clip_image002
Iedere maand organiseer ik met mijn vriendinnen een etentje bij één van ons thuis. We kiezen een land uit en maken rondom dat thema een diner. Wij vinden het leuk om uit te pakken en wat spectaculairs op tafel te zetten door bijvoorbeeld driegangen te koken. Natuurlijk hoeft dit niet altijd driegangen te zijn en kun je ook op een andere manier uitpakken.

Je kunt ook uitpakken door bijvoorbeeld een luxe barbecue te organiseren. Bij een barbecue denk je misschien al snel aan zoveel mogelijk vlees op tafel voor zo min mogelijk geld. Ik ben regelmatig op barbecues geweest waar kiloknallers worden geserveerd. Dit merk ik meteen aan de kwaliteit. Ik kies liever voor wat duurder vlees waarvan de kwaliteit heel goed is. Zo kun je bijvoorbeeld Ribeye bestellen voor je barbecue. Hier maak je zeker indruk mee bij je gasten!

Ander mals vlees voor op de barbecue is Picanha. Dit vlees wordt vooral in Zuid-Amerika gegeten en is hier nog niet zo bekend. Des te leuker om je gasten te verrassen met dit vlees. Dit zou je goed kunnen aanvullen met een frisse salade en gevulde tomaten. Ik zou de bijgerechten vooral neutraal houden zodat alle aandacht gaat naar het heerlijke vlees. Dit smaakt al zo goed van zichzelf dat het zonde is om hele sterke bijgerechten te serveren.

clip_image004
Wij barbecueën thuis trouwens graag op onze Weber barbecue. Deze hebben wij 10 jaar geleden gekregen voor onze housewarming en deze is nog net zo goed als de eerste keer dat wij hem gebruikte. Kwaliteit van het materiaal is zo belangrijk voor de smaak van het vlees. Onze barbecue is makkelijk te verplaatsen en wij hebben hem dan ook al vaak mee genomen naar andere barbecues. Vooral voor grote groepen is het fijn als je meerdere barbecues beschikbaar hebt. Soms moet je best lang wachten tot vlees gegaard is. Met een kleine groep heeft het juist charme om wat langer te wachten en er een gezellige avond van te maken.

Mijn vriendinnen en ik proberen elke keer een ander verrassend land te kiezen voor onze etentjes. Ik organiseerde al eens een Turks diner en mijn vriendin verraste ons juist weer door Indonesisch te koken. De volgende keer kies ik zeker weten voor Zuid-Amerika en organiseer ik een luxe barbecue bij mij thuis. Ik zie het al helemaal voor me. Zonnetje erbij, picknicktafel aankleden met een mooi kleed en servies en onder het genot van een paar cocktails nuttigen we de barbecue gerechten.