Een droom die uitkwam – ons Sloveense sprookje

IMG_4313
We zijn net een maand terug van vakantie en ik ben nog steeds bezig om de meer dan 1000 foto’s die ik van dit prachtige land maakte, uit te zoeken. Er is zoveel te vertellen, zoveel om aan jullie te laten zien. Ik ging met een kriebel deze reis tegemoet. Zou het net zo mooi zijn als ik had gelezen op internet? Het was zelf nóg mooier! In dit artikel vertel ik je meer over ons Sloveense sprookje <3

IMG_3967
Ons avontuur begon maanden geleden. Waar willen we dit jaar naar toe op vakantie? Er is zoveel wat we nog willen, maar waar we nog geen geld voor hebben. Oké dan moeten we op zoek naar een goedkoper alternatief, maar wel een alternatief waar we heel veel plezier uit gaan halen. We wilden absoluut geen strandvakantie, luiervakantie of naar een land waar iedereen al heen gaat en waar het dus ook toeristisch is. Een land met veel mooie natuur, waar niet te veel toerisme is en waar veel te zien is. Op de blog van MariekevanWoesik las ik dat zij ook naar Slovenië was geweest en dit zag er zo mooi uit. Het eerste plan was om met een tent door Europa te trekken door Duitsland, Oostenrijk, Slovenië, Hongarije en Polen. Maar we zouden dan heel veel kilometers maken, maar weinig tijd hebben om veel te bezoeken en een land goed te ontdekken. Uiteindelijk waren er heel veel plekken in Slovenië die ik wilde bezoeken dat het idee ontstond om dan alleen naar Slovenië te gaan en daar het hele land te ontdekken. Het land is half zo groot als Nederland en daarom konden we goed op één locatie overnachten en vanuit daar het hele land ontdekken.

IMG_4183
Toen werd het tijd om alle plekken uit te zoeken waar we heen wilden en te bepalen hoe lang we heen wilden. Dit heeft weken van voorbereiding gekost, omdat hier niet heel veel informatie te vinden is. En als het al te vinden was, was het moeilijk om een juist adres te vinden. Uiteindelijk kwamen we uit op twee weken Slovenië. Twee weken is goed te doen, maar wij hebben wel hele volle dagen gehad. We wilden eruit halen wat er in zat. Reizen, ontdekken en genieten van al het moois om ons heen. Drie weken is ideaal als je veel wilt zien, maar ook af en toe wilt rusten. Wij waren soms bekaf en lagen al om 9 uur in bed…

IMG_3665
Daarna werd het tijd om overnachtingen te gaan regelen. Ik voelde een drang van binnen om op zoek te gaan naar iets speciaals. Ik voelde dat dit een hele speciale reis ging worden.. Uiteindelijk kwam ik bij AirBnB uit en vond ik een huisje, middenin het bos met een beek naast het huis, afgesloten van de bewoonde wereld. Je hoopt dat iets is zoals de advertentie omschrijft, maar de foto’s waren niet scherp en vaak wordt iets mooier omschreven dan het is. Afgaande op de recensies heb ik toch de knoop doorgehakt en besloten om te gaan. Geen enkele recensie was slecht, allemaal lovend enthousiast als je op zoek was naar iets unieks. Klonk als muziek in de oren! Maar het was nog mooier dan het was omschreven… In een volgend artikel meer over onze bijzondere overnachtingsplaats in Slovenië!

Vorige

Erica Rozenwater

Volgende

Wandelen in de mooiste parel van Slovenië

  1. Wat leuk dat je hier door mijn blog bent gekomen en dat je zo’n fijne reis hebt gehad! Ik vond Slovenië ook echt GEWELDIG! En die overnachtingsplek ziet er heeeeeel tof uit, zeg! Ik ben héél benieuwd naar jullie huisje daar!

    • Wat leuk dat je op mijn blog komt kijken Marieke! Ik ga snel over het huisje schrijven dan zie je hoe tof de overnachtingsplek eigenlijk is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén