clip_image002[4]
Weet je nog niet waar je naartoe wilt op vakantie in 2020? En wat voor soort vakantie je dan moet kiezen? Wij wisselen onze vakanties af met de camper, Airbnb, chalets en hotels. Wij stemmen dit altijd af op het land waar we naartoe gaan. Heb je wel eens gedacht aan kamperen in Europa? In dit artikel laat ik je de leukste campings van Europa zien!

clip_image003[4]
clip_image005[4]
clip_image007[4]
Camping Jungfrau in Zwitserland
Een camping die al een paar jaar op mijn lijstje staat en daarom ook bovenaan in dit artikel wordt genoemd is camping Jungfrau in Zwitserland. Het ligt middenin de Zwitserse Alpen dus er zijn sportmogelijkheden genoeg. Maar het meest spectaculaire aan deze camping is dat hij tussen een aantal watervallen ligt. Je hebt vanaf je kampeerplek dus een grote kans dat je naar de watervallen kunt kijken en ze kunt horen. Hoe gaaf is dat?! Zulke campings zijn er weinig kan ik je vertellen. Ook de eetgelegenheid heeft een echt Zwitsers uiterlijk, ja ik hou er van! Hoort typisch bij een land als Zwitserland.

clip_image009[4]
clip_image011[4]
Camping Bled in Slovenië
In 2016 hebben wij een prachtige rondreis gemaakt door Slovenië. Een adembenemend mooi land wat nog niet zo heel toeristisch is. Denk aan prachtige bossen, bergen, meren, watervallen, rotsen en ga zo maar door. Het water is op sommige plekken zelfs turquoise! Bled is een mooi plaatsje en vanaf de camping ben je zo over de grens bij Oostenrijk. Genoeg om te ontdekken in de buurt.
clip_image013[4]
clip_image015[4]
Camping Bijela Uvala in Kroatië
Iets zuidelijker gelegen ligt de camping Bijela Uvala in Kroatië. Deze ligt in de regio Istrië en wij zijn hier toevallig afgelopen voorjaar ook geweest. Istrië heeft een prachtige kustlijn en vele authentieke dorpjes.  Maar ook op de camping is genoeg vermaak voor jong en oud. Mocht je buiten de deur gaan eten kan ik je aanraden om ergens een pizza te eten. De pizza’s zijn in Kroatië eigenlijk overal goed en je hebt vaak prachtig uitzicht over de zee.

clip_image017[4]
clip_image019[4]
Wil je iets luxer kamperen in Kroatië? Dan is het Zaton Holiday Resort misschien iets voor jou. Vele glijbanen, maar ook weer die prachtige zee om van te genieten. De sport- en speelmogelijkheden voor jong en oud zijn eindeloos. Je kunt dagen op het resort afwisselen met het ontdekken van Kroatië zelf. Zo ligt het stadje Zadar op slechts 15 km afstand. Net als vele andere stadjes in Kroatië heeft deze ook de mooie oranje dakpannen en witte huizen.

Ik hoop dat ik je wat inspiratie heb kunnen bieden om misschien te kiezen voor een kampeervakantie in Europa. Wat vind jij de leukste camping van Europa? Laat het weten in de comments!

                                                                                                                       Samenwerking