IMG_4487
Sinds we vorig jaar mei in dit huis zijn getrokken, zijn wij bezig om het huis op te knappen en meer eigen te maken. De basis van het huis was goed, maar de kamers verouderd. We zijn nu project voor project het hele huis aan het opknappen en onlangs hebben wij de slaapkamer een make-over gegeven. Ik laat jullie vol trots het resultaat zien!Ik heb helaas geen before foto, maar de kamer was ouderwets crème oranje met gordijnen die steeds naar beneden vielen. Er moest hoognodig geverfd worden en er moest zeker andere raambekleding komen. Uiteindelijk zijn we weken tot maanden bezig geweest met het opknappen van de kamer, omdat het verven een rotklus was. Eerst kwamen we maar niet uit de kleur en omdat onze muur een structuurmuur is zag je overal nog lege gaatjes waar geen verf zat. Dit moest met de hand gaatje voor gaatje geverfd worden. Je kunt begrijpen hoé lang we hier mee bezig zijn geweest. Letterlijk weken en telkens een stukje. We moesten het namelijk in de avonden of in de weekenden doen en dan schiet het niet zo op.

IMG_4398
De kleur is uiteindelijk olijfgroen geworden van de Gamma. Een mooie lichte kleur die de ruimte fris maakt. Ik moest eerst enorm wennen aan de kleur, maar ik ben er toch wel blij mee. De basis werd dus groen met natuurlijke materialen zoals hout, riet en kurk. De inspiratie kleuren kwamen van het idee van een Urban Jungle, maar dan rustiger omdat het onze slaapkamer is. Op termijn wil ik nog een (nep) plant in een hoek of aan het plafond.

IMG_4491
IMG_4452
De raamkleding was een enorme zoektocht, want wij konden in eerste instantie geen enkele winkel of webshop vinden die ons formaat kozijn kon vullen met raamkleding. Terwijl wij voor mijn gevoel toch niet zo’n aparte maat hadden.. Ik had de hoop al bijna opgegeven tot ik bij Veneta uit kwam. Ik wilde graag plissé gordijnen en geen normale gordijnen, omdat we een brede vensterbank op maat hebben gemaakt die om de verwarming past. De gordijnen zouden dan scheef over de vensterbank hangen en dat vond ik niet mooi, maar ze zouden ook niet verduisterd genoeg zijn. Dan toch maar op zoek naar iets raambekleding wat wel tussen het kozijn zou vallen.

IMG_4472
Duo rolgordijn vond ik ook geen optie, omdat ik wilde dat de gordijnen zowel omhoog als omlaag konden. Zo valt er toch nog licht naar binnen, maar hebben we wel onze privacy als we dat willen.

Omdat wij best wel wat opties wilden waren onze plissé gordijnen duurder dan normale gordijnen, maar ze zijn wel precies wat we zochten en dan heb je er ook veel plezier van. Veneta heeft ook rolgordijnen goedkoop als je voor een simpeler variant gaat of een kleiner raam hebt dan wij.

IMG_4483
Mijn man moest een vensterbank op maat maken, omdat wat wij zochten niet standaard te koop was. Er zijn wel veel witte radiator ombouwen, maar ik wilde juist een mooie hout tint en geen wit. Ook wilden wij een bredere vensterbank zodat we hier nog wat leuke accessoires op kunnen zetten. Dit idee en ontwerp komt van de Praxis en dit hebben wij aangepast naar ons formaat over de hele breedte van het raam in plaats van alleen om de radiator heen.

IMG_4481
Mijn man moest een inkeping maken bij de draaiknop van de verwarming zodat wij er nog goed bij konden. En moest de ombouw op de oude stenen vensterbank gebouwd worden dus daar moest ook een inkeping komen. Best veel gedoe om het passend te maken!

IMG_4444
Om de lelijke radiator buizen heeft mijn man een dichte koof gemaakt waar we in de toekomst leuke spulletjes op kunnen zetten. Hier ben ik ook ontzettend blij mee. De voorkant van de ombouw zit met magneten vast zodat we er altijd bij kunnen voor onderhoud, wel zo handig. Dit heb ik zelf bedacht en staat niet bij het oorspronkelijke ontwerp. Hou hier dus rekening mee! In de toekomst willen we de verwarming nog een in eiken kleur schilderen zodat hij nog meer weg valt. Het wit vind ik nu toch wel te zichtbaar.

IMG_4424IMG_4423
Het was een lange zoektocht naar de perfecte lamp, maar ik ben na veel wikken en wegen bij dit lampion exemplaar van HK Living uitgekomen. Hij is groter uitgevallen dan ik van te voren dacht, maar ik vind hem schitterend. Licht, luchtig en met een natuurlijk patroontje.

IMG_4428
Deze kast hadden we nog staan en hebben we overgenomen van de vorige bewoners. We willen in de toekomst zelf een grote kast maken van blank hout, maar dan een grotere versie tot het plafond. Deze is nu erg smal, maar er passen net geen twee exemplaren naast elkaar. Dan wordt de ingang naar de deur erg smal.

IMG_4442
Een van de pronkstukken van onze slaapkamer is deze wand van kurk. Ik zag het voor het eerst bij mijn schoonzusje en vond het zo origineel. Je kunt er van alles aan ophangen of op  prikken en daardoor steeds wisselen van accessoires zonder dat je gaten moet boren. Het aanbrengen was best spannend, want omdat het kurk op een rol binnen komt moet je het eerst recht maken om te kunnen plaatsen met speciale lijn. En toen scheurde het kurk… maar net buiten de rand die we nodig hadden dus geluk bij een ongeluk! Wij hebben het dikste kurk genomen zodat een punaise diep genoeg geprikt kan worden en niet halverwege uit steekt. Het kurk komt van Kurk24.

IMG_4440
Er hangen nu polaroid foto’s van onze reizen naar Canada & Amerika. Geweldige reizen waar we graag nog van nagenieten en kunnen blijven dromen van nieuwe reizen.

IMG_4436Daarnaast hangt een wandrek van de Kwantum. Dit rek moesten we in de muur boren zodat hij stevig blijft hangen en er meerdere magazines in geplaatst kunnen worden. Wel een risico, maar ik wilde heel graag wat anders van alleen foto’s ophangen en de magazines kan ik natuurlijk steeds wisselen.

Dit was de hele make over! We zijn heel blij met het resultaat en ik hoop dat ik je inspiratie heb kunnen bieden om zelf aan de slag te gaan met jouw slaapkamer.

Dit artikel is gesponsord