OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Het is al een tijdje stil op mijn blog en dat is niet zonder reden. Op 6 februari 2020 zijn wij ouders geworden van onze prachtige dochter Sonne Veda! Ik vertel je in dit artikel graag meer over haar, de bevalling, haar naam en het bloggen.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, slapende mensen, baby en binnen
De bevalling
Na een bevalling van zo’n +- 24 uur is onze dochter via een keizersnede ter wereld gekomen. Ik heb het eerste gedeelte van de bevalling thuis mogen doen en deze was volledig zoals ik hem in mijn hoofd had. Natuurlijk, zen, vol vertrouwen, rustig met mooie muziek en de kaarsen aan. Helaas had Sonne in het vruchtwater gepoept en moesten wij daarom naar het ziekenhuis. Hier ben ik de hele dag blijven hangen op 6 cm. De medische interventies hebben ook helaas ook niets geholpen om dit te bespoedigen. Mijn gewenste bad bevalling ging daarom ook niet door. Uiteindelijk is daarom besloten om haar via een keizersnede te halen, omdat de bevalling al zo lang duurde en het kindje die dag nog moest komen voor de veiligheid van ons allebei. Voor mij erg heftig, want in plaats van een rustige thuis bevalling heb ik alles gekregen wat ik niet wilde hebben. Dit had daarom echt even de tijd nodig om een plekje te krijgen. We zijn nu 3 weken verder en gelukkig kan ik er met een goed en trots gevoel op terug kijken. De bevalling is ook gefilmd door mijn zus en met de tijd wil ik deze beelden ook terug gaan kijken.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, baby
Haar naam
Haar volledige naam is Sonne Veda. Sonne is vernoemd naar ‘de Zon’ en ik kan geen mooiere naam vinden of bedenken die we haar konden geven. Een unieke naam, want maar 21 kindjes in Nederland hebben deze naam als voornaam inclusief onze Sonne zelf. Ik wilde heel graag een naam die je niet veel hoort en die met de natuur te maken heeft. Dat is super goed gelukt en we zijn zó blij met haar naam. Ze is zo’n heerlijk vrolijk, lief kindje. Ons zonnetje in huis! Iedere dag krijgen we meerdere keren een betoverende lach van haar. We hadden ons geen liever, mooier en rustiger kindje kunnen wensen. We zijn helemaal verliefd op haar.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, strepen, baby en close-up
Veda betekent ‘heilige wijsheid’. Hoewel we deze naam vooral hebben gekozen, omdat we hem mooi vinden is ook deze betekenis zo van toepassing op haar. We hebben al heel vaak gehoord dat het zo’n wijs meisje is. Met haar grote kijkers kijkt ze al wijs de wereld in. Wat zullen we van haar mogen leren in dit leven en wat zal ze met zich mee brengen?

Het bloggen
Het bloggen stond al een tijdje op een lager pitje, omdat ik dit combineer met mijn kantoorbaan. Maar ik ga het wel weer oppakken en de komende tijd zullen er weer wat artikelen verschijnen! Zoals jullie in de zwangerschap al merkte zal ik wat vaker schrijven over andere onderwerpen dan het reizen. Mijn leven is nu verrijkt met een kindje en ik vind het erg leuk om ook hier over te gaan schrijven. Ik moet alleen gaan ondervinden over wat ik precies wil schrijven, omdat deze artikelen ook ander soort publiek zal trekken. Maar we zijn in de toekomst zeker van plan om met Sonne te gaan reizen. We moeten eerst weer een tijdje sparen, maar ook dan zal ik natuurlijk weer over reizen gaan schrijven! En ik heb nog heel veel reis verhalen en bestemmingen nog niet gedeeld..