Free Back View Shot of a Man and a Dog Sitting on a Lakeside Stock Photo
Je hond is een belangrijk onderdeel van je gezin en natuurlijk hoop je dat je hond net als andere leden van je gezin, zo lang als mogelijk gelukkig en gezond leven. Echter kan het voorkomen dat je hond ziek wordt of een ongeval krijgt, waardoor je geliefde huisdier dringend behoefte heeft aan zorg. Om zekerheid te kunnen bieden dat je hond de benodigde zorg krijgt, is het verstandig dat je een hondenverzekering afsluit. In het geval dat er wat met je hond gebeurt, hoef jij als eigenaar niet volledig de kosten van de zorg uit eigen portemonnee te betalen.

Waar moet ik op letten?
Waar moet ik op letten als ik een hondenverzekering wil afsluiten. Als je aan het overwegen bent om je hond te verzekeren, is het belangrijk om te kijken naar een aantal factoren. De factoren waar je goed naar moet kijken zijn:
– De premie
– Wat er wordt gedekt door de hondenverzekering
– Wat er niet wordt gedekt door de hondenverzekering
– Wat er maximaal wordt uitgekeerd op jaarlijkse basis
– Het eigen risico

Welke hondenverzekering is het meest geschikt?
Het is van groot belang dat je zelf goed onderzoek doet naar welke hondenverzekering het beste bij jouw situatie aansluit. Naast de hoogte van de premie, is het ook belangrijk om te kijken naar wat de hondenverzekering wel en niet vergoeden. Bij jouw hond is het belangrijk om goed op te letten of zijn ras of streefgewicht niet uitgesloten wordt van vergoedingen van aandoeningen. Heupaandoeningen van grote rassen worden bijvoorbeeld niet vergoed. Lees je dus goed in om misverstanden te voorkomen.

Zelf betalen voor de zorgkosten van je hond?
Het afsluiten van een hondenverzekering is niet wettelijk verplicht. Je kunt er dus zelf voor kiezen of je je hond verzekert of niet. Een hondenverzekering kost gemiddeld tussen de 20 euro en 50 euro. Natuurlijk is de hoogte van de premie voor een hondenverzekering afhankelijk van ras, gewicht, leeftijd en dekking. Veel mensen denken zelf te kunnen sparen voor de kosten van zorg voor hun hond. Echter kan het opgebouwde spaarpotje voor de zorg van de hond in veel gevallen erg tegen vallen. Ingrepen en operaties zijn dure ingrepen. Het is dus wel aan te raden om een hondenverzekering af te sluiten.

Sluit een dierenverzekering af
Sluit eenvoudig een dierenverzekering af via een online en onafhankelijke vergelijkingssite. Het is belangrijk dat je een hondenverzekering afsluit, die goed past bij de zorgbehoefte van je huisdier. Vergelijk veel verzekeringen voor honden binnen enkele drukken op de knop. Vul de gegevens van je huisdier in en bekijk & vergelijk verzekeringen die goed aasluiten bij je huisdier en je persoonlijke wensen.