Al jaren voordat ik zwanger was wist ik dat er een boskamertje zou komen voor ons kindje. Toen ik eenmaal zwanger bleek kon ik eindelijk aan de slag met dit droomkamertje! Nu onze dochter Sonne er is vind ik het kamertje pas echt af. Kijk je mee?

Het eerste wat je ziet als je voor de deur staat is deze slinger van ‘klein wondertje’. Deze kreeg ik van mijn schoonzus toen ik nog zwanger was. Qua formaat past hij perfect op de deur. Sonne is voor ons letterlijk een wonder vanwege mijn PCOS en het daardoor moeilijk zwanger worden. Heel toepasselijk dus voor ons! Ik begin de tour met de linkerkant van het kamertje.

Het kamertje is niet zo heel groot, maar zeker groot genoeg voor een kind. Ik heb alleen zoveel leuke spullen dat de kamer alweer vol staat haha. Een gedeelte van haar spullen en grote maten kleding staat daarom in de rommelkamer. En het speelgoed staat in zolder op een kast. Ik had al veel speelgoed voor mijn nichtje en toekomstige kinderen dus de kast is al goed gevuld.

Mijn idee was om niet een babykamer te maken, maar meteen een kinderkamer die de komende jaren ook nog steeds leuk is. En ik wilde hem uniseks maken zodat hij zowel voor jongens als meisjes leuk is. We wisten niet wat voor geslacht wij kregen, maar ik vind het ook handig voor toekomstige kinderen dat de kamer niet perse voor een meisje of een jongen bedoelt is.

Ik ben heel wat weken op zoek geweest naar hét behang voor op de muur. Maar uiteindelijk werd ik verliefd op dit behang van Jimmy Cricket – Woodland. Dat maakt het meteen het duurste item van de hele kamer, maar het is de eye cather van de kamer. Ik was geïnspireerd door het behang van Shifra. Haar behang lijkt net als dit behang geschilderd. Zo ontzettend mooi! Dit behang vormde de basis voor de rest van haar kamer.

Er gebeurt heel veel op het behang. Veel verschillende dieren, bladeren en natuur elementen. Het behang herhaalt zich wel, maar zoals je hier kunt zien zie je verschillende konijnen en vogels waardoor het niet lijkt alsof het behang zich herhaalt. Het was trouwens best een klus om het behang in één keer goed te plakken. De stress zat hem vooral in de prijs van het behang (€ 400). Het mocht daarom niet misgaan. Er zijn wel wat kleine foutjes gemaakt, maar die zien wij alleen omdat we het weten. Anders zie je dat gelukkig niet.

Wij zijn dol op vosjes en deze vind je dan ook meerdere keren terug als symbool in haar kamertje. We hebben toevallig ook heel veel vossen cadeautjes gekregen in de kraamtijd, hoe leuk? Onze omgeving kent onze smaak goed.

Ik vind de details zoals dit lieveheersbeestje en de libelle op het vosje ook zo leuk. Je ontdekt steeds meer hoe langer je naar het behang kijkt.

Voor de rest wilde ik gebruik maken natuurelementen zoals hout en riet. Haar bedje is de Ikea Sniglar. En het lieve vossendekentje is van echte wol van het merk Klippan. Ik kreeg hem in mijn zwangerschap van mijn moeder cadeau en is mij zo enorm dierbaar. Ze ligt er nu dagelijks onder in de co-sleeper naast ons bed. Hij is ook aan 2 kanten te dragen en dat wissel ik regelmatig af.

Het hemeltje komt van Kleine Keutel en het was de laatste in deze kleur. Hij maakt de kamer nog zoveel warmer dan hij al is. Ik had gedacht dat ik voor okergeel zou gaan, maar het oranje kleurt zo mooi bij het vosje in het behang dat ik toch daarvoor ben gegaan.

Dit leuke kledingrekje staat naast het bedje en heeft mijn zwager gemaakt. Hij heeft altijd bij mijn neefje in de kamer gestaan en nu kreeg ik hem tijdens mijn babyshower cadeau van mijn schoonzus. Een heel leuk persoonlijk item en helemaal mijn smaak. De leukste kleertjes hang ik hier in het zicht.

Daarnaast staat dit leuke boodschappen karretje van Olli Ella. Toen ik deze voor het eerst zag was ik er meteen verliefd op, maar veel te duur om zomaar te kopen. Maar mijn zus veraste mij tijdens mijn kraamweek met een mooie kraammand en dit leuke karretje waar mijn kraamcadeaus in zaten. Zo leuk voor Sonne om later mee te spelen. Je kunt er ook leuk kleine boekjes in doen om voor te lezen.

Naast het kledingrekje vind je het voorleeshoekje. Hier hebben we kruidenplankjes opgehangen van Ikea en daar de mooiste boeken neer gezet. Ook vind je er een verzameling houten diertjes van Holztiger & Ostheimer. Ik spaar ze en uiteindelijk komen ze beneden bij haar speelhoek te staan. Dan komen op dat plankje de boekjes te staan die ze als eerste kan bekijken. Hier wil ik al vroeg mee gaan starten. Als ze ouder wordt kan ze dan zelf bij het plankje om een boekje te pakken.

