IMG_5399
Toen ik nog niet zwanger was kon ik me al verlekkeren bij alle leuke geboortekaartjes die er tegenwoordig te koop zijn. Zo ontzettend veel keuze. Op het moment dat ik eindelijk zwanger was kon ik eindelijk los gaan en het allermooiste kaartje ooit uitzoeken voor ons kindje. En dat is zeker gelukt, met trots presenteer ik jullie het geboortekaartje van onze dochter Sonne Veda. Wat een leuk project en wat heb ik ervan genoten.

IMG_5393
Het is voor mij echt het allermooiste kaartje ooit geworden. Van te voren had ik gedacht dat ik iets met okergeel zou doen of met bosdieren net zoals in de babykamer. Maar alle voorbeelden die ik zocht of bestelde waren gewoon niet hét kaartje. Totdat ik bij Lief, Leuk & Eigen een kaartje vond die ik helemaal aangepast heb naar mijn eigen smaak. Er mochten vele proefdrukken volgen totdat het kaartje perfect was.

Geboortekaartje klassiek goudfolie Sonne voor squ
En hoe toevallig is het dat dit kaartje ook echt Sonne heet in hun webshop?! Onze naam stond al vast voordat we dit kaartje hadden gezien. Zo ontzettend bijzonder.. Het heeft zo moeten zijn zeg ik dan! Dit kaartje was voorbestemd voor ons kindje.

IMG_5399
Ik wilde heel graag een kaartje met goudfolie. Het staat zo puur, klassiek, warm en chique. In eerste instantie wilde ik een kleur kiezen en het goud daarop laten drukken, maar alle kleuren die ik bestelde waren het niet. Totdat ik besefte dat ik ook gewoon wit kon kiezen. Hierdoor kwamen de gouden letters eigenlijk het meest tot hun recht.

Ik wil een mooie zin om ons kindje welkom te heten. Na vele teksten gezien te hebben kwam ik tot iets wat ik zelf heb bedacht en het warme welkom was wat ik ons kindje wenste. En dat is uiteindelijk de zin geworden ‘’Welkom thuis bij ons lieve’’. Ons kindje is zó enorm welkom en mag letterlijk thuiskomen in onze veilige armen.

IMG_5391
Onze Sonne is vernoemd naar de Zon en toen ik dit symbool van de Zon vond wist ik dat dit hét symbool zou zijn wat op het kaartje moest komen te staan. Omdat wij enorm van reizen houden en graag willen gaan reizen met onze kinderen in de toekomst wilde ik graag een wereldbol verwerken in het kaartje. De liefde voor het reizen moest terug komen in het kaartje. De wereldbollen kaartjes die ik online zag waren het ook allemaal niet. Maar deze halve wereldbol in het goud vond ik prachtig zo met de zon erboven. De Zon die boven de Aarde op komt, wauw!

IMG_5397
Het kaartje maakte ik af met kleine gouden stipjes en natuurlijk haar naam en geboortedatum.

image
De liefde voor het reizen en het leven hebben we verder door gezet op de achterkant van het kaartje. Hier vind je wederom een wereldbol en haar geboortegedichtje:
’Open je oogjes, bewonder, aanschouw.
Geniet, voel je vrij,
maak plezier en vertrouw.
De wereld is zo groot, mooi en bijzonder.
Dus geniet maar, ontdek, aanschouw en bewonder’.

Dit zegt alles wat we haar willen wensen in het leven. Alles is mogelijk, overal ter wereld. Je hebt de vrijheid en ruimte van ons om te ontdekken en te genieten van de mooie wereld.

IMG_5417
Bij haar geboortekaartje wilde ik graag een mooie foto van haar toevoegen. We hebben na haar geboorte een Newborn fotoshoot gedaan en de fotograaf heeft vele mooie foto’s gemaakt maar er sprong er één uit die alles zegt wat voor kindje Sonne is. Ons zonnetje in huis met haar mooie lach die ze iedere dag laat zien. Zo’n vrolijk kindje. We mogen in onze handen knijpen met dit meisje. Ze straalt en de mooie gele doek die weer naar de Zon verwijst maakt het helemaal af.

IMG_5432
De leuke polaroid foto’s zijn eigenlijk retro foto’s die ik bestelde bij Smartphoto. Ze komen in een mooi bewaardoosje en ik bestelde het maximum van 52 stuks. Zo had ik ook nog wat extra foto’s om te sturen naar mensen die geen kaartje hebben gekregen. Onze geboortekaartjes waren € 4,30 per stuk en daar kwamen de enveloppen € 0,30 en postzegel € 0,91 nog bij. Al met al een voor ons duur kaartje dus we hebben er niet zoveel besteld en alleen verstuurd naar de meest directe mensen om ons heen.

Het kaartje staat hier ingelijst in huis en in haar kamer en daardoor kunnen we er iedere dag van genieten in plaats van dat hij onderin een schoenendoos verdwijnt. Daarvoor is hij te speciaal en mooi voor ons! Daarom vond ik het minder erg om zoveel geld uit te geven aan het kaartje. We gaan er nog een leven lang van genieten net als van onze Sonne!

Wat vind jij van ons geboortekaartje?