IMG_4354
Met deze warme temperaturen en de zomer die aangebroken is, is het écht de tijd van het jaar om de barbecue aan te steken. Ik kan enorm genieten van de lange middagen en avonden met vrienden en familie. In dit artikel laat ik jullie een recept zien om zelf de lekkerste Italiaanse Burgers te maken voor op de barbecue!

Op HelloFresh kwam ik een super lekker recept tegen van Italiaanse Burgers. Nu vind ik het altijd leuk om te kijken welke ingrediënten ik nog in huis heb en welke ik kan vervangen voor ingrediënten die wij lekker vinden. Omdat ik het recept wel Italiaans wilde houden heb ik gekeken voor vervangende Italiaanse ingrediënten zoals basilicum als salade, Parmezaanse kaas en mozzarella.

Onze ingrediënten (voor 2 hamburgers)
IMG_4302
IMG_4314
Voor de burger

– 150 gram gehakt per burger
– rode uien (1/4 per burger)
– knoflook (1/2 per burger)
– 1 ei
– 1 beschuitje
– oregano
– peper & zout
– olijfolie

IMG_4354
Voor op het broodje

– 2 x Italiaanse bol
– verse pesto (uit de winkel) of saus zoals hieronder beschreven
– cherry tomaten
– basilicum
– Parmezaanse kaas

IMG_4349
Voor de saus

– ca 2 eetlepels mayonaise of yogonaise
– ca 1 theelepel verse pesto

IMG_4382
Voor de salade

– rucola
– paar blaadjes basilicum
– cherry tomaten
– zongedroogde tomaten
– groene olijven
– mozzarella
– komkommer
– verse pesto

Hoe maak je de burgers?
IMG_4318
1. Snij de rode ui en de knoflook klein en meng dit door het gehakt. Bindt het gehakt met een ei en wat beschuit of paneermeel.

2. Vervolgens kneed je er wat peper, zout en wat oregano door het gehakt heen.

3. Vervolgens maak je de saus door de ingrediënten onder kopje saus met elkaar te mengen

4. Bak de burgers vervolgens op de barbecue. Eerst de ene kant goed aanbakken. Vervolgens omdraaien en met de deksel van de barbecue dicht totdat het lekker sappig wordt. Je kunt de burgers ook prima in een koekenpan bakken.

5. Eventueel kan je de broodjes ook nog even op de zachte kant mee roosteren / bakken.

6. Tijd om het broodje op te maken. Je snijdt deze door de helft en besmeert deze met de saus. Doe de burger er op en garneer vervolgens de toppings van cherrytomaten, basilicum en Parmezaanse kaas er over heen.

IMG_4378
Het resultaat is een heerlijke Italiaanse Burger!

IMG_4395
De salade is eigenlijk heel simpel. Snijdt de cherrytomaten door vieren, scheur de mozzarella in stukjes en snijdt de olijven door midden. Snij ook de komkommer en zongedroogde tomaten en doe dit alles in een kom. Vervolgens doe je de rucola en basilicum er bij. Tenslotte doe je de een beetje pesto naar smaak door de salade heen en omscheppen maar! Als laatste rasp je er wat Parmezaanse kaas door heen en klaar is je Italiaanse salade.

Nog trek in het perfecte zomerse toetje? Probeer eens de mandarijn en mango panna cotta!

Hebben jullie al trek gekregen?