Gastartikel – Hoe stap je fris en stralend het vliegtuig uit?

shutterstock_69021739
Het is natuurlijk leuk om naar een verre bestemming op vakantie te gaan, maar je moet even door er wel wat voor over hebben om op de plaats van bestemming aan te komen. Na vliegtickets vergelijken, het ticket kopen en je koffer inpakken, is het ook handig om een klein plan uit te stippelen voor tijdens de lange vlucht. Je bent al snel vele uren onderweg en dat is een hele beproeving, ook voor je huid! Wist je dat de lucht in een vliegtuig heel erg droog is? Uitdroging van je huid ligt dus op de loer. Om dit te voorkomen vind je hier een paar tips.

Veel drinken
Ook al heb je geen dorst, zorg dat je om de zoveel tijd wat drinkt. Geen koffie of alcohol, maar water.image

Eet gezond, ook tijdens de vlucht
Door de hoogte proef je veel minder goed. De verleiding is dan groot om flink met zout te gaan strooien. Doe dat niet, want je droogt   hier nog sneller van uit. Neem een paar appels of ander fruit mee. Dat verhoogt het vochtgehalte en je krijgt er energie van.

Hydraterende crème
Smeer iedere paar uur je gezicht in met een vochtinbrengende crème. Het maakt niet zoveel uit welk merk je gebruikt, een crème van een huismerk is vaak net zo doeltreffend als een dure crème van een bekend merk. Gebruik ook lippenbalsem en handcrème. Neem kleine potjes of tubes mee (minder dan 100 ml), anders worden ze bij de bagagecontrole in beslag genomen.

Slaap
Veel mensen hebben moeite met slapen in het vliegtuig en ook genoeg slaap is goed voor je huid. Wat helpt is om je zo comfortabel mogelijk te kleden. Dus geen strakke spijkerbroek en een knellende bh, maar liever een joggingbroek en een wijd t-shirt. Kan je de slaap nog niet vatten? Zet je stoel naar achteren en zet wat rustgevende muziek op. Oordopjes zijn ook handig om al het andere geluid buiten te sluiten. Een slaapmasker is fijn om al het storende licht te verbannen.

Fris jezelf op
Trek jezelf een uurtje voor de landing terug op het toilet en was je gezicht, poets je tanden en breng wat dagcrème aan. Als je wilt kun je je gezicht opmaken en een beetje parfum opdoen. Zo kan je er weer tegenaan!

Vorige

Make Up Studio – Paint Gloss Flashy Pink

Volgende

P2 Eye Dream eyeshadows (de baked oogschaduws uit de shoplog!)

  1. Ik vind vooral een verfrissende crème erg prettig tijdens en na het vliegen.

  2. Handige tips! Veel wist ik al, maar ik wist niet dat je minder proef! Grappig om te weten :) en een handig artikel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén