding en wordt het een uitdaging om iedere keer weer wat anders aan te doen. Mijn zwangerschapsbroeken pas ik sowieso niet meer. Maar er blijven genoeg jurken over! Deze zwangerschapsjurk van mijn zus combineer ik hier met chelsea boots. Hele fijne laarsjes voor op mijn werk, want ik kan ze met allerlei jurken leuk combineren. Als ik eens een wat stoerder jurkje draag wil ik dat nog wel eens combineren met sneakers. Het aantrekken van schoenen wordt echter wel steeds meer een uitdaging door de buik die in de weg zit. Dus bepaalde veterschoenen kan ik niet meer aan.

6
Babykamer
In de vorige update deelde ik al een sneak peek van hoe de babykamer er uit komt te zien. De kamer is nog niet af, maar we zijn al enorm ver. Ik kan jullie al wel een echte sneak peek geven. Het behang zit er inmiddels op, het ledikant staat, het kastje is geschilderd en de knoppen zijn bevestigd. Het wordt zó mooi! Helemaal mij, mijn droomkamertje wordt werkelijkheid. Ik gun dit iedere vrouw met een kinderwens. Het is zo bijzonder en waardevol om hetgeen te realiseren waar je altijd van gedroomd heb.

Ik hoop jullie een andere keer een update te kunnen geven van het kamertje als het af is! Heb ik nog lezeressen die momenteel ook zwanger zijn? Zo ja, hoeveel weken?