Ik kon maar geen geschikte fauteuil vinden om voor te lezen. Ik wilde er een zonder leuningen zodat er in de toekomst 2 kindjes op je schoot kunnen zitten en je je armen vrij kunt bewegen. Na lang zoeken vond ik deze super mooie fauteuil van Lanterfant.

Aan de andere kant van haar kamertje vind je deze commode die we zelf hebben opgeknapt. Hij was oorspronkelijk wit. We gaven hem deze mooie groene kleur die goed matcht bij de natuurtinten in haar kamertje.

En ik zocht er deze leuke messing vossen knopjes bij van Doing Goods. Ik ben er verliefd op!

Deze leuke spiegel is in de vorm van een ‘Zon’. Erg leuk detail aangezien onze dochter Sonne heet. Verder staat er nog een zoutlampje op van Eko Plaza. En dit verschoningsmandje van Olli Ella – Nyla stond al heel lang op mijn lijstje voor als ik ooit een kindje zou krijgen. Ik heb al zoveel leuke complimenten gehad over dit verschoningsmandje. Ik vind het een stuk leuker staan dan zo’n standaard verschoningsmat. Het staat warm en je kunt hem nog langer door gebruiken als je kindje uit de luiers is als speelmand.

We hebben nog zo’n kruidenplankje van Ikea naast haar commode gehangen maar dan onderste boven. Hierdoor krijg je ruimte om wat neer te zetten en er iets aan te hangen. Hier hangt haar 1e pakje.

Hier staat ook haar geboortekaartje. Zowel de voorkant als achterkant zodat ik er iedere dag naar kan kijken. Het is zo’n mooi kaartje geworden! Daarnaast staat een poppetje van prikwol die mijn moeder maakte, jaren voordat ik zwanger werd. Ik vond het zo’n mooi en ontroerend poppetje. Ik zei toen als ik ooit zwanger wordt dan komt hij in de babykamer te staan. De slofjes daarnaast maakte een vriendin van mij van een vest wat ik niet meer paste en van stof waarvan ik ooit weer een broekje heb genaaid voor mijn nichtje. Daarom ook heel speciaal voor mij.

Het houten plankje boven haar commode is van Karwei en bestaat eigenlijk uit 2 planken. We hadden oorspronkelijk gewoon een houten boomstamlat daar gekocht maar die was te smal en niet overal gelijk waardoor we hem niet mooi konden ophangen. Toen vonden we deze 2 dikkere planken die een stuk steviger zijn. Er zit een gedeelte in dat aan de muur en in de plank bevestigd is waardoor ze lijken te zweven. Desondanks moest mijn man ze nog met deze gouden ketting verstevigen, omdat de plank ging hangen.. Niet helemaal hoe ik het had voorgesteld, maar een mooie oplossing die niet misstaat in het kamertje.

De leuke bewaar box kreeg ik als kraamcadeau van een vriendin. Zo’n ontzettend leuk en origineel cadeau. Hier wil ik herinneringen in gaan doen van de kraamtijd zoals haar eerste pakje, cadeau labels, luiertje, geboortekaartje etc.

Aan de andere kant van het plankje vind je deze lieve laarsjes van Bergstein. Het allereerste cadeautje wat ik kreeg toen ik vertelde dat ik zwanger was. Ik kreeg ze van mijn zus en wilde ze altijd al hebben mocht ik ooit zwanger raken. Ze zijn me daarom heel dierbaar!

Het koffertje is van het merk Vilac. Een dromerig merk met prachtige schilderingen. Het vosje is van Holztiger en de paddenstoel knuffel van JellyCat. Die laatste kreeg ik ook van mijn zus, maar dan in mijn kraammand. Hij staat zo leuk in de kamer en blijft ook mooi zitten door het gewicht in de knuffel. De beentjes hebben juist geen gewicht waardoor ze over de plank bungelen.

Wij zijn niet zo’n fan van die witte verwarmingsbuizen en daarom maakte mijn man deze ombouw er omheen. Hij heeft al eens eerder een ombouw gemaakt in onze slaapkamer en hier zijn we zo blij mee. We hebben daardoor ook een bredere vensterbank om leuke spulletjes op te zetten.

Als raambekleding hebben wij gekozen voor plissegordijnen, omdat wij een bredere vensterbank hebben en gordijnen hier niet mooi over heen zouden vallen. Deze gordijnen op maat van Veneta in de kleur Whisper White passen perfect bij de kleur op de muur. Dat is Sunlight White van van Histor. De kleuren lopen mooi natuurlijk in elkaar over.

De gordijnen zorgen voor zonwering binnen waardoor de hele kamer goed verduisterd kan worden. Moeilijk vast te leggen op camera, omdat de gordijnen dus zo goed verduisteren maar de foto’s geven een goed idee van hoe goed ze verduisteren.

Ik vind het ook heel handig dat ze via 2 kanten open en dicht te doen zijn waardoor je nooit meer last hebt van de zon, maar wel gewoon licht binnen kunt laten daar waar je wilt.

En dit was dan de hele tour door het boskamertje van onze dochter. Ik ben ontzettend trots op het resultaat en iedere keer blij als ik in het kamertje ben.
Wat voor thema baby- of kinderkamer heb jij voor je kindje?