green mountain across body of water
Het einde is in zicht. Of moet ik zeggen het begin is in zicht. Het begin van de zomer laat niet langer op zich wachten. Vakanties mogen weer geboekt worden. Voorpret is bijna net zo leuk als de trip zelf; oriënterend over welk natuurgebied geschikt is voor een goede hike, gaan we met de tent of de camper, kiezen we voor de warmte of juist de kou? Bovendien is het van belang om na te gaan welke kleding er voor de reis moet worden aangeschaft. Rekening houdende met het feit dat er flink wat te voet wordt afgelegd is een stevig paar schoenen essentieel. Een merk dat precies weet wat je nodig hebt om alles uit jouw zomer te halen is Sorel. Houd je net als ons van avontuur? Dan is het Caribou model van Sorel perfect voor jou!

person wearing black backpack walking on green grass field
Afbeeldingsresultaat voor SOREL CARIBOU
Het is alweer bijna 60 jaar geleden dat Sorel hun eerste schoen lanceerde. Alhoewel dat model ietwat ‘stevig’ en vooral ‘functioneel’ was, om het zo maar even te zeggen, is het merk vandaag de dag helemaal bewust van de moderne fashion trends. In de woorden van Sorel: ‘functionaliteit en stijl gaan hand in hand.’. Dat geldt ook voor de Caribous. Mooi leer siert de upper, met aan de bovenkant het wol zichtbaar dat van binnenkant bedekt. Is het wol je wat je heet? Ben je juist groot fan van het warme materiaal? Doordat je wol eruit kunt halen kun je het met gemak een keer wassen of gewoon eruit laten. Waar het mannen model met donker leer is bekleed is het vrouwen model van een lichtere versie voorzien.

Alhoewel het merk schoenen maakt voor ieder weertype, komt de Caribou voornamelijk tot zijn recht in de sneeuw. Denk hierbij aan het beklimmen van een bergtop of het ontdekken van de veelzijdige natuur van bijvoorbeeld IJsland. De onderkant van de zool is voorzien van een stevig profiel en maakt uitglijden erg moeilijk. Tevens is het leer van de upper waterdicht dus je druk maken om natte voeten is niet nodig.

man standing on mountain during daytime
Ten slotte besteden we graag wat aandacht aan de manier waarop Sorel te werkt gaat. Het merk zorgt er in alle tijden voor dat hun schoenen worden gemaakt onder de juiste omstandigheden. Sorel staat voor een vooruitstrevend merk, dat respectvol met mens en milieu omgaat. Dus wanneer je de Caribou besluit aan te schaffen voor de volgende trip, kun je zelf niet alleen fijn van de natuur genieten, je doet ook nog iets terug en werkt mee aan een verantwoorde toekomst.

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking